Sari la conținut
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Postări Recomandate

Postat

Fetele care stau in Austria ce prevede legislatia in vigoare cand mergi cu masina copilul de 5 ani trebuie sa stea in scaun sau este suficient cu centura de siguranta? Si daca are rau de masina si trebuie sa stea intins ar intelege politia in cazul in care ne-ar opri?

Monica mamica unui globulet de aur - Mihnea-Gabriel

Esentele tari se tin in sticlute mici.

• Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Postat

Piticul meu are 4 ani jumate si sta in scaunul de masina cu centura pusa, este obligatoriu ( cel putin la noi) . Cand am venit in Romania, noaptea l-am intins pe bancheta din spate si a dormit, insa i-am pus ambele centuri ... nu se stie niciodata . Oricum, Viena e mai aproape, iar daca se va intinde pe bancheta in caz de rau de masina, sa aiba totusi centura pusa ... cat de cat , e spre binele lui si al vostru, ca parinti . II poti da ceva pentru rau de masina !

Aveti grija in caz ca depasiti 130km/h , politia e pe urmele voastre ... si au masini normale ( civile), deci nu masina politiei .

Postat

Salut.

Nu stiu legea, insa aici am vazut copii in scaunele de masina pe la 10 ani... unii in inaltatoare... nu cred ca la 6 ani sunt suficiente centurile. Daca ii este rau, nu stiu daca politia ar intelege. Va opriti, ii trece si il pui iar in scaunel/inaltator. Nu politia sa te ingrijoreze, ci siguranta lui! La 130km /ora, intins pe bancheta, daca va loveste cineva sau se pune o frana brusca... nu vreau sa-mi inchipui!

-------------------------------------

Hai la drum si-om vedea noi ce si cum!

Postat

Si in Ungaria,nu doar in Austria(cel putin la controlul politiei pe autobanda) e obligatorie prezenta scaunului de masina pt copil(pana la 36 de kg,se presupune ca pana la varsta de 12 ani trebuie scaun de masina,model adaptat varstei,cu inaltator,spatar si suport pt cap,inclusiv centuri de siguranta, sunt la Roemer ceva scaune pt copii mai mari).

Nu trebuie sa mizati pe faptul ca nu opriti des in parcari si politia nu are unde sa observe,se poate sesiza in trafic,mergand in paralel cu "dumnealor",ca lipseste scaunul copilului si atunci sa te tii! Noi avem cateva experiente cu politia ungureasca,sunt chiar mai autoritari si neinduplecati ca cei austrieci.

In Austria nu se iau in considerare scuzele de ordin personal,de genul "ii este rau copilului" sau "am luat pe bebe in brate pt scurt timp,sa-l alaptez,ca urla" (cazul nostru,numai Dumnezeu ne-a pazit de amenda atunci,ca eram pe muchie.Noroc ca s-au legat de altceva pana la urma,am primit doar avertisment in final.).

Eu zic sa nu riscati cu amenda.In plus,poate pe drumuri bune(normale,adica) si cu ceva pastilute din gama Emetostopului nici nu ii va fi atat de rau copilului.Concediu placut!![flo]

[gravi] cu Anne 39+ ,iar Sarah(2007) si Mark(2008) abia asteapta sa fie bebe gata! [tren]

Postat

Ai nevoie minim de inaltator atat la unguri cat si la austrieci daca copilul nu are peste 1.40 m , 36 de kg si cam 10 ani [:I]

Spun 10 desi limita ca si la noi este de 12 dar al meu avea 1.40 la 9 ani si la control la unguri si austrieci a fost ok doar centura masinii deoarece ii venea regulamentar conform inaltimii. Aveam si inaltator la noi tocmai ca sa demonstram ca pus pe el copilul statea mai prost in centura decat fara [:I]

Postat

Eu cred ca n-are legatura cu amenda ci cu siguranta personala. Ca politia nu e platita sa alerge dupa parintii care nu-si tin copiii in scaun cum prevede legea si siguranta copilului, ar trebui ca fiecare parinte sa tina copilul cu centura in scaun pentru siguranta lui.

Pentru raul de masina exista pastilute inclusiv homeopate.

Postat

Si atat in Austria cat si in Ungaria sunt camere pe autostrada care "vad" si lateralele masinii asa incat te trezesti cu poza ca nu ai avut centura sau, copilul a fost "liber" in masina.

Se poate culca dar cu centurile fixate ( partea de jos).

Postat

eu nu inteleg cum puteti sa mergeti cu copilul fara scaunel de masina.

e siguranta lui in joc!

ce conteaza daca politia e sau nu intelegatoare?

in caz de impact, de obicei sufera cel mai mult copiii care stau fara scaunele.

@

Postat

Scaun de masina sau minim inaltator sunt obligatorii in Austria pana la 14 ani sau minim 1.50m. In mod exceptional au voie copiii care au deja 1.35m sa stea doar cu centurile masinii fara scaun, daca acestea ii vin cum trebuie, adica nu-l "taie" in zona gatului.

Deci la 4 ani nici nu te gandi fara scaun. Oricum nu inteleg de ce ai vrea. In Romania cand mergeti ce faci?

Ah,politia sigur nu va fi intelegatoare, cand e vorba de siguranta copilului nu se inchide nici un ochi. Pedeapsa maxima in cazul asta este de 2.180 euro.

Adina, Jasmina (24 iulie 2003) & Floris (23 decembrie 2007)

Postat

Monica, legislatia prevede copilul in scaun sau inaltator. La granita uneori se intereseaza , uneori nu - cum iti este norocul. Daca te opreste politia te va intreba de ce nu are centura si va vor amenda.

Asta nu inseamna ca nu poti merge cu inaltatorul in portbagaj si copilul intins sau nu pe bancheta, cu sau fara centura. Stiu cum e cu raul de masina. Si eu am unul din copii care are probleme de genul asta si nu am reusit sa rezolvam nici cu cocculine, nici cu metoclopramid, nici cu opriri...asa ca te inteleg. La noi functioneaza uneori varianta culcat si din cauza asta mergem mai mult noaptea.

Anya

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare...

• Creează nouă...