magghyc Postat August 4, 2010 Raport Postat August 4, 2010 Buna, Saptamana viitoare pitica mea cea mica face 2 ani. Motiv pentru care (in afara de petrecerea obligatorie) ma reintorc la job. Azi am fost sa vorbesc cu sefa mea despre asta - ce fac, cum revin, pe ce proiect etc. Mi s-a parut socanta atitudinea ei. Nu ma asteptam sa ma primeasca nimeni cu flori, insa practic sunt penalizata fiindca am stat acasa cu copilul timp de 2 ani. Mi s-a spus, in fata sau mai voalat: -ca m-am plafonat -ca o iau de le zero, ca asa e corect fata de colegele mele care au muncit -ca acolo se munceste serios pana la 11 noaptea (stiu, si pe mine m-a prins noaptea in firma inainte sa intru in CIC) -ca o perioada o sa reintru pe salariul de baza -ca nu au nevoie de mine, practic s-au fortat sa ma reprimeasca, au creat un post etc. - ca in alte firme nici nu as mai fi fost primita, dar ca ei nu vor sa faca asta In ciuda faptului ca incerc sa nu ma las afectata, recunosc ca sunt destul de debusolata. I-am spus de alfel sefei ca imi asum acest stat acasa si ca daca ar fi sa aleg, as lua din nou acceasi decizie. Insa nu inteleg - ce doamne au manageritele romance cu cele care sunt mame?(apropo, si ele sunt tot mame, dar clar nu traim in aceeasi lume) De ce daca nu stai pana la 8 seara cu ochii beliti in PC la job nu esti bun? De ce statul acasa cu copiii este atat de discreditat si de blamat cel putin in mediul de business (nu pe fata, dar oricum, familistele sunt privite cu ironie si putina mila de restul..) De ce trebuie sa ma justific si sa ma scuz ca am copii si ca imi pasa de ei? I-as fi apreciat mai mult daca imi dadeau un test si imi spuneau dupa aia..uite fata, te-ai cam plafonat, ti-a obosit mintea, noi te intelegem dar iti scadem salariu la jumatate. Asa, au presupus a-priori ca sunt deja terminata profesional. Vreau si eu sa stiu - sunt eu intr-o companie anormala sau astea sunt 'valorile' promovate in multinationalele din tara noastra draga? Citează
cleo78 Postat August 4, 2010 Raport Postat August 4, 2010 Citat:citat din mesajul lui magghycBuna,Saptamana viitoare pitica mea cea mica face 2 ani. Motiv pentru care (in afara de petrecerea obligatorie) ma reintorc la job.Azi am fost sa vorbesc cu sefa mea despre asta - ce fac, cum revin, pe ce proiect etc.Mi s-a parut socanta atitudinea ei. Nu ma asteptam sa ma primeasca nimeni cu flori, insa practic sunt penalizata fiindca am stat acasa cu copilul timp de 2 ani. Mi s-a spus, in fata sau mai voalat:-ca m-am plafonat-ca o iau de le zero, ca asa e corect fata de colegele mele care au muncit-ca acolo se munceste serios pana la 11 noaptea (stiu, si pe mine m-a prins noaptea in firma inainte sa intru in CIC)-ca o perioada o sa reintru pe salariul de baza-ca nu au nevoie de mine, practic s-au fortat sa ma reprimeasca, au creat un post etc.- ca in alte firme nici nu as mai fi fost primita, dar ca ei nu vor sa faca astaIn ciuda faptului ca incerc sa nu ma las afectata, recunosc ca sunt destul de debusolata. I-am spus de alfel sefei ca imi asum acest stat acasa si ca daca ar fi sa aleg, as lua din nou acceasi decizie.Insa nu inteleg - ce doamne au manageritele romance cu cele care sunt mame?