Sari la conținut
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Postări Recomandate

Postat

Buna

Sunt Oana, sunt o pers. nou intrata pe acest forum.

Sunt insarcinata in 33 sapt., cu incompatibilitate de RH(eu am negativ si tata pozitiv), iar titrul de anticorpi este 1/2048.

Fac saptamanal injectia cu dexametazona, dozare anticorpi si ecografie.

Medicii mi-au zis urmatorul lucru: daca copilul e bine la eco(nu are plamani mariti, splina marita, lichid in burtica), il lasam cat de mult(aproape de termen) ca sa reziste apoi la exanghinotransfuzie.

Stiti si alte persoane care au mai avut probleme asemanatoare?cum s-a rezolvat pana la final situatia?

Sunt destul de ingrijorata de problema aceasta.Am uitat sa va spun ca eu mai am o fetita de 4 ani si 2 luni, perfect sanatoasa, numai ca ea a vut RH pozitiv si la mine s-a facut izoimunizarea de la ea.

Din teste, mi-au zis ca tata e homozigot si ca in cazul asta sanse de 99% ca si cel de-al doilea copil sunt sa fie POZITIV ceea ce nu e bine.

Multumesc

• Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Postat

Oana, eu am nascut la 37 de saptamani (acum 3 ani) cu titru 1/256-1/512, izoimunizata anterior sarcinii despre care vorbesc. S-a hotarat cezariana in saptamana 37 fiindca atunci s-a vazut la ecografie ca fetita incepuse sa se anemieze, asta fiind primul semn de suferinta fetala. Nu a fost nevoie de transfuzie totala de sange, a primit 2 transfuzii simple in primele 2 saptamani dupa nastere.

S-a nascut cu hemoglobina 13,8 (normal, la nou nascuti este peste 14, sper sa-mi amintesc bine), dar, in cele doua saptamani a scazut, in timp ce bilirubina a crescut. Asta a insemnat icter hemolitic, diferit de cel fiziologic,normal,pe care-l fac toti nou nascutii. Au urmat cateva luni (3 parca) in care am urmarit hemoglobina, care s-a stabilizat cam pe la 11.8, valoare cu care a si iesit atunci din spital.Evolutia ei ulterioara a fost buna, fara probleme din acest punct de vedere. Nu a fost niciodata o mancacioasa si nu este nici acum,poate din cauza usoarei anemii,poate nu, oricum,este miniona (nici noi nu suntem inalti) si poate nevoile ei au fost altele (manca si mananca muuult mai putin comparativ cu alti copii de varsta ei).

Cine si unde te urmareste pe tine? E important ca sectia de neonatologie sa fie dintre cele care pot sa faca transfuzia totala de sange, dar si ca ecografiile sa fie facute cu responsabilitate.

Cam atat, daca mai ai vreo intrebare,iti raspund cu placere.

Alina si Ana (15 martie 2006)

Postat
Citat:
citat din mesajul lui aalina2003
Am uitat sa iti spun ca injectii cu dexametazona am facut si eu, trei, in ultima saptamana de sarcina.Alina si Ana (15 martie 2006)
align="right" id="quote2">Am rh negativ iar sotul pozitiv. cand v-ati facut titrul de anticorpi? il recomanda dr? de cand trebuie urmarita sarcina? eu am 6 sapt. trebuie sa fac imunoglobulina in a 22 sapt de sarcina? ce analize sunt mai riscante pt noi?Multumesc
Postat

Lia,Primul titru l-am facut la 11 saptamani eu, dar depinde de istoria personala. (daca esti la prima sarcina, dusa pana la capat saunu,etc).

Medicul ar trebui sa-l recomande,dar sunt si situatii cand trebuie sa-i amintesti.

Analize riscante nu sunt.

Vaccinul antiD trebuie facut la 28 de saptamani cel mai devreme,daca sarcina deucrge fara probleme. (sangerare,amniocenteze). Daca apar situatii de genul asta, poate fi facut si mai devreme.

Exista 3 capitole despre sta la "Odisee". (parca se numesc

Rh-negativ, nu mai stiu exact).Gasesti acolo tot felul de informatii.

• 1 an mai târziu...
Postat

Fetele... HELP...

Lu prietena mea i-au iesit anticorpii pozitivi T 128 la 26-27 saptamani. In seara asta dr i-a spus ca daca si martea viitoare ii ies la fel de mari ii face cezariana sa scoata copilul.

Ajutati-ma sa inteleg ce inseamna T 128... 128 e valoarea anticorpilor? Citeam mai sus ca la peste 250 s-a putut intarzia nasterea... oare ea chiar sa nu mai poata? nu mai stiu ce s amai cred despre medicii astia... sa nu o trimita la morfofetala? sa nu verifice afectarea fatului? ajutati-ma sa o ajut, va rog![q][q]

Ingerasii mei: Monyid="purple"> (03.12.2003) si Teoid="blue"> (17.05.2007)

Postat

Cred ca T128 inseamna 1/128. Nu valoarea in sine e importanta ci starea copilului, care se stabileste ecografic. (se poate vedea in acest fel si daca este anemic, asta fiind primul semn de afectare fetala.)Daca saptamana viitoare titrul ramane la valoare constanta, nu sr fi un semn prea bun, fiindca asta inseamna ca anticorpii, desi produsi in cantitate mai mare (fiindca "productia"lor nu se opreste de la sine) au inceput sa traverseze placenta si sa "atace" copilul si din acest motiv nu apar la analize. Totusi, insist, starea copilului este cea care dicteaza daca si cand se produce nasterea. Si asta se stabileste ecografic.Nasterea nu se poate intarzia prin nici un tratament. In alte parti se poate face transfuzie intrauterina, la noi nu si asta e singurul tratament.

Sanatate si noroc din plin pentru prietena ta!

Postat

Mai... eu am inteles ca ieri au iesit si mai mari anticorpii... dar nu inteleg de ce prietena mea nu prea accepta ideea de ecografie... sa inchis in ea si nu mai vrea sa vb cu mine ca vede ca eu insist...

• 2 săptămâni mai târziu...
Postat

Revin cu noutati...

- saptamana trecuta au iesit T 135, iar saptamana asta numai T 64. Cum va explicati scaderea brusca??? este posibila? unde pot sa citesc ce sanse ar fi?[:-@]

Sau poate nu e scadere?[bang]HELP

Postat

Din cate stiu, scaderea titrului anticorpilor in sange nu este un semn bun. Inseamna ca au inceput sa traverseze placenta si sa 'atace' bebelusul. Productia de anticorpi nu se opreste de la sine,ei apar in continuare,deci daca in sange ei nu mai sunt,sunt in alta parte, si asta nu e bine.

Ecografia ce zice?

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare...

• Creează nouă...