Sari la conținut
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Postări Recomandate

Postat

Prieteni,

Fiti mai atenti la casele de schimb valutar !

Mai exact, este vorba despre firma SC SARALEX GRUP SRL, care are case de schimb valutar (CSV) deschise in toata tara, patronul este din Timisoara.

Aceste CSV percep comision (in conditiile in care alte firme/CSV nu mai fac acest lucru de multi ani), comisionul este scris cu litere putin mai mici in partea de jos a panoului stradal.

In plus, in mod intentionat afiseaza cursurile de schimb astfel incat sa induca in eroare clientii, deoarece la vanzare/cumparare sunt trecute mai intai valorile de tranzactionare pentru cecurile de calatorie, nu pentru valuta respectiva (EUR, USD, etc.).

Au fost pana acum nenumarate stiri la TV si in ziare, exact pe aceasta tema, autoritatile nu vor sau nu pot sa faca nimic astfel incat clientii sa-si recupereze paguba; de fiecare data cand au fost stiri la TV, CSV implicata in scandal era exact de la aceasta firma SC SARALEX GRUP SRL.

Si la noi in oras am asistat la numeroase scandaluri facute de clientii pacaliti (institutia in care lucrez este in imediata vecinatate a CSV, avem ferestrele orientate exact in directia lor).

Degeaba a venit politia, degeaba au facut clientii pagubiti reclamatie la OPC, nu si-au recuperat banii pierduti, nimeni nu ia masuri impotriva acestei firme, este posibil ca patronul din Timisoara sa aiba un "spate" bine asigurat (Podgoreanu se numeste, veti gasi multe alte date la o simpla cautare pe Google, dupa denumirea firmei)

Aceasta este o stire dintr-un ziar de astazi :

" Un barbat a vrut sa-si dea foc, ieri (04.06.2009), in fata unei case de schimb valutar din centrul Timisoarei pentru ca a pierdut patru milioane. Marian Petru a fost la un pas de a se omori cand a vazut in ce paguba a iesit dupa ce a schimbat banii. A vazut cursul de 4,18 lei pentru un euro si a vrut sa schimbe 500 de euro ca sa achite un imprumut. Omul s-a pacalit cand a citit panoul cu valute si a crezut ca pretul corect este cel de la cecurile de calatorie. El a primit 3,4 lei pentru un euro. "

Daca nu ma credeti, incercati sa verificati, in special in marile orase, CSV-urile lor sunt amplasate de obicei in centru, in zone cu trafic pietonal/vad comercial intens, cititi cu atentie panourile lor de afisaj si veti vedea ca am dreptate - SUNT ESCROCI !!!

Feriti-va de CSV SC SARALEX GRUP SRL !!! Spuneti-le acest lucru si cunoscutilor vostri !

Daca moderatorii considera ca acest subiect nu este corect postat, am rugamintea sa-l mute unde cred ei de cuviinta, dar ar fi bine sa-l vada cat mai multi utilizatori. Multumesc.

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

• Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Postat

Multumim de avertizare! Dar cum se numesc exact casele lui de schimb ? Nu cred ca Saralex grup,nu? Au o firma scrisa acolo pe usa? De ce naibii nu se anunta Garda financiara? Aia ar putea face ceva...

"Trust no one!"

Postat

N-are ce face garda.

Au fost deja numeroase cazuri, totul este legal, se merge pe prostirea omului.

Dar nu este cea mai noua metoda...lumea a inceput sa se intrebe daca vede un curs exagerat de bun...nu mai pun botul...si atunci banditii isi deschid case in vecinatatea altora si afiseaza acelasi curs (eventual cu catva banuti mai mic), si percep comision. Clientul se uita la cursuri, sunt la fel, dar intr-o parte e cu un ban mai bun, chestie psihologica, ca nu castiga nimic la schimb. Si teapa e luata, undeva, la vedere dar totusi invizibil, e scris si comisionul.

In acest fel era sa o patesc eu, desi am apelat de multe ori la acste case de schimb.

Cand te uiti la curs, automat te uiti si dupa comision. Altfel...

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lor[foto] Surpriza 2008[foto]

"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde

Postat
Citat:
citat din mesajul lui rory76
Multumim de avertizare! Dar cum se numesc exact casele lui de schimb ? Nu cred ca Saralex grup,nu? Au o firma scrisa acolo pe usa? De ce naibii nu se anunta Garda financiara? Aia ar putea face ceva..."Trust no one!"
align="right" id="quote2">Exact asa scrie pe firmele de la CSV : SC SARALEX GRUP SRL (cu litere mititele, in comparatie cu restul textului)Inainte aveau toate panourile stradale pe fond albastru cu litere albe, acum sunt pe fond galben, cu litere rosii, pe ante-penultimul rand scrie "comision vanzare 0%", iar pe urmatorul scrie "comision cumparare 16%". Iar la ghiseu erau (mai demult) afisate cursurile de schimb pentru cecurile de calatorie, astfel incat sa ai impresia ca reprezinta cursul de schimb pentru valuta in sine. Cati oameni am vazut plangand pe langa CSV-ul lor din centru...Partea proasta este ca in permanenta au un body-guard umflat in incinta CSV, care imediat se posteaza la intrare, si modul lor de a se justifica este standard : "am emis bonul fiscal, nu putem sa-l anulam" - cum vine asta, exista vreo lege undeva, care sa prevada ca exact bonurile/chitantele emise de CSV nu se storneaza/anuleaza ?!?In fine, atentie unde schimbati valuta, mai ales sume importante ! Nu va lasati amagiti de cursuri aparent mult mai favorabile fata de alte CSV, ori sunt cursuri pentru cecuri de calatorie, ori sunt cu comisionul deja inclus.Asa este, mizeaza pe neatentia oamenilor si pe dorinta lor de a schimba valuta cu cativa banuti in castig fata de alte cursuri afisate in preajma, la alte CSV.Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
  • 3 săptămâni mai târziu...
Postat

Din pacate, s-a intamplat din nou...

Azi-dimineata, in jurul orei 9:30, la CSV Saralex Grup din centrul Ploiestiului, era scandal mare, 8 bodyguarzi inconjurasera un barbat si o femeie, barbatul facea scandal cat il tineau plamanii, femeia plangea si aproape isi smulgea parul de pe cap, lumea se uita ca la circ...bietii oameni, fusesera inselati, probabil cu o suma considerabila, altfel nu s-ar fi agitat asa de mult...

Inca o data va spun : cititi cu atentie panourile caselor de schimb valutar, asigurati-va ca nu au comision la vanzare si cumparare si ca preturile sunt pentru valuta, nu pentru cecuri de calatorie, si mai ales NU SCHIMBATI BANII LA CSV SC SARALEX GRUP SRL, sunt in majoritatea oraselor mari din tara, inseala clientii si apoi refuza anularea tranzactiei.

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

• 2 săptămâni mai târziu...

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare...

• Creează nouă...