Sari la conținut
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Postări Recomandate

Postat

Buna, tuturor.

Dupa indelungi drumuri si cautari pe net, m-am oprit la doua modele de combine frigorifice si nu ma hotarasc ce sa cumpar.

Una e Bosch , cu capacitate mare la frigider(260 l), foarte bine compartimentat, cu 5 rafturi si pe usa frigiderului, cu sistem de ventilare a aerului in frigider(practic sistem no frost in frigider), 2 compresoare, clasa A.

Celalalt e Electrolux, clasa A, cu volum frigider de 251l, dar mai putine rafturi atat in frigider(doar 3 rafturi, in loc de 5 cate are Bosch-ul), 2 rafturi pe usa (Bosch are 5). Ce are in plus e sistemul total no frost si dozatorul de 4 l apa care permite doar de o parte si de alta a lui cate un mic raft in care-ar incapea o sticla.

Eu nu tin mortis sa am dozatorul, dar as avea nevoie de spatiu si pe usa frigiderului.

Aici sunt modelele si preturile(Bosch-ul e cu 1 milion mai mult decat Electrolux-ul).

Voi ce-ati alege?

http://www.domo.ro/Electrocasnice/Aparate_frigorifice/Combine_frigorifice/Bosch/Combina_frigorifica_Bosch_KGS39V01

http://www.domo.ro/Electrocasnice/Aparate_frigorifice/Combine_frigorifice/Electrolux/Combina_frigorifica_Electrolux_ENB_35405S_BRITA

Va rog, am nevoie cat mai repede de parerile voastre. Multumesc.

• Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Postat

Of,of,mai,mai...nici nu stiu cu ce sa incep [:D]

In primul rand vreau sa stiu daca le-ai vazut live sau le-ai vizionat doar pe net ?

Ca marca eu una inclin spre Electrolux ...ambele au 5 ani garantie...

Bosch-ul are promotie buy-back de 250ron...aduci un electrocasnic vechi si primesti discount de 250ron din pretul de raft ...

Diferente intre modele:

sistemul de racireid="red"> :

Bosch-ul e cu dezghetare automata,nu e no frost [:D]...are doar ventilator in interiorul frigiderului ...el trebuie dezghetat 1 data la 6 luni la congelator,iar la frigider dezghetarea se face automat in interiorul frigiderului...apa se scurge printr-o gaurica pe un recipient care sta pe motor ...

Electrolux-ul e total no frost...nu necesita dezghetare ...racirea se face pe baza de aer rece ...

capacitateid="red">:

Bosch-ul e clar superior din 2 motive ...unul este inaltimea, Bosch are 2m,iar Elx. are 1.85 m...al doilea motiv tine de sistemul de racire...chiar daca erau de aceeasi inaltime no frostul are capacitate mai mica din cauza sistemlui de ventilare cu aer(placa este montata pe interior si diminueaza volumul)...

consumul energeticid="red">:

compresoarele la no frost functioneaza non stop,clar consumul este mai mare..dar si Bosch-ul ales de tine coonsuma mult din cauza celor 2 compresoare,nu o sa prea vezi clasa A+ la 2 compresoare ...clar acele valori energetice sunt calculate la volumul frigiderului si la caracteristicile tehnice ...poti face comparatie energetica la 2 modele care au un volum asemanator si sunt, ori no frost,ori cu 2 compresoare,ori ambele au un compresor ...avantajul la 2 compresoare este ca se pot opri independent ...poti opri doar partea de frig. sau doar partea de cong. ...

-foarte important... combinele no frost nu se fac cu 2 compresoare ...combinele cu congelator sus(frigiderele cu 2 usi) nu se fac cu 2 compresoare...

daca vrei sa faci o comparatie intre Bosch si Elx .acesta e modelul cu care poti sa-l compari ...acum putem spune ca ELX. bate Bosch-ul la capacitati [:D] ...singurul dezavantaj la Elx. este ca nu are ventilator,in schimb este de inox [pk]http://www.domo.ro/Electrocasnice/Aparate_frigorifice/Combine_frigorifice/Electrolux/Combina_frigorifica_Electrolux_ERB_40442X

ptiu,ce greu fu'...daca iti mai pot fi de folos intreaba-ma ...sucu' il dai dupa ce iese produsul recomandat din garantie [:D]

Si Mihaita are nevoie de voi!Bazar [loveyou]

teledon Mihaita

0 900 900 320-10 euro

0 900 900 325-5 euro

Bazar pentru Bogdan [comoara]

Iulia, mami de [zana]Claudia (12.12.01) si [bonjovi]Razvan (08.06.07)

Postat

kokiy, multumesc pentru raspuns[flo].

