Sari la conținut
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Postări Recomandate

Postat
<<<Topic precedent
Citat:
citat din mesajul lui patou
Citat:
deci voi, cei nascuti din nou, nu aveti nici o loialitate fata de nici un tip de biserica crestina, fie ea presbiteriana, unitariana, baptista, penticostala...va duceti unde e mai atragator, din ce punct de vedere?
align="right" id="quote2">Din punct de vedere al hranei spirituale. Conteaza altceva? E mai importanta arhitectura bisericii, vocea preotului sau imbracamintea lui? Din punctul meu de vedere absolut deloc.pe cont propriu
align="right" id="quote2">Nimeni nu a pomenit ca si criteriu de alegere a religiei vocea preotului, arhitectura bisericii sau mai stiu eu ce.Discutam despre Sacramente, fara de care nu se poate.Exista vizionari care au fost filmati in momentul impartasaniei, in timp ce ostia s-a transformat in flash and blood. Crinuta si [bonjovi] minunea eiFara Dumnezeu nimic nu e.Cine se increde in sine, cade rau!
Monseniorul Vladimir Ghica
  • Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Postat
Citat:
Exista vizionari care au fost filmati in momentul impartasaniei, in timp ce ostia s-a transformat in flash and blood.
align="right" id="quote2">

adevarat. exista un filmulet pe youtube. am aflat de el pe un forum evanghelic. Adaug doar ca ceea ce cred ei, si eu impreuna cu ei este ca ceea ce s-a intamplat acolo e altceva.

Dumnezeu sa ne lumineze pe fiecare!

