Sari la conținut
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Postări Recomandate

Postat

Un copil care a terminat maternelle si incepe clasa intai stie deja sa scrie si sa citeasca?

Manualul de franceza 1re année si mi s-a parut extrem de dificil.. sa fie oare doar pentru ca baietelul meu n-a fost la maternelle?

(eu il am pe Lire et écrire avec Astuce et ses amis)

pe cont propriu

• Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Postat

Nu, stai linistita, nu trebuie sa stie deja sa citeasca sau sa scrie la inceputul clasei 1. De abia acum invata. Cred ca undeva pana la Craciun o sa ai placuta surpriza sa vezi ca deja stie sa citeasca binisor!

Mult succes la scoala!

[hippi] Bijoux by Mitziad
id="right">id="purple">id="size1">id="Tahoma">
Postat

Arturicii au studiat literele in maternelle insa doar cu titlu informativ; le recunosc si stiu sa scrie cateva. De citit stiu f putin.

acum au inceput cu cifrele (scris) - au ajuns la 6, au terminat vocalele si au inceput consoanele; la mate fac grupuri (mai mare, mai mic si egal)

nu am vazut manualele dupa care studiaza dar cand le zaresc iti spun

Ioana & Arturicii'Sid="Book Antiqua">

Postat

fetelor [asia] mi-ati luat o piatra de pe inima. am fost disperata rau de tot.

n-am precizat dar eu fac scoala acasa cu baietelul meu (numeroase alergii alimentare si de alta natura plus gargaunii mei personali :) )

[flo]

pe cont propriu

Postat

Patou, secretul aici e ca copiii nu incep cu litere ci cu cuvinte invatate pe dinafara; fa-i tu niste cartonase mici cu cuvinte usuale, si invata-l sa "memoreze" literele, e o tehnica de "fotografiere" a cuvintului si apoi incep doar literele; vei avea surpriza sa constati ca baiatul invata repejor sa citeasca in felul asta, fiu-meu primea in fiecare saptamina un set de 10 cuvinte noi de memorat; e diferita tehnica de ce stim noi, probabil si complexitatii limbii franceze;

in clasa intii ei invata cu litere de tipar, si doar in a doua cu caligrafice, din cite imi amintesc;

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Postat

m-am linistit. vineri a citit pentru prima data in franceza... sunt inca in stare de soc, ca nu-mi vine sa cred... am lasat balta metoda din manual si i-am facut cartonase, cu litere si grupuri de litere care reprezinta un singur sunet (de ex, OU=U) si a citit!!!!!!

cuvinte ca:

ouragan

couleur

ouvert

matou

patou [:D]

literele le stie de multa vreme si incepuse binisor sa scrie de unul singur in romaneste, dar cand am vazut manualul m-a cuprins o panica de zile mari.

pe cont propriu

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare...

• Creează nouă...