Sari la conținut
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Postări Recomandate

Postat

Fetita are otita, capatata dupa o raceala cu multi muci (scuze...). Cum se sufla corect nasul, atunci cand ai deja otita/sinuzita?

Am cautat pe Internet, cica sa nu sufli cu putere, dar parerile sunt impartite... ba narile pe rand, ba in acelasi timp. Unii spun chiar sa nu-l sufli ci... sa tragi inapoi si sa scuipi.

Experiente personale??!!!

Take jid="green">oid="red">yid="navy">! (poze)

• Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Postat

In NICIUN caz amandoua deodat. Are ceva legatura cu timpanul, nu stiu explicatia, mama imi spunea asa..

Oricum si daca facem noi asa, le suflam deodata, tot e deranjant.

Stiu ca infuziile ajuta, sor-mea are mai mereu sinuzita si astea o calmau.

Sanatate.. (ati luat anul asta un premiu, ceva, pentru toate bolile astea?[:D])id="size1">

hai mai.. te-ai suparat?[pup][pup]id="size1">

Postat

SInuzita e una si otita alta.

Otita se face in mare din cauza polipilor(vegetatii adenoidiene).

Intre ureche si nas se afla un canal , Trompa lui Eustachio .Aia e responsabila cu aerisirea camerei timpanului si cu presiunea din ureche.

Daca ea se obstrueaza din cauza mucusului abundent apare otita.

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/greecky/

Postat

XIO, nu imi vine sa-i dau decongestante. A luat la antibiotice si Tylenol anul asta de m-a ametit. Iar de mancare abia se atinge cand e cu febra, aproape am ajuns sa-i dau antibiotic pe post de mancare...

Am gasit un articol despre sinuzita si suflatul nasului care sprijina sfaturile tale, dar exista oare ceva natural care se poate folosi in locul doctoriilor (pe post de decongestant adica)?:

http://www.nytimes.com/2009/02/10/health/10real.html?_r=2&em

Macrina, cand spui infuzii te referi la ce [:I]? Sunt ceaiuri sau inhalatii de vapori de apa f. calzi?

P.S. Am modificat mesajul initial... sunt obosita, se scuipa nu se inghite. Uf, scarbosenii, mi-e mila de ea saracuta, are nasul o rana de atata sters, cu toata vaselina... Nu m-am suparat, sunt doar necajita, trebuie s-o duc si la dentist pt. extractie si cine stie ce...

Take jid="green">oid="red">yid="navy">! (poze)

Postat

Of, imi pare rau de ea[:(] Las ca trece. Si vine si vara, si vacanta, si se mai intareste.

Era vorba de infuzie cu ceai de musetel.. deci o mixtura la ce ai zis tu[:)]

O s-o intreb maine mai multe, daca vrei.

[pup]

Postat

Pai trebuie sa-i dai decongestionante. Nu are nici o legatura antibioticul cu antipireticul respectiv cu picaturile de nas. CUm sa o lasi sa se chinuie asa??!?!?!

De cate ori are nasul infundat omul trebuie sa-si puna picaturi pt. a evita alte complicatii printre care si otita.

Nu inteleg de ce nu vrei sa-i dai ... ca din cauza asta iti face otita si poate face si sinuzita.

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

Postat

XIO, parerea dr Malai, pentru care am tot respectul, pt ca pana in prezent a facut doar bine copiilor, este ca in momentul in care un copil este virusat/racit si are probleme cu nasul infundat sa se foloseasca doar spray-ul cu apa de mare, picaturi cu apa de mare, sau colargol cand chiar nu poate respira. Altfel, este chiar daunator sa se uzeze de picaturi decongestionante, desi tentatia e foarte mare, mai ales ca dupa un puf de olynth de exemplu, nasul se desfunda rapid si pe cateva ore bune. Na, nu stiu, explicatii alambicate ca n-am pregatire medicala insa ca reguli de baza primite de la dr de fiecare data sunt:

- fara antifebrile decat la febra peste 39 si asociata cu stare generala foarte rea

- fara sirop de tuse si picaturi in nas, doar produse homeopate sau naturiste stabilite de medic si apa de mare/colargol

- fara antibiotice in caz de viroza necomplicata

Insa eu sunt aia patita cu baietelul si merg la medic cu inima-n gat de la primul semn ca nu-i in regula ceva, orice, si daca zice c-o doare gingia pe aia mica, de exemplu, eu o duc s-o vada.

Cu baiatul am ajuns in spital la terapie intensiva anul trecut, cu o otita superagresiva facuta ca urmare ca s-a gasit un dr. "destept" sa-l vaccineze desi era racit cobza, dar doar racit. Imediat dupa vaccin in 24 de h s-a trezit cu febra mare, dureri de cap, stare generala de nu se putea da jos din pat. Si otita aia a fost asa nasoala ca a dat in etmoidita si mastoidita, cu tot tratamentul injectabil si oral si antifebrilele si picaturile-n nas si urechi turnate in el timp de 5 zile acasa, din a treia zi de febra ce nu ceda. Asta este un exemplu clar de tratament ineficient, prost instituit, analizele de sange succesive din timpul tratamentului aratau inrautatirea progresiva a starii de sanatate si intensificarea infectiei, asta dupa gafa initiala de a administra fara nici o prudenta, un vaccin copilului aflat intr-o stare de boala fie ea si o simpla raceala.

Cu urechile nu e de gluma, insa bateti si la o a doua usa si la a treia si rugati-va sa nu nimeriti un medic amabil, bine intentionat, serviabil dar care face gafe de genul asta, gafe care ar putea costa integritatea fizica pe termen lung si chiar viata copilului, Doamne fereste

Postat

Dorsilia , p[rin decongestionante ma refer la absolut orice care nu este daunator . Dar in nici un caz nu sa lasi copilul infundat.

Si da , este de preferat si la adulti sa se foloseasca decongestionante usoare cand e cazul(adica nu atunci cand esti bolnav rupt). Olynthul si celelalte usuca si hipotrofiaca mucoasa nazala provocand iritatii si impiedicand functia normala de curatire a nasului .

Si da , Anca Malai este cea mai buna!!!!!!!!!!![:D]

***Fur is for petting**

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare...

• Creează nouă...