Sari la conținut
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Postări Recomandate

Postat

Am nevoie de sfaturi cum pot rezolva in mod legal problemele pe care le am cu chriasii si as aprecia daca cineva care a fost in aceeasi situatie ma poate ajuta cu ceva idei.

Pe scurt, noi suntem plecati din tara, si am inchiriat apartamentul nostru din Bucuresti.

Insa chriasele s-au dovedit a fi deosebit de neserioase.

Au datorii mari la intretinere, la lumina. Chiria o platesc numai cand au chef si dupa lungi insistente si zeci de telefoane din partea mea.

In plus nu imi raspund la telefon - decat cand au chef, au schimbat cheia de la casa si refuza sa imi dea o cheie, si nu vor sa semneze noul contract de inchiriere (cel vechi expirase) ma tot duc cu vorba ca mi-l trimit maine.

Stiu, sunt vinovata ca am acceptat aceasta neseriozitate, dar nu am avut ce face deoarece imi este ff greu sa gasesc pe cineva care sa se ocupe de apartament.

Acum 2 sapt mi-au cerut sa le reduc chiria. Le-am spus ca ma gandesc, si deoarece nu mi-au raspuns la telefon, le-am trimis un email cu conditiile in care sunt de acord sa reduc chiria. In acest email le-am rugat sa imi raspunda pana pe 16 august, altfel consider contractul nostru incheiat si am cerut ca apartamentul sa fie eliberat de la 1 sept.

Evident ca nu mi-au raspuns la email, nu m-au sunat. Eu incerc de ieri sa le sun, insa imi inchid telefonul in nas sau nu imi raspund.

Sunt hotarata sa inchei contractul, dar nu stiu cum sa le scot din casa. Mi-e si frica sa nu distruga ce pot inainte de plecare.

Aveti sfaturi cam ce ar tb sa fac?

Multumesc.

• Răspunsuri 32
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Postat

imi pare rau..dar nu poti decat sa le dai afara..ca altfel te vor executa pe tine cei de la EON, GAZ, etc,....si toate institu#355;iile la care esti datoare

nu chiriasii raspund CI PROPRIETARUL...astai legea nui tocmeala...

daca tiai asumat raspunderea unor chiriasi neseriosi..atunci tragi consecintele de pe urma lor.....

scoatei afara cu executorul daca nu vor de buna voie... astai singura posibilitate...

anul 2010 va fi anul meu de reusita.... caci doamne doamne ne va ajuta si vom fi si noi parinti

Postat

chiriasele nu aveau absolut nici-un drept sa schimbe cheia de la usa fara acordul tau si fara sa-ti dea o dublura a cheii. poti face reclamatie in scris la sectia de politie din sector, in care vei mentiona faptele descrise si vei adauga amanuntul ca aceste chiriase nu locuiesc cu forme legale si cu acordul proprietarului la acea adresa.

practic aceste persoane s-au facut stapane cu forta pe apartamentul tau, deoarece nu mai au nici-un contract in baza caruia sa dovedeasca faptul ca au dreptul sa stea acolo cu acordul tau, al proprietarului.

pana una-alta, du-te/trimite pe cineva si reziliaza toate contractele de utilitati (gaze, curent electric) pe motivul instrainarii locuintei sau plecare din tara

cand vor vedea ca nu mai au gaze si lumina, poate isi vor baga mintile in cap

tu nu ai niste rude, prieteni in Bucuresti, sa-i rogi sa se duca in "grup organizat" sa le bata la usa acestor chiriase, sa le intrebe un pic de sanatate ? ele nu lucreaza, nu poti sa le faci un bine si sa le faci putina reclama negativa la locul lor de munca, printre colegi si sefi, eventual sa vorbesti la personal/resurse umane, sa ceri poprire pe salariu pe motivul neplatii chiriei (nu cred ca ai acest drept, insa poti ameninta ca vei solicita acest lucru, nu ai ce pierde) ?

oricum, dupa ce iti recuperezi casa, da-le afara urgent si nu mai inchiria la persoane necunoscute, fara recomandari; mai bine tii apartamentul gol decat sa ai asa mari probleme...

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Postat

multumesc mult de sfaturi. Nu prea am pe nimeni in RO care sa fie dispus sa se certe cu ei.

Se va duce sotul meu special sa rezolve problema, si aveti dreptate, mai bine apartamentul gol, decat atatea probleme.

