Sari la conținut
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Postări Recomandate

Postat

Buna ziua,

sutem interesati sa achizitionam un apartamment cu 2 camere sau o garsoniera , ce ar trebui sa verificam inainte de a face antecontract , cartea funciara , cadastru, care sunt pasii ?

Multumesc anticipat si astept raspunsuri de la cei care au facut acest pas sau care sunt in bransa .[flo]

Dany

'Daca dragoste nu e, nimic nu e!"

id="red">

• Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Postat

Notarul va va spune ce acte trebuiesc si nu va autoriza vanzarea-cumpararea fara ele. Din cate stiu eu trebuie urmatoarele:

- Acte de proprietate in original

- Certificat fiscal de la Directia Taxe si Impozite Locale sau Primaria Localitatii unde se afla apartamentul - pentru judete. In certificatul fiscal trebuie precizat obligatoriu: proprietarul sau proprietarii cu numele complet, adresa apartamentului, suprafata si fara datorii

- Incheierea de carte funciara de la judecatorie sau de la Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara - Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara - Biroul de Carte Funciara de sector

Extrasul de carte funciara - valabil cateva zile de la data depunerii cererii la Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara - Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara - Biroul de Carte Funciara de sector (din cate stiu asta se obtine numai de biroul notarial). In extras trebuie sa se precizeze ca imobilul nu este grevat de sarcini

- Dosar cadastral in copie

- Adeverinta de la asociatia de locatari / proprietari din care sa reiasa ca apartamentul nu are datorii la cotele de intretinere.

- Ultima chitanta de achitare a energiei electrice

- Certificate de casatorie vanzatori si cumparatori (daca este cazul), sau sentinta civila de divort cu mentiunea "definitiva si irevocabila"

- Buletinele / cartile de identitate (trebuie sa fie in perioada de valabilitate), in cazul in care vreunul este expirat se prezinta pasaport si carnet de conducere

Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.

Postat

eu iti dau cateva sfaturi practice, in completarea celor care vizeaza aspectele birocratice si hartogaria aferenta :

- verificati cum sunt instalatiile electrice, sanitare si de incalzire/racire, tamplaria, usa de la intrare, pardoselile, balconul (inchis, deschis)

- ar fi de preferat sa va luati o locuinta intr-un bloc cu lift, ganditi-va daca sunteti dispusi sa urcati zilnic pe scari cateva etaje, ani buni de acum inainte, in perioada reamenajarii locuintei, mutatul si caratul lucrurilor, daca veti avea copii, urcatul si coboratul pe scari cu caruciorul, la fel si in cazul cumparaturilor, dusul gunoiului...

- ar fi de preferat un bloc cu interfon/sistem de intrare cu cartela, in primul rand e mai curat, in al doilea rand nu se pot fatai persoane dubioase sau gasti galagioase de adolescenti pe holuri/scari

- verificati la avizierul blocului care este valoarea restantelor la intretinere si interesati-va daca au avut vreodata utilitatile oprite (apa calda, caldura, gaze) din cauza restanelor la plata furnizorilor

- pentru voi ar fi un avantaj daca blocul sau locuinta la care v-ati orientat sa aiba separatie de gaze si centrala termica, in felul acesta scutiti o gramada de bani cu investitia in asa ceva si sunteti independenti dpdv al caldurii si apei calde furnizate centralizat; in cazul unor defectiuni pe coloanele de caldura sau apa calda sunteti scutiti de plata reparatiilor, platiti doar pentru reparatii la conductele din subsol

- evitati parterul, etajul 1 si ultimul etaj; sunt probleme cu frigul, zgomotul, lipsa intimitatii la parter, plus ca exista un risc mai mare de a va fi sparta locuinta (sau va puneti gratii/sistem de alarma antiefractie), la parter e greu cu uscatul rufelor, scuturatul unei paturi, etc. daca mai ai si ghinionul unor vecini "bine-educati" care arunca gunoiul pe geam, iti va mirosi tot timpul sub geam, iti pot veni gandaci/sobolani; daca vorbim despre ultimul etaj, pot fi probleme cu terasa blocului (infiltratii de apa) + supraincalzirea locuintei pe timp de vara

- verificati cu mare atentie ce fel de vecini aveti sus/jos/lateral; crede-ma, poti cumpara o bijuterie de apartament sau garsoniera, dar daca ai vecini d'aia ce pun manele non-stop, fac scandaluri si chefuri, te inunda una-doua - mai bine te lipsesti, sincer, ca nu ai cum sa le faci educatie, si nici nu vrei sa-ti faci singura probleme...

