Sari la conținut
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Postări Recomandate

Postat

Buna ziua tuturor,am si eu o nelamurire, poate cu ajutorul vostru gasesc vreo explicatie, pentru ca pana nici un doctor nu mi-a dat vreun raspuns concret.Acum 4 ani am fost operata de chist ovarian de 4cm pe ovarul drept,depistat la un control de rutina,nu am avut dureri,absolut nimic care sa indice prezenta lui.Bineinteles ca a urmat operatie paroscopica.Dupa 4 ani,dureri groaznice de burta,mers la control,chist de 5cm pe ovarul stang.Din nou operata,fara nimic grav,ovarele sunt la locul lor.

Intrebarea mea este, de la ce apar aceste chisturi si cum de se refac atat de repede?Mi-e si groaza daca refacerea este atat de rapida.A mai patit cineva asa ceva,a primit vreo explicatie de la vreun medic?Astept pareri ale celor care stiu ceva despre aceste chisturi.Mersi mult.

Sybille [pup]

• Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Postat
Citat:
citat din mesajul lui Sybille
Buna ziua tuturor,am si eu o nelamurire, poate cu ajutorul vostru gasesc vreo explicatie, pentru ca pana nici un doctor nu mi-a dat vreun raspuns concret.Acum 4 ani am fost operata de chist ovarian de 4cm pe ovarul drept,depistat la un control de rutina,nu am avut dureri,absolut nimic care sa indice prezenta lui.Bineinteles ca a urmat operatie paroscopica.Dupa 4 ani,dureri groaznice de burta,mers la control,chist de 5cm pe ovarul stang.Din nou operata,fara nimic grav,ovarele sunt la locul lor.Intrebarea mea este, de la ce apar aceste chisturi si cum de se refac atat de repede?Mi-e si groaza daca refacerea este atat de rapida.A mai patit cineva asa ceva,a primit vreo explicatie de la vreun medic?Astept pareri ale celor care stiu ceva despre aceste chisturi.Mersi mult.Sybille [pup]
align="right" id="quote2">S-a actionat asupra efectului, dar pt cauza s-a facut ceva?Chisturile ovarine sunt de mai multe feluri si au diferite cauze. Xio, mai sus a mentionat una din posibilele cauze: dereglarile hormonale. Dar si aici trebuie vazut despre ce dereglari hormonale vorbim.Atata timp cat cauza e acolo si nu se face nimic pt ea, chisturile se pot reface chiar si mai repede de 4 ani.Ginecologul ti-a recomandat sa faci eco periodic? Caci ar trebui. E mare lucru sa se descopere chisturile cand sunt mai mici si incercat sa nu ajungi la operatie din nou.
Postat

Multumesc pentru raspunsuri.Intr-adevar se pare ca a fost eliminat doar efectul nu si cauza si totusi din 6 medici care m-au vazut nici unul nu a spus ca se poate face ceva concret ca sa numai apara.Anticonceptionalele cica ar ajuta intr-un fel dar dupa 40 ani nu prea mai sunt recomandate si am renuntat la ele.Asa ca,ce se poate face concret,stie cineva?

Sybille [pup]

Postat

O sa-ti dau 3 tratamente naturiste in tratamentul chisturilor.

1. EXTRACT DIN FRUCTE DE SOC asociat cu tinctura de zmeur - le gasesti la Plafar (urmezi indicatiile din prospect)...e ceva sigur si cu rezultate spectaculoase.

2. Miere de albine si scortisoara (300 g miere si un plic scortisoara pudra,amestecate), luat cate 1 lingura de 2 ori/zi.

3.Bitterul suedez, comprese externe pe prosop de in .

Multa sanatate si te astept ca intr-o luna de zile sa-mi spui ca tratamentele ti-au fost de folos. Sunt leacuri incercate de femei si cu rezultat super bun.

I-ti dau si adresa mea de mail: coca9610@yahoo.com sau mesenger:lungu.bogdan@yahoo.com

