Jasmin012 Postat Septembrie 7, 2010 Raport Postat Septembrie 7, 2010 <<<Topic precedentCitat:citat din mesajul lui MonnvasCitat:citat din mesajul lui madalinuzaRezultatul unei educatii autoritare s-a vazut....pana in urma cu cativa ani cam aceasta era regula, inclusiv cu pedepse, bataie.....Si da, exista adulti cu probleme dar pana la urma acestea sunt exceptii. align="right" id="quote2">Nu cred. Daca ii iei la puricat, toti au probleme: de comunicare, de incredere in altii, de self esteem. Daca n-au ajuns la puscarie nu inseamna ca sunt fiinte echilibrate interior.(si da, asta inseamna ca recunosc ca si eu am probleme)CRISTIAN (7.03.2009) id="teal">--------------------------------------cioburi de viata in 3SILUAN are dreptul la viata!id="size1">align="right" id="quote2">da, si eu cred la fel. Si eu am, recunosc, si am recunoscut si la alt subiect. Cred ca si discutiile noastre de pe-aici isi au originile in aceste probleme.Iaca, na, ma intorsei si eu de pe-afara si nu mai gasesc pe nimeni.Jasminid="red"> si Lucas Danielid="green"> (28.11.2007) poze cu mogaldeatzaLucashttp://blogulluilucas.blogspot.com/http://elblogdeluquitas.blogspot.esLimbajul copiilor nu se adreseaza urechilor, ci ochilor si inimii...id="red"> Citează
denizel Postat Septembrie 7, 2010 Autor Raport Postat Septembrie 7, 2010 Citat:citat din mesajul lui madalinuza Da, mai insir si eu pe-aici....scuza-ma ca indraznesc sa-mi scriu opinia. Pe tot acest topic ai fost ultraagresiva, nedispusa deloc la dialog....nici nu era locul acestor discutii aici, o mama intr-un moment critic cerea punctual niste pareri. Totul s-a transformat intr-o vanatoare de vrajitoare....Nu stiu cum ai fost crescuta si nici nu ma hazardez sa fac presupuneri, nici nu consider ca am o secunda dreptul asta, insa un adult puternic si echilibrat nu devine atat de violent si sarcastic verbal cum ati fost cateva din celwe care ati scris aseara. Forta argumentelor nu sta in asta. Pe mine m-au dezamagit tare ultimele tale postari, in general ti-am apreciat interventiile de la alte subiecte (nu ca te-ar interesa asa ceva). Chestia e ca, chiar daca cuiva i s-ar parea normala o anumita forma de abuz (asupra sa, ca sotie si/sau asupra copiilor) nu asta e calea ...Nu ai reusit sa convingi cu nimic decat pe cele care erau deja convinse....deci risipa totala de timp si energie. Marcela, mami de LUCAid="blue"> - 02.01.2007 si [copil]IOSEFid="blue"> - 23.05.2009 POZE align="right" id="quote2"> 1. nu tin sa te reconfortez scotandu-te din dezamagirea in care te-am afundat eu, un om complet strain tie. Poate ar fi bine pt. tine sa nu mai ai asteptari de la oameni necunoscuti :). 2. imi reafirm parerea ca un parinte care nu e de acord cu bataia/ umilirea copiilor, va dezaproba vehement, intotdeauna, propovaduirea umilirii/lovirii copiilor. In momentul in care un parinte alege sa ia apararea celui care insira relaxat (nu cand e in plina criza, daaa???) metode de educatie bazate pe bataie/umilire, am toate motivele sa cred ca acel parinte foloseste acele metode. Chiar mi-as dori sa-mi aratati cat de mult gresesc sustinand asta :). 3. da, a fost vanatoare de vrajitoare. Vrajitoare = ideea ca e in regula ca un copil sa fie batut/umilit. Daca eram pe despretigani, aparam drepturile tiganilor la o viata demna. 4. inainte de a face analize dintr-astea si a pune etichete, citeste materialul (topicul in cazul nostru) de la cap la coada. 5. pana la urma era vorba despre "rasfatatii" care devin adulti nefericiti si vesnic nemultumiti, nicidecum despre castravete . Pentru parinti, de dragul copiilorid="red">id="size1"> "Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mãmici de bãietel.id="Comic Sans MS">id="limegreen">id="size1"> Citează
