Sari la conținut
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Postări Recomandate

Postat

Edi va incepe in septembrie gradinita, la o gradi de stat. Va avea 2 ani si 10 luni. Problema e ca nu reusim sa scapam de pampers, perseveram, dar nu observ nici o imbunatatire. Nu vrea sa faca la olita si pace.

Intrebarea mea e cum ne descurcam daca nu rezolvam problema pana atunci. Stiu ca oficial nu se poate, dar neoficial.....Platim o ingrijitoare de acolo, sau cum? CUm abordam problema cu educatoarea?

• Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Postat
Pina in septembrie e timp suficient sa scapati de pampers. Vara e cel mai usor pentru ca poti sa-l lasi in chilotei si daca face pe el nu murdareste multe. El intelege foarte bine ce-i ceri, explica-i ca nu mai are pampers si incurajeaza-l de cite ori face la WC (noi am inceput direct cu WC-ul la 2 ani si 6 luni). Noi am scapat de pampers intr-o saptamina, mult mai repede decit am crezut.
Postat

Si eu zic ca pana in sept mai este timp.... Iar la gradi ii va vedea pe ceilalti copii la WC si-i va imita. Si eu am avut emotii cu Meri a mea, ca nu vroia sa faca la wc nici impuscata, numai la olita ei albastra. Dar....surpriza, la gradi a vrut "acolo unde fac toti copiii", adica la wc. [pk]

_____________________________________________________________________________________

Tzuni [sofer] mic si drag si scump si pisicos si fericit [pk] siiii.... IN LUPTA CU KILELE [haibat]

MELODIA MEA ZILNICA [flo]

si....

SECRETUL MEU [trombon]

Postat

Deborah, in primul rand, nu dispera. Fiul meu a mers la gradi de stat la 2 ani si 9 luni. Eram inscrisi, trebuia sa mearga pe 15 septembrie si el, pe 15 august, inca refuza sa renunte la pampers. Avea o olita care canta cand se facea ceva in ea, dar nu il interesa. Avea frati (si tata) care il tot luau cu ei la WC si ii aratau. Deja ma gandeam ca va trebui sa amanam gradinita, ca la gradinita unde urma sa mergem chiar nu se accepta pampers. Aveam pregatit un set de masinute mici, ieftine, vreo 30 de masinute. Si, intr-o zi, in curte, baiatul meu s-a udat tot cu furtunul. Si atunci l-am dezbracat si i-am spus "acum stai asa, uda-te cat vrei si cand ai terminat te imbrac". Si il aud "Fac pipi." Si ii spun, ascunzandu-mi uimirea: "Uite, du-te la pomisor." Si face pipi si eu scot o masinuta si zic: "Asta pentru ca ai facut pipi ca un baiat mare." Si mai sta un pic si iar se duce "la pomisor" si iar masinuta...(marturisesc ca la un moment dat am mai furat din masinute si le-am "refolosit"). In 3 zile nu am mai purtat pampers. Nici noaptea. Seara i-am spus: "Acum e noapte, nu mergem afara, la pomisor, facem la olita." Si iar masinuta...

Acum, strict ca raspuns la intrebarea ta...Daca totusi nu reusesti pana in septembrie, te duci la gradi si te interesezi "care e treaba", intrebi educatoarea intai (fiindca ea trebuie sa accepte in primul rand). Daca totusi e ca la gradinita unde suntem noi, unde nu se accepta pampers (fiindca e prea putin personal), vorbesti cu educatoarea si ii spui ca mai intarziati o luna-doua. Eventual ii cumperi copilului un ghiozdanel frumos, cu personaje din desene si il pui undeva la vedere si ii tot spui: "As vrea sa ti-l dau, dar e pentru gradinita si tu nu poti merge la gradinita daca ai pampers." In general, ii tot arati in parc copiii cu ghiozdanele "Veeeezi, vin de la gradinita, dar tu nu poti merge."

Postat

Eu as vota pentru incercarea de a-l duce la gradi cu pampers. Fix cum spunea Tzuni e mult mai usor sa renunte atunci cand ii vede pe ceilalti.

Noi am mers la gradi cu pampers (dar nu gradi de stat) si in 2 luni renuntase la pampers peste zi.

E drept ca si eu am fost foarte comoda si n-am insistat cine stie ce cu renuntarea la pampers + fiica-mea a urat sincer olita desi n-a priceput la ce foloseste [:D] asa ca a invatat din prima la WC.

Sorana si Monica (6 ani)

Teledon pt Mihaitza in reteua Romtelecom

0 900 900 320-pt 10 euro

0 900 900 325-pt 5 euro

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare...

• Creează nouă...