- cum este zona, cartierul, accesul rapid la piata, scoala/gradinita, mijloace de transport in comun, daca exista sau nu parc/loc de joaca pentru copii ; sa nu nimeresti intr-o zona rau-famata, cu tineri ce se drogheaza in scara blocului, sau sa-ti fie frica sa iesi pe strada din cauza haitelor de cainilor comunitari

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Postat

Multumesc pt. toate safturile si mai astept chiar situatii cu care v-ati confruntat.

Clar nu vrem parter si ultimul etaj, nu vrem pe colt sau pe nord .Vrem ca blocul sa fie construit dupa 1980. Si altele.

Cu ce ne-am confruntat gasisem un ap .2 camere pe Mihai Bravu, au spus ca e din 1979 iar cand am verificat la adm.fin.era din *69[bang] plus ca notarul a fost dragut si ne-a sugerat sa cunoastem proprietarii, era un nepot cica , care avea procura , care era ok dar au fost niste suspiciuni asupra lui.

Dany

'Daca dragoste nu e, nimic nu e!"

id="red">

Postat

Certificatul energetic. Nu numai ca nu se poate face vanzarea fara el, dar cred ca te intereseaza cum sta casa la capitolul asta.

In plus, dureaza ceva timp obtinerea lui si costa ceva banuti...sa nu stati dupa el. Este, evident, obligatia vanzatorului.

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lor[foto] Surpriza 2008[foto]

"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde

Postat

Parca se mai amanase faza cu certificatul energetic.

Eu te sfatuiesc sa mergi la apartamentul cu pricina intr-o sambata pe la 21-22 si sa constati atmosfera din fata blocului si din bloc. Eu de exemplu am o ceata de vuvuzele care sparge seminte in fata blocului in fiecare seara. E unul din motivele pentru care vreau sa fug mancand norii. SI intr-o zi din saptamana dupa 19 ca sa vezi cum stati cu locurile de parcare.

Chiar daca nu iei la ultimul etaj, daca esti mai sus de 5 as verifica promtitudinea celor care repara liftul. La mine asta e un mare avantaj pentru ca avem contract cu o firma care vine in 10 minute, lucreaza pana tarziu si chiar si sambete, duminici, sarbatori ceea ce e super cand stai la etajul 10.

Multa bafta, atentie mare la acte, e de preferat o cunostinta ceva care se pricepe la acte ca sa nu luati vreo teapa.

Blogul graseiid="orange">

Androix Bijouxid="red">

Niste copii si toti copiii! [;)]

Postat

androix are mare dreptate

eu una as cauta sa observ si cum arata blocul in general, incepand de la spatiul verde din jur (daca e ingrijit, daca sunt sau nu gunoaie aruncate de la etaj), daca avizierul si cutiile postale sunt in buna stare, daca scara, peretii, liftul sunt cat de cat curate, daca este lumina pe toate palierele; amanuntele astea spun mult, in primul rand despre locatari si gradul lor de civilizatie/bun-simt, in al doilea rand despre modul in care isi face treaba femeia de serviciu, in al treilea rand cat de bine se gospodareste asociatia respectiva cu banii/fondul de reparatii

a, iar daca blocul nu are sistem de colectare a gunoiului(ghena, tubulatura), ideal ar fi sa nu existe ghena chiar langa bloc, iti dai seama ce mirosuri vin, se fac muste, inevitabil apar si adunatura de caini/pisici/sobolani si scormonitorii in gunoaie...

as mai adauga ca ar fi bine sa nu existe nici-un butic pe o raza de cateva sute de metri de jur-imprejur, pentru ca in general buticurile inseamna bautura, inseamna cete de tineri galagiosi care stau la scara, mananca seminte, fumeaza si beau bere sau alte tarii, iar in urma lor ramane mizerie crunta, nu mai zic de galagia pe care o fac pana tarziu in noapte, de urinatul pe scara sau pe la coltul blocului...

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Postat

Dany cand intri in el trebuie sa ai sentimentul ca-i cel pe care-l cauti. Cand am luat primul apt in Braila era la shapa dar batea soarele prin geam si era atat de frumos incat am zis instant ca-l vreau in timp ce vanzatorul imi tot insira ca-mi lasa materialele pe care le luase pt amenajare... cand am luat garsoniera fetei la fel m-am asezat pe canapea si pe geam se vedea cerul senin si fix doi nori pufosi ca doi pisoi pandeau in coltul ferestrei. Fii atenta si la starea de spirit[flo]

"Invatatura din constrangere nu este facuta sa ramana, dar cea care patrunde in suflet prin dragoste si bunavointa, aceea ramane acolo pentru totdeauna" Sfantul Ioan Gura de Aur

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare...

• Creează nouă...