vikinga Postat Septembrie 7, 2010 Raport Postat Septembrie 7, 2010 Citat:citat din mesajul lui Sabinascuze Marius, ar asa cum nu accepta pe forum mesaje rasiste tot asa ar trebui sa fie interzise mesajele care propovaduiesc umilirea copiiilor prin bataie. align="right" id="quote2">Din pacate si aici mai sunt copii batuti cu o palmuta ori mai multe, cu toate ca nu am vazut, nu stiu de nimeni vreun caz concret, nu par a fi prietenii copiilor mei copii infricosati de palme si asa mai departe, dar stiu ca si aici inca mai sunt abuzuri impotriva copiilor ori sunt folosite metode de educatie agresive. din pacate.INSA bataia, plamele daca or fi, nu sunt acceptate in marea majoritate a societatii. Nu exsita sa mergi in parc sa-ti bati copilul ca e al tau si stii mai bine, nu se poate sa scrii pe forumuri germane ca educi copilul cu palma si sa mai ai si pretentia la respect.Nu e nimic de respectat pt ca asta nu e vreo metoda de educatie. is doar nervii parintilor. ca se intimpla din pacate si la alte case ei bine da, se intimpla, insa normal e sa te simti ca naiba dupa, normal e sa-ti promiti sa nu mai faci niciodata asa ceva, normal ar fi sa ne doara palma aia pe noi parintii mai mult . Nu sa ridici asta la rangul de metoda de educatie.pai atunci sa fie si copii nostri asa educati la gradi, scoala si asa mai departe. palmuiti pina fac nu stiu 14, 16 ori 18 ani.Inca sa fie mamele de la subiectul de fata multumite ca au scapat doar asa mistocarite. Pe un forum romanesc despre copii in anul 2010 inca se mai poate pentru ca iata trebuiesc respectate astfel de metode de educatie. Normal ar fi fost o reactie si mai ferma.Daca un moderator mai e si din "generatia de aur" nu vad prea curind o schimbare de atitudine.Ilinica . Mi-a placut ce ai scris, toata lumea vrea solutii instant si general valabile de parca ar cauta solutii de scos petele de pe carpeta. Ori de parca educatia unui copil ar fi supa instant la plic, tac-pac modul de preparare si gata supa-i calda-n fata. Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo Citează
Jasmin012 Postat Septembrie 7, 2010 Raport Postat Septembrie 7, 2010 Vikingaid="red">, [flo] ai dreptate si, asa cum sesiza si Monnvas, pe alte meleaguri bataia asupra copiilor e pedepsita cu pierderea drepturilor parintesti, daca nu si inchisoare. Aid="red">ndroixid="red">, ma tot gandesc la baiatul tau si la tine, ca incerci sa-i gasesti o ocupatie: te-ai gandit sa-l dai la karate? Ca acolo ii invata si bunele maniere si disciplina, fac si sport si filosofie de viata pe mai tarziu... Mi se pare un sport complex, care imbina activitatile fizice cu cele psihice. Jasminid="red"> si Lucas Danielid="green"> (28.11.2007) poze cu mogaldeatza Lucas http://blogulluilucas.blogspot.com/ http://elblogdeluquitas.blogspot.es Limbajul copiilor nu se adreseaza urechilor, ci ochilor si inimii...id="red"> Citează
vikinga Postat Septembrie 7, 2010 Raport Postat Septembrie 7, 2010 Luna, Mihaela [flo]. Nu stau deloc bine cu timpul, nu am timp de scris si citit pe forumuri, insa la subiectul asta am zis ca trebuie sa particip. Stiu ca acolo in spate sunt multe mame care citesc, care poate inca merg pe modelul traditional autoritar cu palme la fund, pedepse si militarie. Mame dragi incercati numai citeva luni si altfel. Aveti rabdare si o sa vedeti rezultatele. E un cistig si pt copii vostri dar si pentru voi. Pare mai greu la inceput insa odata pusa baza buna a relatiei dintre voi totul merge mai usor, mai bine. Daca atitudinea unei mame se schimba, daca isi alege calea spre copiii ei atunci va gasi si celelalte "unelte" trebuincioase in gestionarea unor crize. Asta a fost partea usoara. Greul a fost schimbarea completa din mine. Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo Citează
vikinga Postat Septembrie 7, 2010 Raport Postat Septembrie 7, 2010 jasmine da asa e. Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo Citează
