Sari la conținut
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Postări Recomandate

Postat
buna ziua;as dori sa stiu pentru ce se cere la cresa adeverinta de venit de la ambii parinti obligatoriu;pentru a vedea daca sunt asigurati sau trebuie neaparat sa lucrezi?eu,daca sunt in concediu de crestere copil,nu-mi pot da copilul la cresa?si inca ceva:aveti idee daca cei de la cresa verifica adeverintele la directia muncii?
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Postat

Nu cred ca verifica nimic. Noi am dus doar adeverinta ca santem salariati, fara a indica salariul - acesta este confidential, nu-i intereseaza pe ei [:D]

Iar in cazul tau este suficienta adeverinta de la sot. Are sotul o verisoara care a avut ambii copii la gradi si ea statea acasa. A inceput sa lucreze abia cand fata cea mica a implinit 3 ani.

Ingrid si Cristi 6 ani

Postat

Potrivit legii pe perioada cic mama , desi are contractul de munca suspendat, isi pastreaza calitatea de salariat. -codul muncii si contractul colectiv de munca unic la nivel national scriu asta. Deci poti cere angajatorului tau o adeverinta din care sa rezulte ca esti salariata, dar citeste bine inainte de a te duce la serviciu documentele de mai sus pe care le gasesti pe pagina legislativa la semnatura lui marius ca sa poti combate eventuala nestiinta a celor de acolo.

DianaD & Alexandruid="blue">

Postat

eu staim ca nu ai voie sa duci copilul la cresa daca mai esti in CIC.adica statul te plateste sa stai cu el acasa pana la 2 ani.nu poti sa-l duci la cresa si sa iei si bani in CIC.eu asa stiam si asa a fost la mine.

adriana&[aerob]razvan-mihai 01.11.2004

varsta lui razvan

Postat
Citat:
citat din mesajul lui nastasie
eu staim ca nu ai voie sa duci copilul la cresa daca mai esti in CIC.adica statul te plateste sa stai cu el acasa pana la 2 ani.nu poti sa-l duci la cresa si sa iei si bani in CIC.eu asa stiam si asa a fost la mine.
align="right" id="quote2">
Are logica si este moral ceea ce spui in cazul in care CIC-ul este aferent ACELUI copil.
Dar sunt si mame care nasc la un an dupa o alta nastere. Acele mame au dreptul sa incrie la cresa primul copil in timp ce stau acasa in CIC cu al doilea. Este sau nu asa?
Postat

Adevenrinta care se cere este de salariat si nu de venit, ca sa demonstrezi ca esti salariat, fara sa precizezi venitul.

"We can do no great things - only small things with great love." ("Nu putem face lucruri mari – doar lucruri mici cu multa dragoste.")Mother Teresa (1910 - 1997)

• 2 săptămâni mai târziu...
Postat

Aceeasi problema o am si eu acum. Se pare ca dosarele sunt analizate la Asistenta Sociala si dc mama este in CIC cf documentelor din dosar, acesta este respins. mi se pare abuziv, nu am citit nicaieri in lege cum ca nu il poti duce la gradinitza de stat dc esti in CIC.Atunci sotul de ex pt ce mai cotizeaza la greu? Si eu in aceeasi masura ca doar dc am contractul suspendat 2 ani asta nu inseamna ca restul vietii nu cotizez...Si atunci revin cu intrebarea pt ce cotizez dc nu am dreptul sa-l dau la cresa de stat? In plus daca vreau sa-l dau la program redus, ca sa-l acomodez cu comunitatea? Cine a avut copil la cresa stie ca primele 6 luni mai mult acasa il tii decit la cresa.La primul copil n-am intimpinat problema asta. Si atat si eu 2 luni cu el acasa in paralel, dar desigur nu mi-au fost de ajuns sa se imunizeze cit de cit...Si nu stiam pe unde sa mai scot camasa cu libere... acum insa dc ne-au dat 85% astia nu stiu prin ce metode sa ne oblige sa revenim la munca...De toata jena...

Simona, mami de baieti [8**]

"Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu."

"Tine mintea ta in iad si nu deznadajdui"

Postat
Citat:
citat din mesajul lui nastasie
eu staim ca nu ai voie sa duci copilul la cresa daca mai esti in CIC.adica statul te plateste sa stai cu el acasa pana la 2 ani.nu poti sa-l duci la cresa si sa iei si bani in CIC.eu asa stiam si asa a fost la mine.adriana&[aerob]razvan-mihai 01.11.2004varsta lui razvan
align="right" id="quote2">Buna!Si eu sunt in aceeasi situatie si nu mi se pare ok. "Evaluarea" dosarelor se face in august iar cresa incepe pe la sfarsitul lunii august. Locurile sunt foarte putine or eu daca revin din CIC in octombrie nu mai am unde duce copilul la cresa in aceste conditii. Si atunci intreb ca omul...ce fac cu fetita urmatorul an? Cine imi garanteaza mie ca in octombrie va fi un loc pentru copilul meu la cresa?Si da, pe formularul primit de la cresa se cere sa se precizeze venitul ambilor soti.De ce? Nu a fost nimeni in stare sa-mi dea argument logic.Irina, [mamica] de Maria Iustinaid="red">- 12.10.2007

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare...

• Creează nouă...