Bosch-ul l-am vazut personal, pe celalalt nu, ca nu era in niciun magazin(eu vreau sa comand telefonic, pt ca fac reducere la ambele si n-am frigider de dat la schimb).

Problema e ca eu am apucat sa comand azi Bosch-ul, dar, cum nici ei nu-l aveau pe stoc si trebuie sa-l aduca in vreo 5 zile... ma gandesc ca poate as putea reveni maine si l-as comanda pe celalalt.

Zici ca Elx e mai bun, ca-i din inox si e no frost?

Eu m-am uitat la capacitatea frigiderului si mi se pare cam mica.

Mama are un Indesit cu acelasi nr de rafturi interioare si nu prea e spatiu pt toate cele.

Acum, eu am vazut azi modelul de Elx cu 1899 lei, tu l-ai gasit cu 2078 lei.

Celalalt(Bosc-ul ) ajunge la 1979 lei (cu reducerea de 10%).

Nu ma uit neaparat la pret, ci as fi vrut sa fie frigiderul mai incapator.

Stiu ca tu lucrezi in domeniu, ca-ti urmaresc postarile in materie de electrocasnice, deci...parerea ta e una avizata.

Eu am o familie compusa din 3 persoane, crezi ca-i suficient spatiul din Electrolux?

Postat

Tot eu.

Reciteam raspunsul si -am vazut c-am uitat sa mai zic cate ceva.

Cat de important e ventilatorul acela la Bosch? Care-i treaba lui? Eu aveam impresia ca Bosc-ul are la frigider acest sistem "no frost"(adica e partial no frost", ca asa...prin ce s-ar diferentia de unul cu racire statica?

M-am mai uitat o data la Elx indicat de tine, nu e acelasi cu cel no frost.

Modelul ERB 40442X are 4 rafturi pe usa, usa e din inox, nu e no frost, are clasa energetica A+, in rest...in interiorul frigiderului e la fel. Si eu ma orientasem la modelul acesta, numai ca nu-l alesesem din inox, ci alb. Apoi, m-am gandit tot la Bosch, ca m-am gandit ca e marca fiabila.

Pana la urma , ca model ELX, nu e mai bun cel no frost, decat modelul indicat de tine?

Apoi... raportat la Bosch...?

Postat

eu am un "no frost" de vreo zece ani, e LG, merge super bine, nu l-am scos din priza niciodata de cind l-am cumparat, de ce n-ar fi OK tehnologia "no frost"? intrebare mai mult retorica, faptul ca nu trebuie sa-l dezghet e - pentru mine - o mare calitate

Postat
Citat:
citat din mesajul lui Olina87
eu am un "no frost" de vreo zece ani, e LG, merge super bine, nu l-am scos din priza niciodata de cind l-am cumparat, de ce n-ar fi OK tehnologia "no frost"? intrebare mai mult retorica, faptul ca nu trebuie sa-l dezghet e - pentru mine - o mare calitate
align="right" id="quote2">Pe pariu ca scrie "Made in Korea" pe el [:D] ...la momentul actual doar 10% din produsele LG de pe piata noastra sunt produse originale ...majoritatea albelor(frigidere,masini de spalat,cupt.micro.,aere cond.)sunt "Made in China" ...eu una nu m-as risca ...**************************************Si Mihaita are nevoie de voi!Bazar [loveyou] teledon Mihaita 0 900 900 320-10 euro0 900 900 325-5 euroBazar pentru Bogdan [comoara]**************************************Iulia, mami de [zana]Claudia (12.12.01) si [bonjovi]Razvan (08.06.07)
Postat

Cred ca acelasi model LG am si eu de tot vreo 10 ani si nu ma deranjeaza; nu are nicio hiba, chiar daca ar scrie Made in China, Korea sau altceva; faptul ca a mers ca uns de atata vreme si sper sa mai ingroape si altele intre timp, pe mine ma bucura...

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare...

• Creează nouă...