daniela_b Postat Septembrie 7, 2010 Raport Postat Septembrie 7, 2010 Androix, de fiecare data cind simti ca ai de-a face cu cite un "virf" din asta de comportament nervos ( sau de nesuportat, sau obositor), gindeste-te ca e vorba de un prag de crestere peste care trebuie sa treceti ( cum altfel?) impreuna. Copilul are nevoie de parintii lui in astfel de clipe ca atunci cind se sare peste un obstacol mai inalt. In clipele alea trebuie sa-l tii de mina, nu sa-l "impingi". Daca asta cere iertare, acorda-i iertarea, tineti-va respiratia, tineti-va de mina si ...sariti... cit mai sus! E provocarea unei noi virste, cine stie cit de repede se invirt atunci "rotitele" creierului, poate fi "dureros" pe dinauntru. Cred ca ai primit multe raspunsuri bune la subiect si cred ca ai inceput sa-ti conturezi citeva idei care sa te duca spre cunoasterea fenomenului care, ca orice fenomen, odata inteles si cunoscut ( macar ceva mai bine decit la inceput) e mai usor de controlat si dus pe umeri. Sint sigura ca o sa te descurci minunat! Acum , va rog sa-mi scuzati off topicul. adresat Madalinuzei. Madalinuza, m-a socat ce ai scris mai jos. Citat:citat din mesajul lui madalinuza Da, mai insir si eu pe-aici....scuza-ma ca indraznesc sa-mi scriu opinia. Pe tot acest topic ai fost ultraagresiva, nedispusa deloc la dialog....nici nu era locul acestor discutii aici, o mama intr-un moment critic cerea punctual niste pareri. Totul s-a transformat intr-o vanatoare de vrajitoare....Nu stiu cum ai fost crescuta si nici nu ma hazardez sa fac presupuneri, nici nu consider ca am o secunda dreptul asta, insa un adult puternic si echilibrat nu devine atat de violent si sarcastic verbal cum ati fost cateva din celwe care ati scris aseara. Forta argumentelor nu sta in asta. Marcela, mami de LUCAid="blue"> - 02.01.2007 si [copil]IOSEFid="blue"> - 23.05.2009 POZE align="right" id="quote2"> Sa-ti explic. Cuvintele tale ar putea fi cuvintele unui copil catre mama sau tatal sau. Socant? Eu insami am gindit cuvintele astea si pe unele chiar le-am spus celui care ma abuza. Adevarat, abuzul mergea mult mai departe decit pusul la colt sau palma peste fund si chiar mai departe decit furtunul pe spinare insa a inceput printr-o tragere usoara de perciuni. Am inlocuit mai jos citeva cuvinte ( nu multe, culmea) dintr-un fragment. Nu urmaresc sa-ti demonstrez nimic. Asta nu e lectia ta ci...a mea. Mereu m-am intrebat cum gindesc unii parinti. **************************** ....scuza-ma ca indraznesc sa-mi scriuspunid="red"> opinia. Pe tot acest topictimpid="red"> ai fost ultraagresiv(a) id="red">,nedispus(a)id="red"> deloc la dialog....nici nu era locul acestor discutii aici, o mama un copilid="red"> intr-un moment critic cerea punctual niste pareri atentieid="red">. Totul s-a transformat intr-o vanatoare de vrajitoarepalma peste ochiid="red">.... Nu stiu cum ai fost crescut(a)id="red"> si nici nu ma hazardez sa fac presupuneri, nici nu consider ca am o secunda dreptul asta, insa un adult puternic si echilibrat nu devine atat de violent si sarcastic verbal cum ati fost cateva din celwe care ati scris ai fost tu id="red">aseara. Forta argumentelor nu sta in asta. Sint cuvinte pe care le-am spus ( si chiar scris la un moment dat) de sute de ori. Le-am gindit si le-am scris cu litere de foc in inima mea. Citează
a_alinta Postat Septembrie 7, 2010 Raport Postat Septembrie 7, 2010 eu mi-am batut copilul. doar odata. si i-am tras o curea . doar atat. siti de ce ? pentru ca trebuia sa stea sa isi faca lectiile si a plecat..pentru ca asa a vrut el. suntem inca prieteni[:)] tatal meu mi-a tras o palma pentru care ii multumesc si in ziua de azi ( din pacate nu mai e printre noi ca sa citeasca). problema nu e violenta fizica. din punctul meu de vedere violenta e verbala. si asta doare mult mai mult decat o palma data atunci cand chiar e nevoie! alina Citează
