Sari la conținut
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Postări Recomandate

Postat

Sunt persoane care nu stiu diferenta dintre ingeri si sfinti.

Se confunda sfintii cu ingerii...cand se spune Sfantul Mihail, Sfintul Gavril...acestia sunt Arahanghelii=capetenii de ingeri nu sfinti.

Cine sunt ingerii?

Ingerii sunt duhuri slujitoare in numar foarte mare, create de Dumnezeu deosebite de oameni .

Nu sunt muritori si au puteri supranaturale. Ei pot sa ia si forme trupesti.

In Biblie sunt date citeva nume de ingeri: Mihail(considerat si arhangle=capetenie) si Gavril..

Ei pot avea misiunea sa ne protejeze, sa ne trasmita mesaje si porunci de la Dumnezeu .

Mai apar si heruvimii, tot un fel de ingeri dar de rang mai inalt (Satana a fost heruvim) si serafimii =ingerii care IL lauda pe Dumenzeu tot timpul.

Exista si un grup de ingeri rai sau demoni care lupta impotriva celor buni si impotriva crestinilor. Capetenia lor este Satan.

Cine sunt sfintii?

Conform Bibliei , TOTI crestinii sunt sfinti pentru ca au pe Duhul sfant si au decis in viata lor sa-l urmeze pe Isus.

Sfintii sunt oameni care traiesc; nu care au murit si pe care alti oameni i-au declarat sfinti.

Crestinii avand acces direct la Dumenzeu in numele Domnului Isus, in rugaciunilile lor nu trebuie sa se roage sfintiilor: apostoli, Sfintei Maria, sfintilor martiri si altor crestini sfinti...

Cu atit mai mult nu trebuie sa se inchine lor, oaselor, hainelor lor...etc.

Apostolii sunt sfinti, Maria este sfinta...etc doar pentru ca au crezut in Domnul Isus si au fost special alesi de Dumnezeu.

Desigur ca si in credinta ne diferentiem, unii suntem mai credinciosi altii mai putin datorita Harului primit. Unii se jertfesc pentru Dumnenzeu altii il accepta doar pe patul de moarte.

Unii au primit mai mult har de la Dumnezeu, altii mai putin...pe unii Dumenzeu ii alege sa ii foloseasca, pe altii nu.In functie de faptele noastre, de cum am foslosit Harul primit cu toti crestinii vom fi judecati si rasplatiti.

Unii preoti, pastori au Duh Sfint si sunt sfinti, alti nu, din pacate. Ei trebuiesc sa fie un exemplu pentru ceilalti credinciosi si prin studiul lor intens al Cuvintului trebuie sa fie messageri ai Cuvintului, ai Credintei.

Apostolii-primii credinciosi, primii sfinti au primit MULT Har de la Dumenzeu si au putut face multe minuni in numele lui Isus. Ei au fost folositi in mod special ca Credinta in Isus sa fie raspandita peste tot si sa se inradacineze bine incit sa mai existe si astazi.

Nicaieri in Biblie nu se afla vreun exemplu in care omul s-a inchinat sau sau sa rugat la ingeri sau la sfinti.Deasemenea e interzis in Biblie rugaciunile catre morti sau incercarea de a comunica cu ei.

Este interzisa inchinarea la chip cioplit. Este pacat!

Noi trebuie sa ne rugam si sa ne inchinam numai Lui Dumnezeu.

michelle

• Răspunsuri 31
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Postat

M-am gandit mult daca sa raspund sau nu la subiect...

As vrea sa va spun o poveste adevarata, povestea mea:

6 ani am facut parte dintr-o biserica protestanta - am fost practicanta, am facut scoala biblica 1 an de zile si m-am implicat cu toata inima atat cat a fost posibil. Au fost 6 ani deosebiti, il cautam pe D-zeu cu toata inima, Il simteam aproape, simteam prezenta Duhului sfant si vedeam cat de frumos se transforma viata mea.

