Sari la conținut
Comunitate Desprecopii a devenit CLUB DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

"Gravidutze si mamici de Cluj - 164"

Postări Recomandate

Postat

Fetelor va trece si perioada asta,si dupa aceea va fi ok.Bea si acum se trezeste o data sau de 2 ori pe noapte sa pape lapte...[bang]Ma gandesc cum o fii cu 2...[bang]

Ramonel,mami de [aerob] Beaid="red">(08.11.2007)

2 sarcini oprite din evolutie la 5s si 7s-MTHFR C677T heterozigot, PAI1 4G/5G genotip heterozigotid="size1">id="teal">id="Tahoma">

In cartea vietii, un înger a scris despre nasterea copilului meu. Apoi, închizand cartea, a murmurat: "Prea frumos pentru acest pãmant!"id="red">

id="size1">id="Script MT Bold">

• Răspunsuri 237
  • Creat
  • Ultimul Răspuns
Postat

Eu vin sa va incurajez, e drept, am si avut noroc de fete cuminti.

Pana la 1 luna, Sofi s-a trezit pe la 1 si pe la 4, apoi pana la 6 saptamani doar o data pe noapte si de la 6 saptamani, doarme toata noaptea.[:D] Colici nu a avut nici ea, nici Sara.

Programul nostru arata asa, dimineata la 6 le fac laptele la amandoua, eu de 1 saptamana nu mai alaptez, s-a dus lapticul la fix 6 luni si 1 saptamana, dar eu mi-am atins targetul, asa ca ma declar multumita[flo]. Bun, ne trezim la 7.30-8.00 toate fetele si luam micul dejun cu Sara si Sofi mai baga un lapte si inca un somnic apoi.

Se trezeste pe la 10.00 papa masa de fructe, o nebunie ce ii place e plin ochi bolul si abia respira[:D], Sara e deja afara la ora aia, ori cu mine, ori cu Mihaela, in zilele de vara nu stam afara mai mult de 11, cu Sofi pot sta pe la umbra prin fata blocului, dar Sara are nevoie de parc, animatie, copii.

Vine pranzul, am ajuns sa ne facem asa un program frumos de papa si somn, amandoua cucuietele papa la 13.00, supa si felul 2, inca nu le gatesc impreuna, dar in curand facem pasul ca si Sara mannaca light[:D]Si eu! Si la 13.30, maxim 14.00 suntem toate trei in pat, cu inca o sticluta de lapte, mai mult de alint-asa. Si dormim vreo 2-3 ore, neaparat si eu macar 1 ora, inrest mai calc, strang.

Ne trezim si urmeaza pt amandoua gustraica de la ora 17.00, Sara un iaurt sau Actimel, Sofi cereale si iesim afara toate trei.

Apoi il asteptam cuminti pe tati sa ne duca prin oras[flo]

Asa-i ca suna bine? DEci vremuri bune, vin! Seara ne mai chinuie dintii si am inceput sa comentam in patut, vrem in patul mare cu mami si Sara.

La ora 21.00 Sofi adoarme pana dimineata, Sara pe la 22-23.00.

Asta e programul nostru.

Recunosc insa ca fara MIhaela nu ar fi fost la fel de usor. Am incercat si singura cu amandoua. Si nu a fost ok. Eu era obosita, mereu frustrata ca nu ma joc suficient cu Sara, ca nu-i acord Sofiei timpul si atentia pe care le merita. Era nebunie cu mesele si somnul[q]Asa ca merita orice efort financiar pt o bona part-time. Daca mai e si o prietena cum a devenit pt noi, Mihaela, e perfect. Sa mai zic ca 1-2 ori pe saptamana am masaj?[:D]

Si seara incerc sa il intampin pe C cu zambetul pe buze si sa miros frumos, nu a mancare, si uneori o rugam pe Mihaela sa stea cu fetele seara si mai iesim la restaurant ori la un film.

Si mai sunt si zile in care pic de oboseala, dar nu des si nu grav. Si ma ridic mereu si ma remonteaza pe loc un mix de zambete de fete dulci[pup]

Eu, va spun drept nu mai stiu cum era inainte de Sofia, inainte de Sara...Casa e asa plina si frumoasa cu doi copii, ele deja interactioneaza, se joaca, se pupa.Nu-i zi sa nu-i multumesc lui Dumnezeu pt 2 copii sanatosi si o familie frumoasa[flo]

Gabriela, mami de [zana]Sara Ioana (29.08.2007) si Ana Sofia(21.01.2010)

cum au venit pe lume printesele mele

Postat

Hello,

Gabi tare bine a prins mesajul tau, chiar suna incurajator! Felicitari pt tine mamica frumoasa si inteleapta! Ambele fetite au fost exemplar de cumincioare!