pe cont propriu
Postat
Citat:
citat din mesajul lui maru
deci voi, cei nascuti din nou, nu aveti nici o loialitate fata de nici un tip de biserica crestina, fie ea presbiteriana, unitariana, baptista, penticostala...va duceti unde e mai atragator, din ce punct de vedere?pe aici unii ortodocsi se mai duc pe laturi pe la alte biserici unde is ajutoarele mai grase, e si asta un mod de viata[:D]
Citat:
citat din mesajul lui michelle-usa
Citat:
citat din mesajul lui Katya
Patou,de ce sa te mint c-o sa ma uit la ce link ai pus?N-o sa ma uit,nici n-am timp de citit cartile altei religii(Teofil Paraian al nostru spunea la un mom dat,spre batrinete,ca i-ar trebui vreo 70 de ani sa citeasca ce n-a citit,asa ca-ti dai seama,de unde timp?)si pe urma tu n-ai zis niciodata nimic cind eu ti-am oferit carti,nici da nici ba,asa ca fiecare cu ale ei.Despre botez,sint cu totul de acord cu Crinuta.Voi de fapt,v-ati "nascut din nou"nu intru Hristos,ca tot intru Hristos ati fost botezate si initial,nu?ca doar nu intru Buda ati fost botezate??Ci v-ati nascut din nou intr-o alta biserica,v-ati botezat "intru o alta biserica",ati facut un fel de "declaratie de apartenenta la o biserica" si simultan un act de lepadare de biserica veche.Care biserica veche promova aceeasi apartenenta la Hristos si aceeasi Evanghelie.Si sa stiti (asta a propos de paiul din ochiul lui hannen vazut de michelle care a ignorat birna proprie:din pct de vedere al BO,lepadarea de credinta are exact aceleasi consecinte fie ca te duci la o alta religie crestina,fie la alta necrestina)."Nascutul asta din nou",chiar daca suna pompos,poate insemna si intoarcerea omului la credinta sau pur si simplu revelatia lui Dumnezeu.Un copil sa zicem botezat si practicant,poate practica sec pina la 10 ani de ex cind simte asupra lui Harul lui Dumnezeu.Si s-a nascut din nou,a devenit cu adevarat practicant!Un adult departe de biserica si care nu practica nimic,simte la un mom dat ca Dumnezeu si-a intors fata catre el si se naste si el din nou!Asa ca ziceti mai bine ca v-ati indreptat exact catre un tipic anume de biserica,caci vreti nu vreti,fiecare biserica e cu tipicul ei,unora le place eleganta catolicilor,altora simplitatea protestantilor,altora bizantinismul si servetele si covoarele ortodocsilor etc.Deci exact asta ati schimbat:doar biserica.Botezul n-aveati de ce,ca erati gata botezate.Ce sa va urez decit sa va lumineze Domnul?
align="right" id="quote2">Gresesti Katya. Nu esti documentata suficient. Asa cum am spus mai sus si daca ai avea curiozitatea vei vedea ca noi cei born again, nu apartinem unei singure biserici. Nu are importanta biserca. Ne ducem si la baptise, evanghelice, presbiteriene...unde simtim ca putem sa ne cladim spiritual.Ti-am spus si repet pentru a o suta mie oara: Credinta te mantuieste nu religia sau biserica din care faci parte.
align="right" id="quote2">Emma Aida e inger[ruga]Doamne'ajuta! http://maru-incotro.blogspot.com/
align="right" id="quote2">Exact! asa cum spunea si Patou . Nu avem o loialitate anume catre o anumita biserica.Personal ma atrage biserica unde "beneficiile spirituale sunt mai grase"...doar ca eu nu as spune-o chiar asa, te citez doar pe tine.michelle
Postat
Citat:
citat din mesajul lui crinuta
Cum adica te intriga ca crestinii arabi citesc Biblia? Exista si sfinti arabi, doar libanezii au 3 desapre care cunosc eu, mai nou sunt 4, deoarece recent a fost beatificat alt catolic libanez.Doar n-ai vrea ca un crestin sa citeasca Coranul. Ar mai fi crestin?Nu toti arabii sunt musulmani, exista si crestini, thanks GOD.Imi ceri sa iti raspund la citatele tale legate de a doua noastra nastere, dar nici pana acum nu ai raspuns la citatele date de mine care dovedesc Sacramentele ca avand sursa biblica...., so?In ceea ce priveste a doua nastere, ea are loc in inima noastra. Omul se converteste, se intoarce la Dumnezeu, isi schimba inima, Il primeste din nou pe Duhul Sfant si astfel se "naste"din nou, metaforic vorbind.Nu uita ca pe atunci nu se botezau copiii, iar compari vremurile. Doar n-o sa amane cineva botezul pana devine adult. Cine ii garanteaza ca ajunge la maturitate? Iar botezul cel adevarat doar preotii unsi Il pot oficia, exceptand situatiile exceptionale, cand,daca cineva nebotezat este in pericol de moarte, poate fi botezat de oricine prezent, in numele Tatalui, al Fiului si al Duhului Sfant, dar astea sunt situatii exceptionale.Botezul care se practica la voi nu este acelasi despre care vorbim noi.Crinuta si [bonjovi] minunea eiFara Dumnezeu nimic nu e.Cine se increde in sine, cade rau!Divine MercyMonseniorul Vladimir Ghica