ladyJ Postat Septembrie 7, 2010 Raport Postat Septembrie 7, 2010 Am citit topicul asta in mai multe reprize. Mda..aceiasi poveste ca de fiecare data. Androix, de ieri vreau sa-ti scriu..in primul rand nu mai speria copilul cu ´´daca mai spui kk sau pisu nu o sa se mai joace nimeni cu tine la gradi´´. Asta e o minciuna, in primul rand stii doar ca toti copiii zic ´´prostii´´ deci nu vor fugi mancand pamantul cand al tau zice KK. Si-n al doilea rand ii induci un sentiment de inferioritate , adica aia la gradi sunt mai cu motz ca el, el vorbeste urat deci e rau si urat in ochii tai..(mi-aduc aminte ce vorbele Sofiei, Sofia Sabinei, deci cam asa vreau sa ma exprim si eu aici cu ´´uratenia´´) Apoi, inacearca sa-i lauzi comportamentul de baiat mare, trateaza-l ca pe un baiat (mai) mare, acorda-i atentia cuvenita(exista o problema la voi, copilul cerseste atentie, deci clar nu ii acorzi suficienta). Lasa-l sa-si manifeste agresivitatea. Asta nu inseamna sa-l lasi sa-si ia surioara la bataie, inseamna sa-l indrepti spre activitati ´´dure´´, baietesti: alergat, catarat in copaci,aruncat lucruri, sporturi gen karate(cum ti s-a mai recomandat). Este foarte important sa-l sustii spre activitati baietesti. Nu-l plange cu lacrimi de crocodil cand se loveste, folosind expresii ´´ti-am zis ca o sa cazi, uite, nu m-ai ascultat´´. Copilul va interpreta ´´ti-am zis ca nu esti bun de nimic, nu sunt mandra de tine´´ Ai o fata si un baiat. Nu este usor deloc. Baiatul trebuie sustinut acum, este varsta critica, ajuta-l sa aiba incredere in el, incurajeaza-l, spune-i ca-i baiat mare si esti mandra de cutare lucru pe care l-a facut. Vorbeste-i, petrece timp cu el, are disperata nevoie de tine. O intrebare..l-ai prins vreodata jucandu-se cu mana in pantaloni? Care a fost reactia ta? Citează
filofteia Postat Septembrie 8, 2010 Raport Postat Septembrie 8, 2010 Desi ma hotarasem sa nu mai intervin... nu m-am putut abtine... Si mie mi s-au parut agresive posturile si de o parte, cat si de cealalta... daca din partea celor care considera normala bataia copilului, nu mi se pare anormala agresivitatea... cele care militeaza pentru ocrotirea copilului mi-au lasat un gust amar. Sincer cu jigniri nu se va realiza niciodata dezideratul de a avea cat mai multe mame adepte ale unei educatii fara bataie. In alta ordine de idei, copilul m-a intrebat "de ce unii parinti isi bat copii?". Pana la urma i-am raspuns ca acei parinti nu stiu sa-si gestioneze emotiile, acei parinti asa au fost educati de parintii lor si nu stiu un alt mod de educatie, dar acei parinti isi iubesc la fel de mult copiii. Asa cum stiti si eu sunt adepta pedepsei, dar aplicata pentru lucruri grave. Citind posturile de aici am inteles de ce "familia extinsa" considera ca-mi rasfat copilul. Pentru ca nu este pedepsit pentru toate prostiile, nu este amenintat ca va fi pedepsit, isi sustine intotdeauna punctul de vedere (ceea ce deranjeaza cel mai tare adultii din jur), nu a primit niciodata o palma (nici macar peste pampersi) si are aproape 10 ani ... Alina Citat:eu mi-am batut copilul. doar odata. si i-am tras o curea . doar atat. siti de ce ? pentru ca trebuia sa stea sa isi faca lectiile si a plecat..pentru ca asa a vrut el. align="right" id="quote2"> i-ai cerut iertare copilului tau? Pe mine m-a durut ce ai scris aici, dar stiu ca-ti iubesti copilul... in nici un caz nu te judec ... sunteti inca prieteni, pentru ca ei sunt capabili de atata iertare si empatie, pe care noi ca adulti nu suntem in stare sa o dovedim. Androix... copiii, in special baietii, au o perioada normala in care vorbesc urat, utilizand indeosebi cuvintele de la WC (KK, pipi). Nu spun ca trebuie acceptat, dar nici facut un caz din asta, cel mai bine functioneaza ignore. Citează
Postări Recomandate
Alătură-te conversației
Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.