Sari la conținut
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Postări Recomandate

Postat

TReaba sta asa:

Vrem sa vindem apartamentul pt ca am gasit o casa veche din lemn, dar bine intretinuta, cu ograda mare si alte dependinte pe care am vrea sa o cumparam. Casa asta veche nu are baie, trebuie construita una si interiorul renovat, exteriorul e ok. Reteaua de apa e trasa in curte.

Casa si pamantul aferent costa 66.000 ron. Apartamentul il putem vinde cu cel mult 110.000 ron (asta daca il putem vinde, lumea nu prea are bani).

Oare merita sa luam casa asta veche? Noi ne dorim tare mult si cu banii astia nu vom putea construi una noua.....Noi ne-am gandit ca daca ei nu vand casa pana vindem noi apartamentul, sa le cerem sa verificam starea peretilor, adica sa dam jos tencuiala de pe pereti in cateva locuri si sa vedem in ce stare e lemnul.

In cazul in care ne-am hotari sa construim una noua, cat vor costa aprobarile si planul si toate cele necesare, inainte de constructie?

Care v-ati confruntat cu asa ceva ce parere aveti?

Multumesc

tyaa mama de fetitzoi Elisa Nicola(21 sept. 2004)

http://community.webshots.com/user/tyaa2002

• Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Postat

Atunci cand verificati peretii, uitati-va in primul rand la baza. Pentru ca nu spui care-i sistemul pe care s-a construit casa, imi dau, doar, cu parerea. Exista posibilitatea sa nu aiba fundatie de loc, dar macar o placa de beton...

Trebuie vazut daca lemnul nu este putred la baza elementelor de rezistenta, ala-i baiul cel mai mare.

Pentru baie, desi va trebuie autorizatie de constructie, in unele zone am vazut ca se trece peste acest amanunt, este de fapt o extindere, o s-a faceti candva.

De construit una noua, vreti sa construiti pe acelasi teren? Adica ar trebui sa demolati casa veche, sau cumparati alt teren?

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lor[foto] Surpriza 2008[foto]

"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde

Postat

Eu una as face casa noua fara sa ma gandesc prea mult. Renovarea este si ea un proces costisitor si implica multa munca - ai mei au renovat casa si stiu ca au muncit mult si au cheltuit o gramada. Ce faci tu nou este altceva, va arata exact cum iti doresti, vei sti exact ce ai facut si vei avea alta placere sa te muti acolo. Vechiul tot vechi ramane.

[foto]

Postat

Si acum va intreb care ar fi costul minim sa iti faci o casa noua, fara mansarda, doar parter, cu 2 dormitoare,baie, bucatarie si sufragerie. Am facut eu un plan care a iesit la 170 mp. De fapt intrebeare este pt cei ce au construit deja. Se poate construi si cu bani mai putini? Ca eu citesc despre sume ca 200.000 Ron minim. Ori noi nu putem face rost de atatia bani.

tyaa mama de fetitzoi Elisa Nicola(21 sept. 2004)

http://community.webshots.com/user/tyaa2002

Postat

Un inginer constructor mi-a spus ca ar fi in jur de 400 euro/mp suprafata construita cu finisaje. Deci fa un calcul, ai 170 mp, iti trebuie cam 70 k. Asa in mare. Mai pui la socoterala gard, utilitati etc.

[foto]

Postat
Citat:
citat din mesajul lui tyaa
Si acum va intreb care ar fi costul minim sa iti faci o casa noua, fara mansarda, doar parter, cu 2 dormitoare,baie, bucatarie si sufragerie. Am facut eu un plan care a iesit la 170 mp. De fapt intrebeare este pt cei ce au construit deja. Se poate construi si cu bani mai putini? Ca eu citesc despre sume ca 200.000 Ron minim. Ori noi nu putem face rost de atatia bani.tyaa mama de fetitzoi Elisa Nicola(21 sept. 2004)http://community.webshots.com/user/tyaa2002
align="right" id="quote2">O casa cu o amprenta asa mare la sol ( 170 Mp) este mai scumpa decat o casa cu parter+mansarda.Pe urma, gandeste-te cat teren ( ciitoare curte) ocupi inutil...daca ai teren mult, Ok, dar daca ai putin si este si scump...Functie de finisaje, un pret mediu actual de constructie, la nivel mediu de finisaje este intre 375- 650. Dar la preturile astea, chiar trebuie sa te implici si sa faci munca micii firme de constructii pe care ai putea sa o angajezi ( si ti-ar iesi constructia la 700-800 EUR/mp).ileana
Postat

[help] va rog , daca exista posibilitatea sa faceti o constructie noua atunci faceti pe aia noua ... si din proprie experienta iti spun ca o casa veche renovata nu este noua , doar intra bani si intra bani si bagi mai multi bani ... fara numar ... huh ca mi-au revenit niste amintiri stranii [alcool]

ah , pai anul trecut ... am multe case noi (la rosu) pe strada care inca nu sunt vandute ... si constructorii au recunoscut ca cu 27.000 max (acum depinde si ce vrei) o ridici la rosu si amenajarea interioara si exterioara te mai costa 30.000 maxim

acum pune in balanta ... ca sa numai zic ca o casa de lemn este de lemn ...

Aida ... 24+

Poze cu noi[flo]

Licurici, te iubesc cu toata fiintaid="purple">id="Script MT Bold">

"Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba"

Postat

scuze tyaa acum am citit ce au raspuns si fetele.

Sa stii ca nu este nici o mare smecherie daca torni placa si mansardezi casa , nu te costa mai mult , este doar o parere gresita ... Avantajul unei mansarde este ca sunt mai putini m3 de incalzit iarna , ca de fapt la mansarda sunt in general dormitoarele unde te urci noaptea ... in rest tot jos stai in living , bucatarie si curte.

Vecinul meu a recunoscut ca a ridicat casa cu 27.000 ... mie mi se pare maaaaare si are asa : jos: living , bucatarie + camara, garaj + camera tehnica , baie , hol si mai o camera tehnica mare (cat baia); mansarda:3 dormitoare (dormitorul mare e cat un living aproape) , baie , hol si o alta camera tehnica

... pe langa faptul ca o casa noua o faci asa cum va convine , ai cumva siguranta ca stii ce ai construit , fundatia , fierul beton daca e destul de gros , izolarea hidro ...

... mai ramane sa rezolvati cu terenul , ca nici ala nu e gratis .

Si in prima postare ai spus de aprobari ... Pai nu stiu daca conteaza atat de mult cat costa , vreau sa spun prin asta ca nu sunt sume exorbitante , DAR trebuie sa luati in calcul ca totul dureaza. Ex: proiectul e gata intr-o luna , cu tot ce trebuie , care trebuie aprobat de urbanism cu programare ... si marea provocare sunt cei de la enel - pana vin ei sa iti traga curent si sa iti puna contoar provizoriu de santier ...

Acum depinde ce va decideti si mai ales daca vindeti apartamentul ... deci spor la vanzare si mai ales sa luati decizia care vi se potriveste cel mai bine [flo]

Aida ... 24+

Poze cu noi[flo]

Licurici, te iubesc cu toata fiintaid="purple">id="Script MT Bold">

"Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba"

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare...

• Creează nouă...