Sari la conținut
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Postări Recomandate

Postat

Buna! O am acasa pe Alexandra si are 3 anisori. Atat sotul meu, cat si eu avem un program destul de incarcat la munca, nu avem ore fixe de venit acasa. In ceea ce-i priveste pe parintii mei si pe socrii stau in alta localitate si nu ne putem baza intotdeauna pe ei. Avem o singura solutie- O BONA. As dori sa va intreb care sunt criteriile dupa care va alegeti o bona? Si mai am o intrebare- sunt parintii multumiti de bone, ce credeti?

• Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Postat

Eu sunt foarte multumita de bona fie`mi.

Este a doua la numar, ca prima s-a evaporat [:D]

Acum avem o doamna de 60 de ani. Sarcinile au fost plasate clar acu` 5 ani de zile si ne-am tinut amandoua de ele.

Ea este doar bona, nici menajera, nici asistenta mea personala.

Are sarcina de a o supraveghea pe fie`mea 10 ore / zi.

Ce m-a interesat pe mine a fost sa fie sanatoasa sa se poata plimba mult-mult pe afara, indiferent de vreme.

Ea este fost asistent maternal asa ca stia exact cu ce se mananca ingrijirea si responsabilitatea fata de alt copil decat cel propriu sau nepotii.

Daria & felina fioroasaid="Trebuchet MS">id="red">[zana]GIULIAid="Trebuchet MS">(2004 08 16)id="Trebuchet MS">id="red"> cuid="Trebuchet MS">id="red"> [buburuza] Selaid="Trebuchet MS">id="red">

_____________________id="red">"Meglio sole, che mall`accompagnate !"id="red">id="size1">

Postat

Daca are deja 3 anisori, mai bine alege o gradinita particulara decat bona. Te costa cam la fel, dar beneficiile pentru copil sunt net superioare.

Despre bona, daca nu ai pe cineva cunoscut, e loterie- poti sa fii multumita sau nu de ea...

Carmen cu Stefan [bonjovi] si Bogdan[copil]

Postat

Si cand copilul e bolnav cine il ingrijeste, ca doar nu-l duci in colectivitate.

Asta e de fapt problema cand nu ai la cine apela in caz de nevoie.

Degeaba gasesti gradinita cu program lung, foarte lung.

Daria & felina fioroasaid="Trebuchet MS">id="red">[zana]GIULIAid="Trebuchet MS">(2004 08 16)id="Trebuchet MS">id="red"> cuid="Trebuchet MS">id="red"> [buburuza] Selaid="Trebuchet MS">id="red">

_____________________id="red">"Meglio sole, che mall`accompagnate !"id="red">id="size1">

Postat
Citat:
citat din mesajul lui blackgirl0
Se poate acorda oricarui parinte (la cerere) concediu de ingrijire copil.Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
align="right" id="quote2">[:D][pup][pup]Daria & felina fioroasaid="Trebuchet MS">id="red">[zana]GIULIAid="Trebuchet MS">(2004 08 16)id="Trebuchet MS">id="red"> cuid="Trebuchet MS">id="red"> [buburuza] Selaid="Trebuchet MS">id="red">_____________________id="red">"Meglio sole, che mall`accompagnate !"id="red">id="size1">
  • 2 săptămâni mai târziu...
Postat

Buna. Care este parerea voastra despre bonele filipineze- credeti ca reprezinta o solutie? Am citit ca acestea sunt foarte atent selectionate si ca vin in Romania cu contract pe x ani, ceea ce le face sa nu poata pleca, mai ales atunci cand ai cea mai mare nevoie de ele. Merci!

Postat

pai...stii suficienta engleza sa te intelegi cu bona filipineza ? cum ar putea sa se inteleaga ea cu fetita ta, cand sunt doar ele 2 acasa ?

si trebuie sa stii ca o bona filipineza inseamna automat un nou membru de familie, trebuie sa-i asiguri o camera, mancare, salariu, probabil ca ii vei acorda si timp liber, macar in week-end, din cand in cand poate va dori sa mearga in tara natala, sa-si viziteze familia, cumva o sa fie nevoie sa tina si legatura cu familia - asta inseamna costuri mai mari la internet sau telefon, ca doar nu o sa-i opresti din salariu daca vorbeste o data pe saptamana acasa la ea...unele bone fac si menajul, au reputatia de a fi foarte bune menajere si bone, fac treaba cu o energie iesita din comun si nu-si pierd zambetul si buna-dispozitie, oricum pentru ele este o sansa extraordinara de a iesi dintr-o tara extrem de saraca, de a-si asigura traiul pentru ele si familiile lor...

anul acesta, cand am fost in vacanta in bulgaria, am observat o familie de romani (cu o stare materiala prospera, care nu sarea in ochi in mod evident, insa se putea detecta subtil in calitatea hainelor si accesoriilor, atat din timpul zilei la plaja, cat si seara cand ieseau la plimbare) care venisera insotiti de bona filipineza; familia avea 2 fetite, una de 10 ani, alta de aprox 1,5 ani; bona comunica in engleza cu parintii si fetita cea mare, tot in engleza i se adresa si celei mici, intelegea cat de cat limba romana dar nu stia foarte multe cuvinte, probabil ca nu era de foarte mult timp angajata acestei familii; practic, parintii nu aveau absolut nici-o grija, bona era dedicata mare parte din timp ingrijirii celei mici, o plimba, o schimba, ii dadea apa, ii dadea de mancare, in timp ce mami si tati faceau plaja, aruncandu-si din cand in cand un ochi asupra fetitelor si fiind pe post de translator.

pe mine m-a intristat cumplit mica filipineza, era o tanara micuta de statura, aproape o adolescenta, era aproape tot timpul cu zambetul pe buze, avea un zambet molipsitor si o voce foarte placuta si melodioasa, o infinita rabdare cu micuta ce abia facea primii pasi si era intr-o continua miscare si risc de a cadea, insa am surprins-o de cateva ori stand cu privirea pierduta, trista, ingandurata, aproape cu lacrimi in ochi, cu siguranta nu ii era deloc usor sa fie asa departe de casa si familie...

plus ca toti cei din jurul ei se distrau si se relaxau, ea nu avea o clipa de odihna de dimineata pana seara (oarecum normal pana la un punct, doar era in timpul serviciului), statea tot timpul imbracata cu tricou si pantaloni scurti, pe dedesubt avea costumul de baie, insa intra asa in apa piscinei pentru copii (cu cea mica), risca sa o arda soarele foarte tare pentru ca statea tot timpul dupa si cu cea mica...

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare...

• Creează nouă...