align="right" id="quote2">deja ti-am raspuns in mesajele anterioare. Doar ca noi nu le numim cu nume pompos: "sacramente", canoane...etcCredem in: miracole, botez, mir, spovedanie, rugaciune, pocainta, har, 10 porunci, pacat,anafura si impartasanie.Sunt curioasa cand s-a intimplat aceasta" a doua nastere" in inima ta? Care, by the way, ai descris-o foarte bine.michelle
Postat
Citat:
citat din mesajul lui Katya
Iti mai spun,draga Michelle,ca si pina la 27 de ani puteai citi Biblia,si pina atunci puteai intra intr-o biserica,e netul plin de materiale,gem librariile de carti.Tb ca si omul sa se indrepte care biserica,nu sa vina biserica spre el.Daca mama ta se jeneaza sa cheme preotul,nu e preotul de vina.Tb sa invatam si noi sa facem ceva,nu numai altii sa faca pt noi,chiar daca sintem romani.In afara de asta,la ortodocsi pomana nu se face in vazul lumii,dar se face,uita-te doar la sb ala de la umanitare unde s-au mobilizat preot si useri si au dat un ajutor cuiva.Iti pot da n ex,inclusiv de la scoli unde profi si elevi mergeau regulat la azile de batrini.Si chiar daca niciun preot si nicio biserica si niciun ortodox nu face nimic,ei bine,atunci fa tu!Tu singura!Asa tb sa gindim,nu doar sa criticam si sa criticam ,ia sa tac si eu deci,Doamne ajuta!
align="right" id="quote2">"Fiecare isi face curat la locul lui de munca...." cum se spunea pe vremuri.michelle
Postat
Citat:
Nu este un filmulet, sunt sunte de cazuri, studiate stiintific. Evident ca n-ar fi in interestul celor care neaga Sacramentele sa recunoasca ceva, m-ar si mira sa fie altfel.Crinuta si [bonjovi] minunea eiFara Dumnezeu nimic nu e.Cine se increde in sine, cade rau!Divine MercyMonseniorul Vladimir Ghica
align="right" id="quote2">eu n-am zis ca n-ar fi reale. doar ca nu sunt biblice.pe cont propriu
Postat
Citat:
Cum adica te intriga ca crestinii arabi citesc Biblia? Exista si sfinti arabi, doar libanezii au 3 desapre care cunosc eu, mai nou sunt 4, deoarece recent a fost beatificat alt catolic libanez.Doar n-ai vrea ca un crestin sa citeasca Coranul. Ar mai fi crestin?Nu toti arabii sunt musulmani, exista si crestini, thanks GOD.Imi ceri sa iti raspund la citatele tale legate de a doua noastra nastere, dar nici pana acum nu ai raspuns la citatele date de mine care dovedesc Sacramentele ca avand sursa biblica...., so?In ceea ce priveste a doua nastere, ea are loc in inima noastra. Omul se converteste, se intoarce la Dumnezeu, isi schimba inima, Il primeste din nou pe Duhul Sfant si astfel se "naste"din nou, metaforic vorbind.Nu uita ca pe atunci nu se botezau copiii, iar compari vremurile. Doar n-o sa amane cineva botezul pana devine adult. Cine ii garanteaza ca ajunge la maturitate? Iar botezul cel adevarat doar preotii unsi Il pot oficia, exceptand situatiile exceptionale, cand,daca cineva nebotezat este in pericol de moarte, poate fi botezat de oricine prezent, in numele Tatalui, al Fiului si al Duhului Sfant, dar astea sunt situatii exceptionale.Botezul care se practica la voi nu este acelasi despre care vorbim noi.Crinuta si [bonjovi] minunea eiFara Dumnezeu nimic nu e.Cine se increde in sine, cade rau!Divine MercyMonseniorul Vladimir Ghica
align="right" id="quote2">cit referitor la botezul copiilor.nu ca compar vremurile...dar botezul copiilor a aparut probabil prin anul 300 sau 500 dupa Christos. Ce s-a intimplat cu copiii nebotezati pana atunci? Nu ignora faptul ca probabil doar ortodocsii si catolicii au acest ritual. ce se intimpla cu restul copiilor? Crezi ca Dumenzeu este atit de rau incat sa trimita milioane de copii care nu avut posibilitatea sa comita pacatul de neiertat= respingerea Duhului Sfint, sa se duca in Iad sau nu stiu unde...purgatoriu(care, by the way, nu este biblic)?Aici, in America asta mare....copii se boteaza cand decid ei. Vorbim cei din familiile crestine.Unii la 8 ani, unii mai tirziu. E important ca fiecare sa decida pentru el si sa respecte decizia facuta, astfel nu are importanta. Cand sunt mici are loc Dedicatia copilului (o rugaciune simpla in care parintii recunosc ca copilul apartine Domnului), care poate sa fie facuta de pastor. Crezi ca pastorii nu sunt unsi cu Duhul Sfint? Hai sa fim seriosi!michelle

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare...

• Creează nouă...