Sari la conținut
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Postări Recomandate

Postat
am un bebe de 3 sapt.si am observat ca nu prea se satura la san, desi lapte am; imi cere si din jumate in jumate de ora, adoarme repede la san, si apoi se trezeste si o ia de la capat...Este posibil ca laptele meu a nu il sature? Azi, de ex,pe la 12, i-am dat 40 ml formula (dupa ce in prealabil l-am tinut si la san), si s-a linistit si a adormit. Pe la 1 s-a trezit plangand, si leganand carucuirul am observat ca dadea semne e innecare. L-amluat repede pe umar si atunci a varsat in jet cred ca toata formula, apoi s-a linistit...E drept ca s-a cam strambat cand i-am dat formula, desi nu era prima oara. Folosesc Topfer...este posibil sa nu ii mai priasca, intrucat a mai fost odata cand s-a strmbat la lapte si nu l-a papat...Ce pot face? Imi este frica sa nu ii dau stomacelul peste cap...
  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Postat

inimioara, bine ai venit pe [dc]

nu mai da piticutului formula, lasa-l la san cat doreste el. la 3 saptamani inca se formeaza necesarul de lapte - si productia se regleaza conform cererii. a vomat formula pentru ca a mancat prea mult desi nu avea nevoie. are nevoie de sanul tau, de prezenta ta, de faptul ca esti acolo langa el.

Roxana

Postat

la 3 saptamani de viata copilul plange din n motive.asa iti spune el ca-i este cald,somn,dor de tine,sete sau ca nu-i place mirosul din camera.nu poti diferentia clar ca asta-i plans de foame,asta-i plans de somn.nu la varsta asta!eu zic sa arunci laptele praf din casa!cat timp va sta acolo...vei fi vesnic tentata sa-i dai completare.da-i tz la cerere,de oricate ori doreste.asta-i ritmul normal de alaptat in primele luni de viata si nu numai as zice eu din experienta personala[:D]

cum zicea si Roxana,s-a trezit intr-o ora ca nu putea sa adoarma,a vomitat in jet si a adormit.mancase prea mult!nu-i faci un bine indopandu-l si mai mult...daca vrei sa alaptezi,renunta la completare.altfel,va renunta el la san![grup]

mami de Crinuta si Raducu

Postat

In plus fata de ce au zis fetele inaintea mea as putea sa spun ca e posibil sa nu se sature pe motiv ca adoarme repede, cum ai zis tu, nu ca nu ai avea tu lapte. Poate reusesti sa il tii tu mai mult treaz la o masa. Oricum, fetele au zis bine: arunca laptele praf.Da-i san de cate ori vrea, in timp se va stabili si un orar de masa, deocamdata e muult prea mic pentru asa ceva.

Rabdare multa si laptic din belsug!

Baietzii mei

Postat

Nu-i da formula!

Pune-l des la san, e normal sa adoarma in primele saptamani, sunt mai puturosi , au forte mai putine...dar nu te lasa! Ai rabdare , tine-l la san cat poti de mult.

Daca vezi ca nu mai trage si motaie, ridica-l pe umar , fa-l sa eructeze si muta-l la celalalt san.De obicei eructatul il trezeste. Daca nu fa-i orice sa-l tii treaz cat mananca: ciupeste-l, gadila-l, dezbraca-i in pielea goala ca daca ii e frig se trezeste, orice il tine treaz.

E greu la inceput, dar in cateva saptamani o sa-si regleze mesele si o sa manance regulat la 2-2,5-3 ore.

Cam toate trecem prin asta.Dar cu rabdare si cu dorinta de ati hrani copilul la san, vei reusi! Ai incredere! E cel mai bun lucru pe care-l poti face deocamdata pentru copilul tau.

Bine ai venit pe DC! Vezi ca e o sectiune dedicata special alaptarii.Intra si pe acolo!

