Sari la conținut
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Postări Recomandate

Postat

buna, mamici,

m-am intalnit azi cu o prietena care are un bb de 1 an si 4 luni si care dupa ce a fost constipat cateva zile si a avut si fusura (care s-a vindecat repede), refuza sa faca kk. tine si cate 5 zile, cand face pentru ca nu mai poate tine, dar plange, ii este frica sa faca. acuma nu mai e constipat, dar problema cu retinerea a ramas si dureaza de mai bine de o luna. sa ii explice e greu, pentru ca e mic. ce se poate face? regim, fibre, lichide, da, dar ce se poate face concret ca sa il convinga sa nu se mai abtina. nu stiu daca homeopatia poate rezolva chestii din astea, ma gandesc ca da, din moment ce e un fel de fobie. voi ce ziceti?

meb

• Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Postat

Ii da cu crema de bebelusi la fundulet ? Mai ales ca a avut si o fisura, bietul de el.

Este bine sa ii dea in fiecare zi cu o crema pt bebelusi la fundulet, dupa ce il spala sau il sterge cu servetel umed.

lisaelisa

mami de Ancuta [aerob] ingeras iubit si dragalas

Postat

Si eu am problema asta de cateva saptamani cu a mea (2,4 ani)...a mai avut episoade inainte. A fost constipata, stie ca vine cu durere si ii este frica sa mearga. Principala problema este regimul. Ma chinui cu ea sa manance fructe sau sa bea apa. Numai branza ar manca.

O dau cu crema dupa ce face si inainte ca sa evitam fisurile.

Imi fac rutina la 2-3 zile daca vad ca nu a facut in intervalul asta si o pun pe olita de cateva ori pe zi. Stau acolo cu ea, desenam , ii arat din carte, desenam cu creta pe tabla. Orice sa uite de frica.

Toata frica asta e doar pe perioada cand face asa de tare. Cand scaunul se inmoaie isi revine, uita de frica.

Sa insiste in continuare cu lichidele si regimul sa nu se mai constipe. Exercitiile ajuta, indoirea picioarelor inspre abdomen. Eu ii fac un pic de gimnastica, incerc sa o relaxez ii pun muzica, dansam tzopiam si abia apoi o pun pe wc.

Sa nu fie persoane panicate in jurul lui cand merge la olita, doar mama foarte relaxata, cu multa rabdare si iubire.

Daca nu ii trece problema in scurt timp sa il duca la medic sa ii ceara sfatul.

Postat

Pe langa atentia asupra mancarii, lichide, miscare, eu il luam in brate. Plangea de mama focului (il durea) dar isi plangea durerea la mine in brate. Mai maricel fiind il tin de mana cand sta pe olita si il doare. Dar acum m-am invatat, daca nu face o zi, a doua zi, ii dau fructe la dublu. O vreme au functionat perele apoi au mers kiwi. Nu las sa treaca mai mult de o zi in care nu face.

Cand era in perioada de se tinea de frica, daca trecea o zi fara scaun si seara se apropia iar el nimik, atunci apelam si la siropuri purgative, Duphalac parca, facea si vedea ca nu era chiar asa de rau apoi incet incet isi dadea drumul.

As incepe ceva de genul de mai sus cand isi da drumul ca nu mai are ce face, iar apoi urmarit si actionat.

Postat

Si noi am avut problema asta la un moment dat. Am avut grija cu alimentatia sa fie scaunul tot timpul moale iar daca nu facea 3 zile ii dadeam un laxativ. Am incercat sa nu dau mare importanta de fata cu copilul sa nu-l stresez. A durat cateva luni pana i-a trecut sperietura si s-a relaxat in privinta asta.