Anja

Postat

anja, daca tot se va duce sotul tau, nu uitati sa reziliati/suspendati abonamentul la cablu TV/internet si telefon fix (daca aveti asa ceva). nu are rost sa dati niste bani aiurea pe servicii pe care nu le folositi.

totodata, daca nu intentionati prea curand sa-l inchiriati, ar fi bine ca sotul tau sa discute la administratia blocului, pentru oprirea sau debransarea de la caldura (asta daca nu aveti deja separatie de gaze si centrala termica in apartament), precum si a sumelor pe care va trebui sa le achitati oricum, in calitate de proprietari, chiar daca nu locuieste nimeni in apartament (sunt acele cheltuieli care se repartizeaza pe cota-parte indiviza, si sunt platite de toti proprietarii, indiferent de numarul persoanelor din apartament).

si sa nu uite sa inchida toti robinetii de la alimentarile cu apa (deci nu bateriile de la chiuvete, ci robinetii de pe tevile de apa), robinetul de la alimentarea cu gaze, sa inchida toate geamurile (presimt ca vor veni ceva vijelii dupa canicula asta), sa scoata toata aparatura din priza, sa lase o cheie si un numar de telefon/adresa de mail, la care sa puteti fi contactati, voi sau cunostintele din bucuresti, in cazul in care doamne-fereste se intampla ceva gen inundatie, tevi sparte, alte probleme care ar necesita intrarea de urgenta in apartamentul vostru.

culmea este ca la subforumul "sunt in panica" una dintre fete cauta disperata o garsoniera in bucuresti...poate te intelegi cu ea la pret si conditii si nu va mai fi nevoie de atata bataie de cap

succes ! si nervi tari sotului tau !

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Postat

Draga mea

ce scrii tu ma inspaiminta....s ar putea sa nu poti taia gazul dar electricitatea upc telefonul da

Fa sesizare la politie si scoate le acum cu executorul afara(vezi ca mi se pare ca nu le poti da afara dupa sept sau octombrie)

Daca esti plecata mai bine aranjeaza cu cineva din bloc VINJOS care sa se ocupe de apartament adica de incasare chirie plus intretinere curent upc si de probleme de instalatii

el si ar retine lunar suma lui si ar depuneo in contul tau

Utilitatile de mai sus le ai plati tu direct prin contul tau-te aranjezi cu banca si la locatari le ar venii factura in cutia postala(putind verifica) Reglare anuala.

Si cere garantie pt deteriorari

sper sa ti foloseasca.

Postat

Azi chiriasele au vorbit cu mine si surprinzator au fost ff dragute. Au spus ca vor sa incheiem contractul in conditii amiabile si ca pleaca la 1 sept.

Oricum se va duce sotul in RO sa aranjeze vada ce datorii sunt, sa vb cu administratorul blocului.

Am vorbit cu cineva la politie si a zis ca politia nu intervine. Se pare ca in situatii din acestea la limita trebuie sa te descurci singur. Faptul ca ai contract nu are nicio importanta si nu prea conteaza pentru niste chiriasi necooperanti.

Cel mai sigur este asa cum m-ati invatat. Taiat curentul si ce se mai poate, si apoi schimbata yala.

Postat
Citat:
citat din mesajul lui hristina
Cum se procedeaza cu garantia asta. Si pe mine ma intereseaza sa aflu aspectul acesta.Multumesc anticipat!
align="right" id="quote2">uITEcel mai bine faci cu ei turul casei iti dau cu semnatura ca nimic nu e spart fisurat,rupt (prize,intrerupatoare,faianta etc etc) si dau cam 2 luni garantie pt spargeri involuntare deteriorariEu am pus suma la banca pe numele meu ei au dreptul sa si scoata doar dobindala plecare facem iar 'turul' casei si dupa aceasta dac sunt sparturi(cada dus faianta prize ) le scazi contravaloarea si le dai diferentaASA E CORECT si asa se face peste totCel mai bine faci un contract la un avocat il inregistrezi.Nu te uita ca platesti ceva avocatului ...vei fi protejataCere le chiria la inceputul lunii si plata intretinerii curent upcAsa facind vei fi 'mai ' protejata! ca nimic nu ne pune protejeaza de 'ispravile' chiriasilor incorecti[flo]
Postat

Da, multumesc de idei; eu am inchiriat unor copii de scoala, deci practic ei stau sept-iunie, 15-15); chiria o iau pe 15 lunar si restul facturilor se achita cand vin ele( curent, gaze, intretinere).

Dar garantia asta e buna, ptr ca de exemplu anul asta la baie, nu au aerisit corespunzator si in iunie tavanul era negru de la mucegai; am bagat o femeie la curatenie, i-am pus sa o plateasca si a frecat saraca de i-au iesit ochii.

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare...

• Creează nouă...