Sari la conținut
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Postări Recomandate

Postat

Am observat acum o luna si jumatate ca, pe scalpul baietelului meu de 3 ani si 9 luni, se aflau puncte negre, parca isi turnase nisip in cap. Daca le frecai cu unghia, cadeau usor, nu ramanea urma. Se aflau doar in crestet si in fata. El chiar s-a jucat la nisip, si o data am vazut cu ochii mei cum si-a turnat nisipul in cap. L-am spalat si a doua zi nu a mai avut nimic, adica chiar imediat dupa spalare. Dar, m-am gandit sa-i fac si o analiza (deoarece chestia asta s-a intamplat de 2 ori), asa ca l-am dus la dermatolog, i-a luat proba de pe pielea capului, i-a luat si un fir de par, iar rezultatul este:

- scuama -pityrosporum ovale (am vazut pe net ca asta este ciuperca care produce matreata), dar el nu are matreata, culmea, ca doar as vedea.

- fir de par - parazitat ectotrix

Si la cultura a iesit: tricophyton mentagrophytes.

Pe net spune ca este un dermatofit care produce pete rosii pe scalp, se ia de la animale si poate duce la caderea parului si este foarte contagios.

Poate sunt eu acum speriata, dar parca s-a rarit si parul baietelului.

Ati mai auzit de asa ceva?

El pe pielea capului nu mai are nimic, nu-l mananca, nu are pete, pielea este curata, cum a iesit diagnosticul asta? S-ar vedea ca are ceva, nu?

Poate ma lamuriti si pe mine, ca sunt foarte speriata, numai asta mai lipsea.

Si dermatolodul nu raspunde la telefon....pana atunci m-am gandit sa va scriu.

Multumesc din suflet,

Zina

• Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...