Sari la conținut
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Postări Recomandate

• Administrators
Postat

http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/northern_ireland/8104287.stm

http://www.dailymail.co.uk/news/article-1193571/Romanians-flee-Belfast-homes-racist-attacks.html

Cum e situatia in Irlanda? Poate ne spun fetele de acolo.

Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire.id="Arial">id="size1">

iubesc:id="red">www.supereva.ro Blog: http://mirelablog.supereva.ro/dblog/

• Răspunsuri 36
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Postat

"Racist attacks"?? Nu stiam ca sunt rase diferite, romanii si irlandezii. E un fel de a se subintelege ca respectivii cetateni romani sunt de alta rasa, dar nu vor sa iste poleminca "romani" vs "rromani" / tigani. Altfel nu vad sensul; cuvantul potrivit ar fi fost xenofobie, nu rasism.

Nu ca asta ar avea vreo importanta, oricum violenta este de condamnat.

Mare e gradina lui Dumnezeu si multe animale sunt in ea :)

Postat

Totusi a doua poza de pe DailyMail ne arata un grup de etnici rromi. Cred ca termenul "rasism" e corect folosit. Asta, insa, nu justifica actiunile tembelilor nazi, pe care, de altfel, le condamna si cititorii ziarului.

cristina d.

Motaneii mei

Postat

Eu zic ca n-are importanta etnia, autoritatile sunt de partea lor si i-au protejat, am inteles ca au declarat ca au dreptul sa fie acolo ca orice alt cetatean ceea ce ma face sa cred ca sunt legal si nu sunt in raza politiei. Deci poate e chiar doar vorba de rasism.

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Postat
Citat:
citat din mesajul lui Luna1
Eu zic ca n-are importanta etnia, autoritatile sunt de partea lor si i-au protejat, am inteles ca au declarat ca au dreptul sa fie acolo ca orice alt cetatean ceea ce ma face sa cred ca sunt legal si nu sunt in raza politiei. Deci poate e chiar doar vorba de rasism. Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)
align="right" id="quote2">Pai n-a zis Cioaba ca "Europa este casa lor"?[alcool]
Postat

Mai eu ii inteleg pe oamenii aia oarecum, nici mie nu mi-ar placea ceata de rromi (sunt vreo100) pe strada mea pentru ca stim cu totii ca au asa un talent sa enerveze fara sa faca ceva ilegal neaparat.

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Postat

no, pai exact despre asta se discuta aici: a fost atac rasist sau xenofob? nu de alta dar ca sa stim si noi daca au fost atacati romani de etnie rroma sau romani "puri". noroc cu pozele, ca acum stim ca s-a folosit termenul corect [alcool] si ca cei peste o suta de oameni atacati au fost supusi unui atac rasist si mai ca intelegem, da' nu acceptam [alcool]

cum am fi reactionat daca era vorba de o suta de polonezi (ca tot se batura-n fotbal) sau serbi, sau ... sau? si garantat s-ar fi vorbit tot despre atac rasist si nu xenofob.

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare...

• Creează nouă...