Postat
Citat:
Multumesc pentru raspunsuri.Intr-adevar se pare ca a fost eliminat doar efectul nu si cauza si totusi din 6 medici care m-au vazut nici unul nu a spus ca se poate face ceva concret ca sa numai apara.Anticonceptionalele cica ar ajuta intr-un fel dar dupa 40 ani nu prea mai sunt recomandate si am renuntat la ele.Asa ca,ce se poate face concret,stie cineva?Sybille [pup]
align="right" id="quote2">Cei 6 au fost toti ginecologi?Anticonceptionalele ajuta in sensul ca atata timp cat le iei nu faci chisturi pt ca ele practic preiau controlul asigurand doza hormonala necesara, dar nu actioneaza asupra cauzei. In momentul in care le opresti si organismul tau trebuie sa se descurce singur, chisturile pot sa reapara, cauza fiind tot acolo.Ce se poate face concret?In primul rand trebuie sa afli care-i cauza. Ce diagnostic ai. Dupa aceea vei sti cu cine lupti.Prin diagnostic, nu ma refer la raspunsuri gen "deficienta progesteronica", ca si asta are o cauza.Cred ca ar fi bine sa vizitezi un endocrinolog specializat pe endocrinologie reproductiva, care sa-ti faca o serie de dozari hormonale pt a vedea ce si cum.
Postat

Multumesc inca o data pentru raspuns si cred ca primul drum il voi face sapt viitoare va fila ginecolog pentru controlul de dupa operatie si apoi voi discuta cu el despre un control endocrinologic,se pare ca aici ar fi cauza si chiar nici unul din cei 6 doctori oare, nu le-a trecut prin cap ca de aici pleaca totul?oare nu ar fi mai simplu daca ar recomanda pacientelor si o vizita la un endocrinolog?

Da Gudinde toti au fost ginecologi,pentru ca am mers la diferiti medici inainte de a fi operata, pentru a avea mai multe pareri.Nici unul nu mi-a zis sa merg si la un endocrinolog.Iti multumesc tare mult pentru sfat,se pare ca ai mare dreptate.Pupici.

Sybille [pup]

Postat
Citat:
Multumesc inca o data pentru raspuns si cred ca primul drum il voi face sapt viitoare va fila ginecolog pentru controlul de dupa operatie si apoi voi discuta cu el despre un control endocrinologic,se pare ca aici ar fi cauza si chiar nici unul din cei 6 doctori oare, nu le-a trecut prin cap ca de aici pleaca totul?oare nu ar fi mai simplu daca ar recomanda pacientelor si o vizita la un endocrinolog?id="red">Da Gudinde toti au fost ginecologi,pentru ca am mers la diferiti medici inainte de a fi operata, pentru a avea mai multe pareri.Nici unul nu mi-a zis sa merg si la un endocrinolog.Iti multumesc tare mult pentru sfat,se pare ca ai mare dreptate.Pupici.Sybille [pup]
align="right" id="quote2">Draga mea,Daca as sti raspunsul la intrebarea ta care am pus-o cu rosu ...Eu nu voi intelege niciodata de ce pe mine nu m-a trimis la endocrinolog dr ginecolog dupa ce a vazut ca tratamentele ei nu functioneaza. In schimb s-a bagat sa-mi prescrie o "frumusete" de corticoterapie care aproape m-a distrus.De la ginecolog, "diagnosticul" obtinut de mine pt chisturi si ciclu neregulat a fost "deficienta progesteronica" pt ca pana aici se opreau cunostintele de endocrinologie. Diagnosticul adevarat, cauza principala si ca atare, tratamentul corespunzator le-am aflat mult mai tarziu cand am gasit un endocrinolog BUN specializat pe endocrinologie reproductiva.Categoric ar fi trebuit sa fi trimisa sa faci investigatii suplimentare, macar dupa a doua operatie. Ar fi trebuit sa ti se spuna ce tip de chist ai avut, sa se afle cauza. In mod realist, nu poti s-o duci din operatie in operatie pana la menopauza.
Postat

Astept acum pana marti cand am un termin la ginecolog si sa vad ce va zice si el.Mai greu e sa traduc exact ce scrie pe fisa medicala, ce tip de chist a fost,din ce am inteles eu la controlul anterior operatiei chistul ar fi fost plin cu sange.Biopsia a fost ok.

Oare aceasta dereglare hormonala ar putea fi si cauza caderii parului si aparitiei cosurilor?

Multumesc Gudinde inca o data pentru raspunsul tau prompt.Se pare ca cu aceeasi problema te-ai confruntat si tu?Ce tratament ai primit pana la urma si cum iti e acum?Numai bine si multa sanatate.

Sybille [pup]

Postat
Citat:
citat din mesajul lui gudinde

Eu nu voi intelege niciodata de ce pe mine nu m-a trimis la endocrinolog dr ginecolog dupa ce a vazut ca tratamentele ei nu functioneaza.
align="right" id="quote2">

he he, mai rar medici care sa recunoasca cum ca nu se pricep si sa te trimita la altii. [:-@]

Ramonika [amoras] si pisicile Vladutz[pis] Maritza[pis] Fulgushor[pis] Miki[pis]

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare...

• Creează nouă...