Dupa aceasta perioada am fost plecata pentru cateva luni din tara. In acel timp si cateva luni bune dupa ce m-am intors viata mea a trecut printr-o perioada de cumpana cand mi-am dat seama ca singura modalitate sa merg inainte este sa ma las cu totul in mana Domnului - eu chiar nu stiam incotro sa o iau. Si m-am rugat, atat cat am stiut eu ca El sa imi arate calea si adevarul.

Si, dupa cum s-a dovedit intotdeauna in experienta mea ca nici o rugaciune nu ramane fara raspuns, D-zeu mi-a indreptat pasii... si l-am descoperit pe Parintele Cleopa care prin cartile lui imi raspundea mie personal la framantari, pe Parintele Rafail Noica (fiul lui Constantin Noica - si el a trait o experienta asemanatoare alegand sa fie Ortodox dupa mai multe cautari prin alte religii), pe Parintele Serafim Rose si pe alti minunati parinti. Culmea e ca, pe masura ce citesc despre trairile, experientele si sfaturile lor ma simt mult mai aproape de D-zeu intr-un mod mult mai personal si mai profund decat inainte.

Nu sunt in masura sa dau sfaturi sau recomandari: spun strict ceea ce simt, pentru ca consider ca noi fiind unici si modul in care lucreaza Dumnezeu cu fiecare dintre noi este unic.

Am descoperit cu adevara ce inseamna sa te rogi Maicutei Domnului, am vazut fizic cat de grabnic ajutatoare este - iar in ceea ce priveste Sfintelor moaste, inca incerc sa inteleg cum ar trebui sa le percep cu adevarat - deocamdata simt in preajma lor un izvor de energie extraordinara si pentru mine rolul lor este de a comprima timpul, de a ne duce pe noi cei de acum mai aproape de timpurile cand Isus era pe pamant Om si cand credinta sa traia asa cum era lasat de la Apostoli.

Acum viata mea urmeaza un drum absolut minunat in care cele 2 experiente sa impletesc in chip miraculos: inainte a fost pregatirea, iar acum este trairea.

Dupa cum spune minunatul parinte Arsenie Boca, in momentul in care descoperi drumul, care nu este deloc usor, nu ai decat un singur regret: regretul ca nu l-ai descoperit mai devreme...

Pace si suflete linistite va doresc!

Ionela [9cer] si Alex[bonjovi] (DN 21.09.2004)

Cu drag, MAMA

Spune-mi ceva frumos... din dragoste!...

Postat
Citat:
iar in ceea ce priveste Sfintelor moaste, inca incerc sa inteleg cum ar trebui sa le percep cu adevarat - deocamdata simt in preajma lor un izvor de energie extraordinara
align="right" id="quote2">

si daca-as trai o mie de ani tot n-as putea intelege una ca asta [bang]
daca-ai fi spus un izvor de energie negativa, de moarte... as mai fi inteles si eu dar asa....

pe cont propriu
Postat

Patou iarta-ma ca indraznesc sa-mi exprim ceea ce cred eu in legatura cu rugaciunile oamenilor la sfintele Moaste.Cei care se roaga de fapt nu se roaga la niste haine, sa zicem, ca asta sunt de fapt, ci ele ne trimit cu gandul la cel care le-a purtat, ne fac sa fim cu mintea alaturi de acesta si a incercam sa fim mai buni .Este daca imi permiti asemanarea, cum te rogi la o fotografie cu chipul cuiva foarte drag intiparit pe ea.De fapt nu petecu ala de hartie il strangi cu dor la piept , ci persoana pe care o reprezinta, de care iti e foarte dor si pe care ai vrea sa o ai aproape.

Sa-mi fie iertata daca am spus prostii, dar eu asa vad lucrurile.Deci nu acele haine sunt cheia, ci cel care le-a purtat , si care ne ajuta sa fim mai aproape de Cel de Sus.

roxy mamica lui Alex (17 august 2007)si Cristi (05 iunie 2000)

[i]

Postat

roxy, inteleg ce ai vrut sa spui,acum iarta-ma tu(si celelalte fete care nu sunt de acord cu mine) ca-mi spun si eu parerea.