Citat:
citat din mesajul lui meb
nu stiu daca homeopatia poate rezolva chestii din astea, ma gandesc ca da, din moment ce e un fel de fobie. voi ce ziceti?
align="right" id="quote2">

Fobiile sunt frici irationale. Copilul are o frica cat se poate de rationala, a facut o fisura din cauza constipatiei si acum ii este frica de durere. Iar homeopatia [bang][bang] in cazul asta este la fel de folositoare ca o frectie la un picior de lemn, avand in vedere varsta copilului nu va functiona placebo.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation

Postat

Am avut si noi problema asta.

Solutia e combinata. Fructe de doua ori pe zi (fara banane si afine), apa, mancaruri cu multe legume, fara orez.

Nici un fel de presiune pe capul copilului sa faca, trebuie lasat in pace. Nu trebuie facuta o problema din asta. Doar reconfortat copilul.

Noi am suplimentat cu un sirop diuretic, duphalac, retine apa in materiile fecale pastrandu-le moi si usor de evacuat. Dat pe o perioada de cateva luni fara griji (bine, mergeti intai la medic) pana se convinge micutul ca kk e moale si nu mai e un pericol. Atentie, nu trebuie intrerupt imediat ce copilul face kk fara probleme. Mai asteptati o luna, doua pana uita. Altfel cand va simti ca e ceva mai tare iar se va tine din rasputeri.

Si mai ales nu trebuie lasat mai mult de doua zile fara sa faca. Ii poate pune si supozitor cu glicerina sa-l ajute. Cu cat il retine mai mult pe kk, cu atat se intareste kk, fiindca se compacteaza si pierde apa. Va fi din ce in ce mai greu de facut si copilul din ce in ce mai speriat.

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

Postat

la noi teama a debutat cu pusul la olitza. nu i-a placut, s-a constipat si pe urma vreo 2 luni si ceva a durat pana sa se reacomodeze, plangea cand facea, tzopaia, transpira tot-desi ramasese cu pampers, nu l-am fortzat cu olitza cand am vazut ca se ingorasa gluma. il luam in brate de cele mai multe ori...

[copil]feb2007id="blue">id="size1">

Postat

eu pe langa tratament cu ulei de parafina pentru episodul de constipatie si regim alimentar adecvat o mai ajutam pe fetita mea sa faca caca tinand-o cu genunchii lipiti de burta.

si am mai facut ceva, nu stiu daca hotarator sau nu, oricum de atunci nu am mai avut probleme: i-am aratat ce facea. pana atunci nu ma gandisem sa ii arat efectiv ce face cand face caca, doar aruncam pampers-ul si atat. i-am aratat pe indelete (ba am lasat-o sa si atinga:)), i-am multumit de fiecare data cand a facut, am pupat-o si laudat-o si incet-incet nu am mai avut probleme. varsta fetitei mele era cam aceeasi, in jur de 1 an si jumatate. la varsta asta copilul incepe sa dea o din ce in ce mai mare atentie materiilor fecale ca productii proprii, va incepe sa le considere "cadouri" pentru cei din jur (si noi fix asa le tratam), se va "juca" incercand sa le retina sau nu etc.

• 1 lună mai târziu...
Postat

terishka,

ce tratament cu ulei de parafina?

Si noi avem aceeasi problema. Nu am ajuns la fisuri pt ca folosim foarte des supozitoare cu glicerina [bang] si s=a intamplat sa ii bag apa calduta cu seringa in anus [q] pentru ca mi-am dat seama ca este f constipata.

Nu papa fructe, bea lichide...nimic de zis, muulta branzica si nu stiu ce sa ma mai fac.

Pediatra i-a luat acum sange ca sa verifice analizele de tiroida (noi suntem mai rotunjori in familie) dar nu cred sa fie de la asta.

Si sa stii ca am facut acelasi lucru...i-am aratat in olita ce produce pt ca ea nu are inca teama (cel putin nu plange) dar nu prea poate sa faca de bunavoie.

Acum am trecut pe LACTOGEN 2....in speranta ca se va mai regla putin.

Deci, alte sugestii?

Imara, la petite bassa :)

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare...

• Creează nouă...