(apropo, si ele sunt tot mame, dar clar nu traim in aceeasi lume)De ce daca nu stai pana la 8 seara cu ochii beliti in PC la job nu esti bun?De ce statul acasa cu copiii este atat de discreditat si de blamat cel putin in mediul de business (nu pe fata, dar oricum, familistele sunt privite cu ironie si putina mila de restul..)De ce trebuie sa ma justific si sa ma scuz ca am copii si ca imi pasa de ei?I-as fi apreciat mai mult daca imi dadeau un test si imi spuneau dupa aia..uite fata, te-ai cam plafonat, ti-a obosit mintea, noi te intelegem dar iti scadem salariu la jumatate. Asa, au presupus a-priori ca sunt deja terminata profesional.Vreau si eu sa stiu - sunt eu intr-o companie anormala sau astea sunt 'valorile' promovate in multinationalele din tara noastra draga?align="right" id="quote2">hmm, sunt niste variabile care nu le cunoastem:-lucrezi la stat sau la privat?-shefa ta ce fel de om e? -de unde stie stefa ta cum e in alte firme de zice ca nu ai mai fi primita?-care era statusul tau de dinainte de sarcina/concediu-care e situatia firmei?Cf legii, sunt obligati sa te primeasca si sa te tina 6 luni dupa intoarcere.Dar daca firma e in situatie de faliment (e criza in muulte domenii..) politica firmei va sustine pe cei care de 2 ani muncesc si stiu la zi ce se intampla.Poti sa ii zici din start: sa iti dea un test sa vada nivelul si sacompare cu ceiallti, daca nu are incredere in capacitatile tale- fix ca la o angajare.Daca nu te simti bine la job, poti sa iti dai demisia, si sa cauti alt job. Nu uita, ai dreptul de a alege. Victoria (des.1), fetita frumoasa si curoajoasa, te iubim! id="Comic Sans MS">id="size1">id="right"> Citează
magghyc Postat August 4, 2010 Autor Raport Postat August 4, 2010 Cleo, Merci de raspuns. Sunt la privat. Firma e ok. Adica resimte criza, dar nu e in faliment si sincer nici nu cred ca va fi in viitorul apropriat. Cat despre demisie, da, ai dreptate, am dreptul sa aleg. Deocamdata nu imi dau seama cat sunt eu de idealista/realista in ce pot gasi pe piata muncii azi si cat ceea ce se intampla e totusi un abuz si ar fi bine sa ma reorientez. Nu cred ca se pune problema ca vor realmente sa scape de mine. Cred ca e pur si simplu o taxare a faptului ca NU am ales jobul. Nu mi-e teama sa imi dau demisia, oricum. Dar parca as mai sta o luna-doua, cat sa le arat ca alaptatul nu mi-a afectat in nici un fel creierul. Citează
irinush Postat August 4, 2010 Raport Postat August 4, 2010 Exact asa am patit eu dupa primul copil, numai ca povestea e un pic mai complicata. Hai sa detaliez: cand am ramas gravida cu David, acum vreo 6 ani, m-am inteles cu sefa mea sa stau acasa 6 luni dupa care sa revin, imi convenea si mie, si lor, celor din managementul superior. Vorbesc de o firma multinationala, iar eu eram director de vanzari pe o filiala abia deschisa. Era vorba sa revin dupa 6 luni fara eventuale modificari salariale sau de bonusuri sau mai stiu eu ce. Si ma intorc eu dupa 6 luni si aflu la prima sedinta ca salariul de baza scazuse brusc (asta in 2006, deci nici o criza)iar pt comisioane si bonusuri au bagat niste targeturi pe care nu prea le mai facea nimeni, ca nu avea cum. Ca sa nu mai spun ca din primii 10 clienti mie mi-au alocat doar pe cel cu nr 10! Am fost extrem de indignata, am plecat de la servici plangand de ciuda si neputnta, cu sefa mea nu se putea discuta deschis pentru ca nu te baga in seama, era genul care doar ea stia cel mai bine, facea cel mai bine, daca