Sari la conținut
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Postări Recomandate

Postat

L-am dus la chirurg cind avea 1 an si ceva ,pentru ca nu era decalotat cuculetul.O perioada a fost in ordine,in sensul ca la fiecare baie verificam .La un moment dat m-am gindit ca totul intra in normal , sa nu-l mai stresez si sa ramina cu vreo trauma in legatura cu aceasta operatiune,in care mama il tot examina.[:D] Am trecut la dusuri ,ca acum are 6 ani si aseara m-am gindit sa vad ce mai e pe acolo.S-a strimtat atit de rau ca nu stiu pe unde mai trece pisu!? Acum ce fac?Ati avut asa o problema?Cum ati solutionat-o?Sa incerc sa-l fortez la fiecare baie?Cred ca nu e posibil sa se rezolve de la sine.Daca-l mai lasam putin se obtura total.Acum cind constientizeaza care-i treaba ,cred ca va fi greu.Data trecuta poc ,poc, a luat doctorul o pensa ,a tras si s-a rezolvat.Bineinteles ca a plins groaznic.

dulcetica

• Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Postat
Pune-l pe el sa se spele si sa se decaloteze atit cit poate. Daca face pipi cu jet, nu are fimoza si faptul ca nu se decaloteaza nu afecteaza urinatul. Daca nu are infectie, nu este umflat, atunci doar invata-l sa se spele in fiecare seara la dus tragind cite un pic de piele si incet incet se va decalota.
Postat
Eu am baietel si s-a decalotat fara ajutor de la medic. Acum are cinci ani jumate si se trage singur de pielicica si se spala cu dusul. PIna acum citeva luni faceam eu asta, foarte usor, fara sa fie un disconfort. Pielea aia, daca o ajuti un pic in fiecare zi, va ceda. Important e ca locul sa fie curat, nu sa fie decalotat in 2 zile. Eu nu l-as duce la dr sa-l taie daca face pipi in jet, daca puta nu e rosie, umflata etc. As incerca timp de citeva luni sa-l decalotez incetisor la dus si abia pe urma as trece la pasul doi, adica una dintre cremele recomandate pentru asa ceva. Nu spun ca mersul la dr e inutil, dar mie mi se pare ca prea se reped sa-i decaloteze, e o moda locala mult prea raspindita.
Postat

Exact anul trecut Lucas a facut o mica infectie la putzulica: ii aparusera un fel de cheaguri micute de culoare alba. Nu era fimoza, dar pediatrul a zis ca trebuie sa-l decalotez, asa ca l-am dus la chirurg. A facut operatia, dar nu l-a decalotat complet. L-am chinuit pe saracul copil vreo 3 saptamani, ca mie mi-era mila sa trag tare de pielita si nici nu stiam prea bine ce trebuie sa fac. Pana la urma, dupa 3 saptamani m-am dus din nou cu el la pediatru. Asa ca pediatrul mi-a zis ca trebuia sa-l decalotez mai tare, ca deja incepe sa se lipeasca la loc. Asa ca a tras el odata tare si s-a rupt iar, de data asta foarte bine. Numai ca pentru micut a fost ca si cum l-ar fi decalotat a doua oara, a mai durat vreo saptamana pana n-a mai plans atat de tare la baie. Si astazi, dupa 1 an se fereste cand incerc sa-l decalotez (nu stiu daca trebuie sa-l decalotez in fiecare zi; eu o fac doar din cand in cand, ca nu ma lasa.) Problema la noi este ca al meu e mic inca, nici nu stiu daca il mai doare sau doar se fereste de frica, amintindu-si cat il durea. dar la voi nu e cazul, la 6 ani baietelul tau ar trebui sa inteleaga si asa cum zice Natasa, sa se decaloteze singurel la baie. La inceput ai putea sa-i explici si sa-l supraveghezi de cateva ori. Apoi, cand vei fi sigura ca se descurca singur vei putea sa-l lasi doar pe el, in intimitate, spunandu-i ca ai incredere in el ca se va descurca, fiind un baiat atat de mare... Fa-l sa inteleaga ca daca nu face asta o sa i se lipeasca pielita la loc si va trebui sa mearga din nou la medic.

Aveti avantajul asta, ca e mai maricel si te poti intelege altfel cu el.

Jasminid="red"> si Lucas Danielid="green"> (28.11.2007)

poze cu mogaldeatza

Lucas

http://elblogdeluquitas.blogspot.es

Limbajul copiilor nu se adreseaza urechilor, ci ochilor si inimii...id="red">

Postat

Sincer nu va inteleg: daca face pipi cu jet si nu are fimoza de ce tineti mortis sa decalotati copilul?

