Sari la conținut
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Postări Recomandate

Postat
Am scris pe topicul "Ce gatim azi" ca am gatit caracatita; multe fete au vrut sa afle reteta si m-am gandit sa deschid acest subiect. Va invit sa scrieti si voi retetele pe care le-ati incercat si care va plac in mod deosebit.
  • Răspunsuri 25
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Postat

Caracatita cu cartofi

Ingrediente:

1 caracatita cam de 1 kg.

600 grame de cartofi

1/2 pahar de otet

usturoi

piper negru boabe

ulei de masline

sare, piper

Se pune apa la fiert intr-o oala mare care sa cuprinda bine caracatita si sa o acopere complect. Cand apa da in clocot se pune caracatita si o jumatate de pahar de otet de vin (alb sau rosu). Caracatita trebuie sa fiarba cam o ora si un sfert, o ora jumate. Mare atentie, nu introduceti nici un tacam de metal in timp ce fierbe caracatita, altfel nu se inmoaie, va sfatuiesc sa folositi o lingura de lemn. In timp ce fierbe caracatita, se pun la fiert cu coaja cartofii. Cand caracatita e fiarta se lase la racit in apa in care a fiert. Se curata 10 catei de usturoi, se taie bucati, se pun intr-un castron mic si se apasa putin sa iasa aroma, se adauga cam 100 ml ulei de masline si 20 de boabe de piper negru si se lasa totul impreuna. Cand caracatita e aproape rece, tentaculele se curata de pielea cu ventuze (unii o mananca cu totul, dar eu prefer fara)si veti obtine o carne alba. Se taie tentaculele in rondele cam de 1 cm grosime si se pun intr-un castron. Se curata cartofii, se taie cubulete si se adauga peste caracatita. Scurgeti uleiul aromatizat (fara sa puneti usturoiul sau piperul boabe), se adauga sare si piper macinat. Pofta buna!

Postat

Scoici Saint Jacques gratinate

8 scoici Saint Jacques

1 sfert de ceapa

2 catei usturoi

patrunjel proaspat

1/2 pahar de vin alb

50 gr pesmet

parmezan ras

sare, piper

ulei de masline

unt

Se cumpara crude cu tot cu conchilie.

Se spala bine si se aseaza intr-o tava, jumatate de cochilie cu scoica. Se pregateste umplutura: ceapa, usturoiul si patrunjelul se dau prin mixer pana se maruntesc bine. Apoi se adauga pesmetul , putin ulei de masline, jumatate de pahar de vin alb, putin parmezan ras, sare si piper. Se amesteca bine apoi se aseaza deasupra scoicilor ca sa se acopere bine. Deasupra se pun bucatele mici de unt si se baga la cuptorul bine incalzit (180-200 grade) timp de 15-20 de minute pana se rumenesc bine.

Asta e preferata mea[:D]

Postat

Spaghetti cu fructe de mare

320 gr spaghetti

ulei de masline

2 catei de usturoi

fructe de mare

vin alb

doua rosii mici

sare

ardei iute

Intr-o tigaie se pune uleiul de masline si 2 catei de usturoi. Cand uleiul este incins se pun fructele de mare, dupa ce au fost oparite si scurse. Se lasa la tigaie 2-3 minute dupa care se stropesc cu vin alb. Dupa ce s-a evaporat vinul se pun rosiile taiate cubulete. Se adauga sarea si ardeiul iute. Spaghetele se fierb, se scurg, se toarna peste sos si se amesteca usor. Se decoreaza cu patrunjel verde.

Postat

Sepii cu sos de rosii picant

500 de grame de sepii

usturoi

400 grame de rosii

ulei de masline

vin alb

sare, ardei iute

Intr-o cratita se pune ulei de masline, cativa catei de usturoi taiati in jumatate, se lasa pana cand usturoiul devine auriu, apoi se adauga sepiile. Se pune o jumatate de pahar de vin alb si se lasa sa evapore. Adaugati rosiile taiate cubulete (proaspete sau in cutie) si lasati sa fiarba la foc mediu cam 20 de minute, apoi adaugati sare, ardei iute si patrunjel daca va place. Se poate servi cu paine prajita data cu putin ustoi sau daca vreti puteti face si paste cu aceiasi reteta. Cand vreti sa faceti paste lasati sosul mai lichid.

Postat

Buna Karla! Ma bucur ca te-am ajutat cel putin pt o zi in misiunea grea a femeilor de a gasi zilnic ceva divers si bun de gatit.

Stiu ca esti o buna bucatareasa asa ca te astept cu sugestii!

Pa pa

• 2 săptămâni mai târziu...
Postat

caracatita la gratar

intr-o oala mai mare pui apa, sare, si zeama de la o lamiie la fiert cind clocloteste arunci caracatita in si o fierbi cam 10-15 minute depinde cit e de mare dar ai grija sa nu o lasi prea mult ca se face cauciuc. o scoti si ii tai picioarele , arunci ochiul , le pui la gratar dupa care le tai felii, pui lamiie si un pic de ulei sau alta varianta ceapa rosie taiata fidea, otet balsamic si ulei

amindoua variantele merita

Postat

Buna Vlahos,

Voi incerca si eu reteta ta. Cand merg in Grecia (de 2-3 pe an) mananc intotdeauna caracatita la gratar, dar stiam ca ei gatesc numai caracatita proaspata si aici nu gasesc tot timpul. Daca se poate fierbe, pot folosi si caracatita congelata, deci am gasit solutia. Multumesc!

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare...

• Creează nouă...