puteai sa o lingusesti deveneai cel mai bun prieten, daca era in toane proaste sa te tii. Am stat in situatia asta 3 luni de zile. De David avea grija mama mea, care dupa aceste 3 luni a avut o criza de sciatica si nu s-a mai miscat din pat o saptamana, apoi s-a si operat. In timpul asta am facut consiliu de familie, mama cel putin o perioada nu se mai putea ocupa singura de copil, iar eu am hotarat ca decat sa imi dau aproape tot venitul meu pe bona si benzina mai bine raman acasa in CIC. Si asa am facut. Iar cand David a implinit 2 ani m-am intord tot la ei. Ei .... de data asta sefa mea directa a fost mult mai ok ca si atitudine, inschimb seful cel mare ... m-a luat foarte direct ca ce ma astept ca dupa 2 ani sa revin in firma ca si cum am plecat ieri? si alte faze de genul, si ca au trebuit sa angajeze om pt postul meu si nu au cum sa il dea afara, deci nu imi pot oferi acelasi post practic dar se vor gandi la ce alternative ar putea exista. Si mi-au zis ulterior si care ar fi alternativele, una dintre ele si cea mai realizabila de altfel era sa devin secretara sefei mele directe ... fain, nu? DIn nou am fost indignata si revoltata, m-as fi certat cu ei rau de tot, dar nu m-a lasat al meu sot (noi lucram in acelasi domeniu), ca a zis ca nu am ce sa le fac, ca daca vor pot ei sa gaseasca o cale legala ca sa scape de mine, sau pur si simplu sa faca in asa fel incat sa plec singura, ceea ce am si facut in maxim o saptamana. UFFF! Am scris o gramada, dar am simtit foarte tare nevoia sa iti spun ca da, s-a mai intmaplat si sigur se va mai intampla. Eu nu stiu ce sfat sa iti dau, eu ti-am povestit doar cum am patit-o eu si ce am facut eu, parerea mea e sa iti cauti deja altceva in alta parte. Bafta! Irina, mami de David (15.07.2005) si Mariuca (02.10.2008) Citează
Alizee Postat August 4, 2010 Raport Postat August 4, 2010 Realitatea pietii muncii este ca mamele care au preferat sa stea acasa cu copilul / copiii, isi gasesc greu un loc de munca. Tocmai pt ca se lovesc de aceasta mentalitate; ca femeile care stau cu copiii nu sunt competitive. Ce o insemna competitiv ? Sa stai pana noaptea la serviciu, chiar daca nu ai nimic de facut ?! Sfatul meu e sa accepti ceea ce iti ofera firma la care te intorci. Peste 6 luni, vei vedea ce va mai fi. Dar trebuie sa ai continuitate in munca pt urmatoarea slujba. Succes ! allinta A fi fericit id="red">nu inseamna id="green">ca totulid="orange"> este perfectid="pink">. Inseamnaid="red"> ca te-ai hotarat id="purple"> sa privestiid="pink"> dincoloid="green"> de imperfectiuniid="orange">.id="Comic Sans MS"> Citează
magghyc Postat August 4, 2010 Autor Raport Postat August 4, 2010 Irinush, Merci de poveste. Eu am doi copii, dupa primul tot la ei am revenit, insa nu m-am simtit taxata pentru ca sunt mama. E adevarat ca atunci am stat 8 luni acasa, din cauza legii cu 600 de roni, pe cand acum am avut tupeul sa stau 2 ani. Allinta, Merci de sfat. Incerc sa ma calmez si sa ma pregatesc sa infrunt zi de zi aceasta mentalitate. Ca sa fac o paralela putin sinistra, ma simt de parca as fi singura femeie de culoare din firma. Citează
Alizee Postat August 4, 2010 Raport Postat August 4, 2010 Eu cred ca dupa prima luna de serviciu, va veti reacomoda unii cu altii fara probleme. allinta A fi fericit id="red">nu inseamna id="green">ca totulid="orange"> este perfectid="pink">. Inseamnaid="red"> ca te-ai hotarat id="purple"> sa privestiid="pink"> dincoloid="green"> de imperfectiuniid="orange">.id="Comic Sans MS"> Citează