Delia

"Ceea ce suntem contribuie mai mult la fericirea noastra decat ceea ce avem." Schopenhauer

Postat

Inca are stomacelul micut, nu suge inca destul sa reziste 3 ore fara laptic. Lasa-l sa stea cand si cat vrea la san, eventual il poti cantari inainte de alaptare si dupa, sa vezi cat a papat. Daca ii dai formula din biberon, o sa se dezvete de la san, nu o sa mai stie sa suga cat trebuie, si se inavta cu biberonul. Ai rabdare, mai un pic si o sa pape mai mult deodata si o sa creasca intervalele de alaptat.

Multa sanatate!

Postat

Nu, nu recomand deloc proba suptului. E absolut irelevanta cata vreme bebe ia cat de cat in greutate. La varsta asta, mai ales puiutii alaptati nu sug egal intre mese, pot sa suga 20 de ml la o masa si 100 dupa 3 ore. Daca tu il cantaresti taman la masa cu 20 ce concluzie tragi? Pe langa faptul ca e in perioada in care isi regleaza aportul de lapte sugand des, inca nu are un program bine stabilit. Ei au perioade de cateva zile cand sug extrem de des, si la jumatate de ora, sunt asa numitele pusee de crestere cand sugand des semnaleaza organismului mamei ca trebuie sa faca mai mult lapte. Dandu-i biberon, nu faci decat sa interferi cu mecanismul de reglare a secretiei lactate, in loc sa stimulezi sanul stimulezi biberonul [:D]si risti sa pierzi laptele.

Asa ca pune bebe la san cat de des doreste, alapteaza cu incredere si fara griji si vei avea suficient lapte ptr puiul tau.

[9cer] Dianaid="red"> cu [bonjovi] Vladid="blue"> (16.05.04) & [8**]Timeea id="red">(18.05.06) & [copil]Teodora id="red"> (11.11.09)id="green">

id="size1">

Postat

Delia, tin sa te cam contrazic...in cazul meu a fost idee foarte proasta.

Dupa ce sugea juma de ora imi arata cantarul cu 100 de grame mai putin[alcool]

pana si Capraru spune ca proba suptului nevrozeaza mama.

Mie dr Culcer mi-a interzis .

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!id="Century Gothic">id="red">id="size1">

Cum mi-am alaptat copiiiid="Book Antiqua">id="size2">id="maroon">

Sabina's blogid="teal">, [hippi] Sofia Galagiaid="teal">id="Times New Roman">id="teal">id="Times New Roman"> si [yum] bb Gheoid="Times New Roman">id="teal">id="Times New Roman">id="teal">

Cea mai lungã cale este calea care duce de la urechi la inimã.id="Verdana">id="purple">id="size1">
id="right">

Postat

Buna seara!

Aici nu se recomanda proba suptului. Se considera ca streseaza foarte mult mama, si nu e relevanta (asa cum ziceau fetele, bebe nu suge la fel la fiecare masa).De fapt, aici rar gasesti mamici care au cantar in casa (de cantarit se ocupa moasele/asistentele care fie vin acasa, fie sunt vizitate regulat la cabinet). Eu nu am avut, si alaptez si acum, cand bebe are deja 20 de luni [:D]

Eu zic ca nu e nevoie de lapte praf. Atata timp cat bebe pune in greutate - in medie cam 25 de grame/zi pentru bebelusii alaptati la san e OK. Acum bebe e inca micut, tu pune-l la san de cate ori doreste (asta-i alaptatul la cerere), el isi va face singur program de supt, iar productia de laptic se va regla si ea. Ai grija ca pozitia lui sa fie corecta, sa fie bine "mufat", bea multe lichide, ceai de fenicul+anason, ai grija sa mananci bine si odihneste-te cat poti, cand bebe doarme.

Fetele au pomenit si de puseele de crestere - vei observa ca vreo cateva zile bebe va cere sa suga mai mult/mai des. Nu-ti fa probleme, tu continua cu pusul la san, cu cat il pui mai des la san, cu atat va creste productia de lapte si se va regla pentru nevoile lui. Cerere si oferta [:D]

Mult succes!

[pup][pup]

Dark Bendis

& Hogmanay Baby (31.12.2008) [cavaler]

"I dream of wolves. With them I run."

"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare...

• Creează nouă...