Paula, Meli cred ca tocmai timpul asta, care e o problema acum, va rezolva ecuatia, cand bebe mic va mai creste si vor trece colici/mesele scurte si dese, plimbatul in brate si copilasul mare se va obisnui cu prezenta noului membru al familiei! Multi pupici de incurajare![pup][pup][pup]

Eu sunt suparata ca Ana nu se adapteaza cu noua bona, o respinge in toate nu vrea sa pape decat de la mine, imbracat, pus pe olita/wc, spalat etc. Si in plus de toate vorbeste urat cu d-na, eu am pedepsit-o pt asta dar sincer nici eforturile de apropiere din partea bonei nu mi se par suficiente/potrivite. Singura activitate pe care o accepta sa o faca impreuna cu bona este mersul in parc, ca asta intelege ca eu nu pot sa o acompaniez.

Suntem de 2 saptamani in etapa asta si ma gandesc serios sa caut pe altcineva. Cu Ana nu am mai avut asemenea probleme de adaptare(sta cu buni de la 1 an, a mai avut bona 1 an si 3 luni, ramane singura in orice conditii la locuri de joaca sau la prieteni), feelingul meu e ca nicicum nu o place pe d-na.

Dar...mi-e groaza sa o iau de la capat cu cautarea, asa ca daca stiti pe cineva, va rog anuntati-ma!

Pupici,

Diana, mami de Ana (13.09.2007) si [gravi] 36+

Povestea Nasterii Anei

Postat

fetelor, multumim de incurajari.

dianaid="red">, parca gabi zicea ca numa pana in septembrie mai vine Mihaela la ei.

la aia ma gandeam si eu, ca analizandu-l pe Stefan cum se comporta cu alte persoane, dc sunt si eu acasa, doamna respectiva nu prea are sanse de reusita.mai nou nici bunica-sa nu mai reuseste sa ii atraga atentia ca odinioara.

Paula, mamica de baieti Mihai (16 iul. 2010) si Stefan (30 oct. 2007)

Postat

Anamica-si eu zic ca ar trebui sa schimbi, si asta pana sa nasti, sa nu te apuci atunci. si eu zic ca nu o place, mai ales daca cu altii n-a facut asa...

Victo-fix asa program avem si noi, si spre dimineata tot asa, trebe sa stau8 la el in camera si sa-l adiorm in brate ca altfel nu mai doarme...[q]sper sa trecem repede peste perioada asta...

Gaby- eu clar ma declar in depresia post-partum, cu toate ca in prima luna n-am avut nimic, bine ca am avut si un copil care manca -dormea...cum am citit ce frumos ai scris, am bocit una buna, deci...asta e, sper sa ajung si eu cat mai repede sa fiu atat de happy si optimista,ca de copii ma mai ocup eu, dar partea de sot si...ce scrii tu, la mine e in faza de poveste din pacate...ma bucur sincer pt voi!!!

Postat

Meli,id="red"> eu nu am vrut sa deschid subiectul "sot"..tocmai ca sa nu intram in depresii mai severe ha ha ha..

pe mine ma ajuta in sensul ca am sofer..:) sa iesim la parc, dar in casa, copiii sunt pe capul meu, ca si restul gospodariei.

dar vor veni zile frumoase, ia uite cum zice gabi si astia micii vor fi ingerasi :):)

Paula, mamica de baieti Mihai (16 iul. 2010) si Stefan (30 oct. 2007)

Postat

Chiar ca suna a poveste ce spune Gabi! E fain ca le-ai facut un program comun, si faptul ca are cine te ajuta, fara sa te incurce[:D] e super!

Paula, Meli cu putina rabdare veti ajunge si voi aici! Elenuta e si ea am pe nde e Gabi, iar la inceput parea mai greu, dar cred ca mai mult era super-suparata pe nastere. Nu, Elenuta? Ti-a trecut supararea?

GAbi, noi suntem bine, P merge la cresa de 2 saptamini de cind a venit de la bunici, incercam sa scoatem pampersu de la somnul de amiaz, dar cu ff mici succese[bang] El cind e treaz face pipi la 4-5 ore, cind doarme de amiaz dupa 1 ora face pe el. La cresa, unde nici nu bea lapte. Acasa a reusit sa doarma 3 ore fara sa faca... apoi a facut. Nu l-as stresa daca nu ar veni gradinita. De ala de noapte cred ca scapam in clasa 1, ca totusi nu l-as tine pina la insuratoare, sa ma vorbeasca cuscra la nunta[:D] Chiar ce o face cuscra? o fi in concediu [pk]

Mi-e un somn, ca toata ziua buna ziua sunt in actiune! Dar nu ma pling, de rusinea proaspetelor mamici! Ioi ce somn imi era si mie la inceputuri, cu trezirile lui P!

