Sari la conținut
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Postări Recomandate

Postat

Intentionez sa il dau in judecata pe tatal copilului pentru plata pensiei alimentare si am nevoie de cateva sfaturi / raspunsuri:

- in cazul unul venit peste medie, procentul maxim de 25% se stabileste numai daca dovedesc ca intretinerea copilului ajunge la suma respectiva? (Ex: 25% = 2.000 lei - instanta va obliga tata sa plateasca procentul maxim numai daca eu dovedesc ca intretinerea copilului costa 4.000 lei pe luna astfel incat el sa contribuie cu jumatate din suma? sau pe ce principiu se stabileste pensia alimentara in cazul unui salariu mai mare?

- procentul respectiv se aplica la toate veniturile suplimentare care apar pe fluturas pe langa salariu? (ex: bonus, indemnizatii de concediu)

 

 

  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Postat

Din cate stiu eu, plateste dupa venitul fix, si nu dupa indemnizatii ocazionale si bonusuri. Oricum legea nu fixeaza 25%, ci spune MAX.25%.

Si tu chiar poti dovedi ca lunar cheltui 4000 lei pt copil???

 

Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)

 

Povestea nasterii: Lili si Robert

Postat

Nu are nici o legatura cu tine. Instanta stabileste valoarea pensiei alimentare ca procent din veniturile constante oficiale realizate de tata sub forma de salariu.

Nu intra bonusurile, premiile, indemnizatii acestea sunt considerate venituri ocazionale, ci strict salariul realizat constant cel contractual. Procentul maxim este de 25% adica nu poate depasi aceasta valoare insa instanta poate sa stabileasca si 15% si 5%.

 

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Postat

Pensie alimentara de 4000 RON nu este chiar neobisnuita, sunt destule cazuri si banuiesc ca instantele din Bucuresti sunt familiarizate cu situatii de acest gen.

Dar sa stii ca nu se iau in calcul bonusurile si indemnizatiile. Ai toate sansele sa obtii 25% din salariul de baza.

 

Postat

Multumesc pentru raspunsuri!

A fost doar un exemplu cu 4.000 lei lunar pentru cresterea unui copil, am incercat sa fiu cat mai explicita.

Imi e asa urat de instantele de judecata....in principiu, as fi in stare sa accept orice intelegere numai sa nu ajung la proces. Dar si intelegerile......nu pot accepta sa fiu pacalita :(

 

Referitor la pensie, mi-a spus un avocat ca se poate hotari in instanta doar procentul, nu si suma fixa, astfel incat la orice marire de salariu sa nu fiu nevoita sa il dau in judecata de fiecare data. Dar, necunoscand pe nimeni divortat, nu stiu daca in practica se si intampla asa .

Postat

Eu am suma fixa in sentinta. O sentinta data de o judecatoare de vreo 25 de ani tanara mustacioasa si tampita, care m-a intrebat la un moment dat: nu inteleg, e chiar asa mare problema daca omul vine acasa de la servici si mai bea un pahar? (omul nici nu pleca la servici si cunostea doar unitatea de masura "flaconul" si "bidonul")

Deci desteapta aia mi-a pus 60+40 ron pt doi copii. 60 la baiat, 40 la fata.

Prietenul meu are si el suma fixa in sentinta, stabilita de el, cu mult peste 25% din venit (el are un singur copil).

 

Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)

 

Povestea nasterii: Lili si Robert

Postat

asta nu stiu. Si oricum, nu e diferenta mare intre cele doua sume...[bang][bang][bang] Cu atatia bani le cumpar abonamentele pt autobuz, iar restul nu-mi ajunge nici sa le acopar cheltuielile minime scolare [bang]

 

Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)

 

Povestea nasterii: Lili si Robert

Postat
Citat:
citat din mesajul lui mamaalina
Asta e foarte buna!!! Si cum a ajuns ea la concluzia ca intretinerea baiatului costa mai mult decat intretinerea fetei????E normal sa se faca diferente si nu stiu eu?
align="right" id="quote2">Nu stiu daca este normal, dar este sigur legal.In stabilirea pensiei, instanta este cea care hotaraste cuantumul (procent in limita impusa de lege sau suma fixa). La stabilirea cuantumului, se au in vedere cel doua componente - mijloacele celui care urmeaza a plati (respectiv veniturile) si nevoia celui indreptatit (aici se ia in considerare varsta, de ex., de aici si diferenta sumele alocate copiilor).Nu intereseaza (si nu-ti cere nimeni), deci, la cat apreciezi tu ca are nevoie copilul (de ex. 1000 lei, si in consecinta sa primesti 500). Pensia va tine seama in primul rand de nivelul de venit al tatalui, indiferent de cat cheltuiesti tu cu copilul."Procesele iti rapesc timpul, banii, tihna si prietenii." (Proverb englezesc).

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare...



×
×
  • Creează nouă...