Sari la conținut
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Postări Recomandate

Postat

Buna

vin cu rugamintea de a-mi spune si mie de cand pot sa-mi iau concediu postnatal. Specific ca sunt in luna a 5 a si din cate am inteles as putea sa iau dupa luna a 6a de sarcina.

Mai stiu ca pot sa iau 84 de zile din 126(42 obligatoriu dupa nastere), dar aceste 84de zile le pot lua consecutiv?

Multumesc din suflet!

• Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Postat

Buna,

Concediul medical de sarcina si lauzie are durata de 126 de zile calendaristice, pe care le poti lua inainte/dupa nastere, dar obilgatoriu trebuie sa-ti ramana 42 zile calendaristice de CM dupa nastere.

Daca ai o sarcina dificila, care iti produce disconfort la locul de munca, iar angajatorul nu-ti poate asigura imbunatatirea conditiilor/schimbare locului de munca, poti cere medicului sa-ti acorde concediu medical de risc maternal, care nu-ti afecteaza cele 126 zile calendaristice de concediu medical de sarcina si lauzie.

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

Postat

Multumesc de raspuns Corina[flo]

Stiu ca este posibil sa-mi iau concediu de risc maternal, doar ca as vrea sa iau din astea 126(in asa fel nici angajatorul nu mai plateste taxele), deci stii de cand pot sa iau?

Postat
Citat:
citat din mesajul lui alinabadici
Multumesc de raspuns Corina[flo]Stiu ca este posibil sa-mi iau concediu de risc maternal, doar ca as vrea sa iau din astea 126(in asa fel nici angajatorul nu mai plateste taxele), deci stii de cand pot sa iau?
align="right" id="quote2">Buna,Pai tu ar trebui sa stii cel mai bine, in sensul ca daca esti programata la cezariana, iti vei lasa 42 zile calendaristice din CM dupa nastere, restul de 84 zile calendaristice de CM le iei inainte de nastere (cu 7 saptamani inainte, adica)Daca insa vei naste natural, e cam greu sa anticipezi data exacta cand vei naste, cred ca ar fi bine sa-ti iei o "marja" de siguranta de 1 saptamana +/-, astfel incat sa-ti ramana cele 42 zile calendaristice de CM dupa nastere.Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare...

• Creează nouă...