Nopate bunaaaa

Ioana mama de [copil] Patrick Alexandru (01.06.2007)

Postat

Fetelor, acum sa nu credeti ca mie nu-mi vine sa-i dau tigai in cap lui C[:D]Au contraire!

Acum ce era sa va zic si ca ma enerveaza cand vine uneori de la serviciu si in loc sa se joace cu fetele se uita la meci? Sau isi citeste mailul?

Sau ca patul conjugal a devenit patul meu si al...fetelor?[q]

Deci la partea cu sotul mai am de lucrat, fetele in schimb sunt exemplare[flo]Si asa cum bine a sesizat Ioana, asta e grozav ca am reusit sa suprapun programul de papa si somn. Asta a fost al doilea target, dupa alaptarea minim 6 luni[:D]Asa cu o ora dormita dupa-amiaza functionez si eu[:D]As putea sa ma pun mai devreme noaptea la somn, dar daca s-au gasit astia sa dea Dr. House la 00.15[bang]

Diana, am citit ce ai scris, cum a zis si Paula, e greu cu noi acasa sa se adapteze copilasii cu bonele. Cu atat mai mult cu cat au crescut si acum inteleg altfel lucrurile.

Si la Sara a durat aproape o luna procesul de acomodare cu Mihaela, nu voia sa pape decat cu mine, sa iasa afara, sa se joace, sa faca pipi...M-a scos din minti perioada aia...In schimb, era totul ok daca nu eram eu acasa. Am avut noroc ca Mihaela s-a straduit sa gaseasca solutii, e si foarte empatica si acum sunt prietene bune. Dar a fost un efort comun. E bine ca faci lucrul asta din timp, eu l-am facut cu Sofi bebe, alaptata si a fost mai dificil.

Meli, hai ca totul va fi bine, uite ce frumos ia bb in greutate, crede-ma pe cuvant ca pe masura ce cresc e din ce in ce mai usor[flo]

Ioana, deci ati inceput cresa, sa fie fara boli, asta va doresc[flo]

Paula, Mihaela are un alt aranjament din septembrie, la cat am laudat-o, o gramada de mamici m-au intrebat de ea[pup]De asta mi-e groaza si mie, de gradi si boli. Asa bine a fost pana acum , ma consolez cu gandul ca Sofi va avea 8 luni, deci mai marisoara[:D]

V-am pupat pe obrajiori!

P.S. Inca una si ma duc! Haideti sa privim partea frumoasa si plina a paharului, avem copii sanatosi si asta e de departe cel mai important. In rest, totul depinde de noi. Si eu am simtit ca eu si C nu mai suntem iubiti, prieteni, soti, ci doar...parintii lor. Ba chiar, ma afundam lent intr-o stare tot mai proasta. Aveam mereu pretentii de la C, reprosuri...Apoi, m-a scuturat cineva drag si m-a facut sa inteleg ca fara sa ofer nimic in schimb, nu pot avea pretentia la ajutor si iubire. Casnicia e un efort bilateral, au trecut fluturii in stomac si pasiunea nebuna, dar am cladit impreuna un cuib si merita sa pastram caldura si iubirea vie.

Hai ca iar m-am intins, dar am zis sa nu credeti ca la noi e totul idilic si roz, dar ne straduim sa fie[flo]

Postat

Gabi, clar ca nu poate fi totul roz si iubire, dar e important cu ce amintire raminem in momentul cind dam "raportul"[:D]la sot/mame/surori sau pe forum[pk]... nu ne amintim de nervii produsi de copii/soti, ci cit de cuminti au fost si ce perle a mai zis... si ce bine au mincat si ce frumos s-au jucat... si ce frumosi sint...

Nervii mici sunt sarea si piperul, ardeiul iute...[alcool]

Ioana mama de [copil] Patrick Alexandru (01.06.2007)

Postat

Neata, la toata lumea!

Poftiti la cafea, capucion, ceai[cafea]

Ioana, vad ca de dimineata esti filozoafa[flo]Pe mine, noaptea ma apuca[:D]O zi buna sa ai! Mi-e dor si mie de serviciu si alt tip de activitate, dar cand vad ce dezolanta e situatia[q]Daca pana si C e dezamagit de serviciu, si eu om mai incantat de jobul lui nu am vazut...

O zi buna va doresc! Am rugat-o pe Mihaela sa iasa cu amandoua sa trag cu aspiratorul, asa ca am taiat-o!La munci, nu la taclale![:D]

Arhivat

Acest subiect este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...