ralucis Postat August 4, 2010 Raport Postat August 4, 2010 Eu cred ca in Romania chiar cum ai spus tu "astea sunt 'valorile' promovate in multinationalele din tara noastra draga". In viziunea lor, cariera/femeia de cariera e una, iar mama preocupata de copil e alta. Tot ei nu vad nicio posibilitate de osmoza intre cele doua, iar de asta n-or sa te inteleaga niciodata. Ce nu pot eu suporta este faptul ca numai la noi se munceste ca un rob peste program, de nu mai ai nicio viata in rest, si ajungi sa te trezesti pe la 50 de ani ca nu te-ai bucurat deloc de familia ta (in caz ca ai una) si nici de viata, in general. Sa luam la puricat femeile din multinationale si veti vedea ca am dreptate; iarasi multe nu au copii si nici nu vor, asa ca nu o sa inteleaga problemele si framantarile unei mame. Eu lucrez de acasa din 2006 si nici nu ma mai vad la birou 10, chiar 12 ore pe zi; pentru ce? Plus ca se poate sa fii perfect eficient in 6 ore, iar restul e lalaiala la birou sa vada seful ca stam cun totii pe altarul firmei (asta chiar experimentata pe propria-mi piele). Nu ma pot imagina in momentul de fata cum ar fi sa imi vad copilul o ora seara si o ora dimineata. Nu vreau sa jignesc pe nimeni dintre mamele care au joburi de asa natura, dar e inuman sa pleci de acasa la 7.30 si sa vii la aceeasi ora, seara. Citează
marutzu Postat August 4, 2010 Raport Postat August 4, 2010 eu sunt bugetara lucrez intr un spital de statdupa 2 ani m am reintors la lucru ca si cand nu as fi lipsit nici o zi ...cred ca te vei acomoda dupa o saptamana maxim. in privat problema se pune altfel din cauza banilor cred. sefa ta desi nu o cunosc pare destul de neigaduitoare de parca ea nu ar avea copii sau poate ca nu are,ce sa mai ziki dehhh mediu privat concurenta acerba1[pup]tu insa pastreaza ti calmul, si incearca sa mai depui cv si in alte parti daca actualul loc de munca nu iti mai aduce satisfactii[flo] Citează
nicopuscasu Postat August 4, 2010 Raport Postat August 4, 2010 Io-s colega cu Marutzu si o contrazic: si eu tot la stat, tot in spital ca si ea, dar am primit suturi in fund la intoarcere, in primul rand de la colegele nou angajate intre timp( eu am stat 4 ani in CIC, dar lucrasem inainte 6ani jumate acolo) care s-au temut de intoarcerea mea pe motiv ca "le iau locul", care loc era al meu din 1999[alcool]. Apoi sefa mea care m-a aruncat intr-o luna pe 3 sectii diferite.... Apoi cel mai mare sut in fund l-am primit de la Resurse Umane: m-au lasat cu salariul de acum 4 ani, respectiv 947 lei......[bang][bang]pe motiv ca-i criza si ca nu se fac mariri salariale, mie nu trebuiau sa mi-l mareasca, ci READUCA la zi( o comparatie, colegele mele cu aceeasi vechime si pregatire au 2 100 lei). Ca meserie nu am uitat nimic, ba nu am nici o emotie la prins vene din prima[:D] sau executat alte manevre medicale[pk]. Un plus adus experientei mele acum, faptul ca-s mama si am nascut, imi pot impartasi mai bine experintele tinerelor mame si de multe ori le ajut cu muuulte sfaturi si idei practice. www.nico.stfp.net Citează
Postări Recomandate
Alătură-te conversației
Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.