Sari la conținut
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Postări Recomandate

Postat

cred ca atat mama cat si tatal au in egala masura responsabilitati fata de copil. poate ca mama sta mai mult, il hraneste, il adoarme,petrece mai mult timp cu copilul(nu neaparat in toate cazurile pt ca sunt tati care fac astea in egala masura).ideea e care sunt atributiile fiecaruia? in fiecare familie stiu ca exista o parte mai exigenta,o parte care se impune mai mult, si una mai blanda care cedeaza mai usor.cand este certat, copilul tinde de a se refugia in bratele celuilalt parinte, sau tinde sa se apropie de cel care ii face mai mult pe plac, ii cumpara jucarii mai multe...etc.

intrebarea este..sunt niste reguli nescrise? o intelegere intre parinti? care si cum sa ia atitudine, ..?

andreea mamicuta patriciei

• Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Postat

La noi nu ia nimeni atitudine, avem aceleasi principii de a creste copiii (bine eu sunt mai moale putin, de ex daca fiul meu vrea sa stea mai mult la pc imi zice "te rog" si il las), copiii nu prea au tendinta sa fuga de la unul la altul, de facut le facem pe toate cam in mod egal (nu calculam pe hartie dar asa simt) baie la facem impreuna, mancam impreuna, gatim impreuna, de culcat pe cea mica o culca in general sotul si de jucat fotbal cu cel mare o face el cel mai des.

Postat

Si apropos de educatie am vazut acum vreo luna un documentar care trata exact asta: importanta tatilor in viata copiilor. Foarte interesant. Am ajuns la final la concluzia ca instanta ar trebui sa incredinteze mai des tatilor copii spre ingrijire.

Felul cum transeaza tatii lucrurile in educatia copiilor era net superior comparativ cu metoda mamelor. Mamele erau pline de sentimentalisme, toate explicatiile date odraslelor (cu privire la interzicerea anumitor lucruri) erau trecute prin inima. Pe cand tatii erau transanti, la obiect, si ajungeau mai usor la consens.

Postat

Andreea, la noi, deocamdata, ca nu suntem cu mult mai mari decat voi :), facem impreuna de toate.

Si baita si mancarea si somnicul (de cele mai multe ori o adorm eu, dar sunt momente in care eva se uita la mine si spune ferm "tati"[olala]), asa ca tati trece la "aparate"[:D]

La faza cu educatia, nu stiu ce sa-ti zic, eu incerc pe cat posibil sa nu ridic tonul la ea, de cele mai multe ori reusesc, nu o cert, ii explic calm, daca o apuca plansul, o dau in joaca.

Sotul meu se mai enerveaza, dar se abtine si el si daca vad ca il depaseste situatia, preiau eu controlul.

La fel e si invers, sa stii. daca el vede ca sunt intr-un moment mai prost, vine el si ma schimba.

Pe viitor....hmmm....cred ca eu voi fi personajul "rau" si el cel "bun", daca putem spune asa[:)]

Cred ca eu voi impune niste limite, eu voi fi cu educatia si el cu distractia....dar, cine stie ce va urma?

Vom vedea[:)]

Eu zic ca este o intelegere intre parinti.

Daca, de exemplu eva este certata de unul din noi doi, ne mentinem amandoi pe pozitie, oricum.

Bine, eu mai am o chestie....numai eu am voie sa cert fata[:D]

Altcineva nu, ma infoi toata ca o leoaica.

Deci, daca eva greseste cu ceva, nu imi vine acum in minte un exemplu, pentru ca ea nu prea greseste[pk], eu ii spun ca a gresit, nu sotul meu.

Pentru ca eu am senzatia despre mine, ca tonul meu este mai putin iritat decat al lui, e mai putin gros[:I], sunt mai blanda.

Oricum, din ce ziceai si la topicul cu baita, sotul tau este un tata asa cum ar trebui sa fie multi si se implica ca parinte, ceea ce e foarte bine[pup]

Poate, pana la urma, nici nu trebuie sa fie unul mai aspru si unul mai bland, pot fi amandoi la fel de calmi si blanzi[:)]

Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)

BAZAR UMANITAR

Postat

Da, am citit si eu acele linkuri mai demult[olala]

Si intr-adevar, schimbatul pampersilor este o adevarata joaca si hihaiala intre sotul meu si eva.

La mine e ceva automat, ei nu, cand o schimba el, si da, de cele mai multe ori o schimba el, pai se pne de-o joaca, mama, mama[olala]

si sa-l vezi, andreea, ce mandru tot ca un cocos e , cand pleaca singur cu ea afara, sau cum statea el foarte serios la mare si-i facea lu' fi-sa "cozonaci" din nisip si ea ii darama si radea de se prapadea[:D]

E clar ca la capitolul distractie, el e numarul 1[pk], cum mai spuneam, eu am 2 copii, nu unul[olala]

Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)

BAZAR UMANITAR

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare...

• Creează nouă...