Al meu are aproape 5 ani si nu l-am decalotat niciodata pentru ca nu vad rostul; si nu o spun ca nu vad eu rostul, ci medicul lui (un barbat) care il are in observatie de cand s-a nascut mi-a spus ca atata timp cat totul este ok sa las copilul in pace si sa nu-l steresez numai ca vreau eu sa-l decalotez.

Cu ce il ajuta daca il decalotati?

Iuliana si [bonjovi] Matei Alexandru 06.01.2006

poze

http://www.dropshots.com/toanca

http://www.dropshots.com/toanca1

http://www.dropshots.com/toanca2

Postat

Cind era mic l-am decalotat pt ca avea fimoza.Se formase puroi si apoi il spalam corespunzator si n-am mai avut probleme.Acum am neglijat si mai are 2mm diametru si mi-e teama sa nu se obtureze.[:D]

Tocmai de asta intreb prin comparatie,sa vad daca nu intru inutil in panica.

dulcetica

Postat

Dulcetica - lasa baiatul in pace[:D]!

Eu am 2 baieti.

O data cand Victor era de vreo 2-3 luni, (desi la Dragos care e mai mare cred ca tot o data m-am uitat cand era micut) am incercat sa vad si eu ca o mama ce sunt daca baiatul are probleme pentru ca mi s-a parut ca face pipi intrerupt nu continuu si am incercat sa decalotez- a fost ok pina m-am intors de la baie si am vazut ca pielea nu revenise la normal si ii strangula bietului copil putzurelul. Am fugit cu el la urgente si medicul a tras pielea la loc si mi-a spus sa nu mai fac aceasta prostie niciodata si sa las copilul in pace.

Nu am mai umblat niciodata acolo si nici nu sunt curioasa atata timp cat nu a facut niciodata vreo infectie.

Cristina mamica de Dragos (31.01.2004) si Victor(19.09.2006)

Postat
Citat:
citat din mesajul lui Crisnemes
Dulcetica - lasa baiatul in pace[:D]! Eu am 2 baieti. O data cand Victor era de vreo 2-3 luni, (desi la Dragos care e mai mare cred ca tot o data m-am uitat cand era micut) am incercat sa vad si eu ca o mama ce sunt daca baiatul are probleme pentru ca mi s-a parut ca face pipi intrerupt nu continuu si am incercat sa decalotez- a fost ok pina m-am intors de la baie si am vazut ca pielea nu revenise la normal si ii strangula bietului copil putzurelul. Am fugit cu el la urgente si medicul a tras pielea la loc si mi-a spus sa nu mai fac aceasta prostie niciodata si sa las copilul in pace.Nu am mai umblat niciodata acolo si nici nu sunt curioasa atata timp cat nu a facut niciodata vreo infectie. Cristina mamica de Dragos (31.01.2004) si Victor(19.09.2006)
align="right" id="quote2">nici eu nu am umblat pana nu mi-a zis medicul, atunci cand a facut infectie. Totul parea ok inainte, il mai vazusera pediatrii, chiar nu aveam nici o problema cu asta. Eu ma bucuram ca nu avea fimoza, dar a inceput la un moment sa planga la pipi si pana la urma tot nu am scapat de decalotare. Am mai intalnit de curand un caz asemantor cu al nostru: intr-o dimineata, cand l-am dus pe Lucas la cresa in grupa lor era tevatura mare: chemasera doctorita si cateva asistente, am crezut ca cine stie ce s-a intamplat, dar o asistenta mi-a zis ca nu-i nimic, ca un baietel facuse infectie si au trebuit sa-l decaloteze. Jasminid="red"> si Lucas Danielid="green"> (28.11.2007) poze cu mogaldeatzaLucashttp://elblogdeluquitas.blogspot.esLimbajul copiilor nu se adreseaza urechilor, ci ochilor si inimii...id="red">
Postat
Citat:

Am mai intalnit de curand un caz asemantor cu al nostru: intr-o dimineata, cand l-am dus pe Lucas la cresa in grupa lor era tevatura mare: chemasera doctorita si cateva asistente, am crezut ca cine stie ce s-a intamplat, dar o asistenta mi-a zis ca nu-i nimic, ca un baietel facuse infectie si au trebuit sa-l decaloteze.
align="right" id="quote2">

La Gradinita?[V]

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare...

• Creează nouă...