Mie mi s-ar parea absurd sa ma uit la poza copilului meu si s-o strang la piept cata vreme copilul meu e langa mine. Ceea ce vreau sa spun eu este ca Isus nu e un copil in bratele fecioarei maria, nu e nici macar mort pe o cruce. E VIU. E singurul care poate afirma ca a fost mort si este viu in vecii vecilor, ca a existat inca inainte de creatia lumii. E VIU si e mereu alaturi de noi.

pe cont propriu

Postat
Citat:
citat din mesajul lui patou
roxy, inteleg ce ai vrut sa spui,acum iarta-ma tu(si celelalte fete care nu sunt de acord cu mine) ca-mi spun si eu parerea.Mie mi s-ar parea absurd sa ma uit la poza copilului meu si s-o strang la piept cata vreme copilul meu e langa mine. Ceea ce vreau sa spun eu este ca Isus nu e un copil in bratele fecioarei maria, nu e nici macar mort pe o cruce. E VIU. E singurul care poate afirma ca a fost mort si este viu in vecii vecilor, ca a existat inca inainte de creatia lumii. E VIU si e mereu alaturi de noi.pe cont propriu
align="right" id="quote2">[flo]bine spus!michelle
Postat

Am vazut ca-s diferente mari si nelamurite inca de la biblie,ce sa mai zicem de moaste,icoane,cruci si alte simboluri.

Si copiii mei sint vii,sotul de asemenea,dar indragesc cu precadere anumite fotografii din anumite epoci,fie cind fata mea cea mare avea 6 luni si mai era si imbracata de iarna,si totusi tin poza aia pe raft la vedere,fie poza sotului cind eram eu tare indragostita de el acum multi ani,sigur ca eu pe ei ii iubesc,dar iubesc si acele epoci din viata noastra.Asa si cu Iisus:da,e viu,traieste in inimile noastre,dar Il iubim si pe Iisus de pe Cruce,si pe Iisus prunc,Il iubim in toate ipostazele in care ar fi reprezentat.

Nu ma pricep la moaste,si oricum nu ele diferentiaza religiile,ele sint doar "bonusuri",daruri sa zic asa,suplimente,dar va pun un fragm din Biblie-Regi-13;20-21:

"20.Apoi a murit Elizei si l-au ingropat,iar in anul urmator au intrat in tara cete de Moabiti.

21.Dar iata,odata,cind ingropau un mort,s-a intimplat ca cei ce-l ingropau sa vada una din aceste cete si,speriindu-se,au aruncat mortul in mormintul lui Elizei.Cazind acela, s-a atins de oasele lui Elisei si a inviat si s-a sculat pe picioarele sale."

edit ca am uitat sa spun ca-i vb de Regi IV,dar nu va bateti capul,nu tin sa intram in studii si-n polemici...

Postat
Citat:
Nu ma pricep la moaste,si oricum nu ele diferentiaza religiile,ele sint doar "bonusuri",daruri sa zic asa,suplimente,dar va pun un fragm din Biblie-Regi-13;20-21:

"20.Apoi a murit Elizei si l-au ingropat,iar in anul urmator au intrat in tara cete de Moabiti.
21.Dar iata,odata,cind ingropau un mort,s-a intimplat ca cei ce-l ingropau sa vada una din aceste cete si,speriindu-se,au aruncat mortul in mormintul lui Elizei.Cazind acela, s-a atins de oasele lui Elisei si a inviat si s-a sculat pe picioarele sale."

edit ca am uitat sa spun ca-i vb de Regi IV,dar nu va bateti capul,nu tin sa intram in studii si-n polemici...
align="right" id="quote2">

scrie undeva ca si-au facut obiect de cult sau idoli din moastele respective? Nici vorba!!

pe cont propriu

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare...

• Creează nouă...