Sari la conținut
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Postări Recomandate

Postat

Vladut inca nu isi da seama ce e timpul, ca zilele saptaminii masoara timp. Nici nu cred ca l-a invatat cineva, dar nici nu si-a dat seama - ca multe alte lucruri. La ce virsta isi dau seama copiii ca trece timpul? (noi poate sintem intirziati)

Multumesc frumos pentru raspunsuri!

Va dorim sa cresteti mari si frumosi! [:)]

Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)

Am blog

Proiectul meu: Alte sfaturi pentru parinti

• Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Postat

Alexia are 4 ani si inca nu realizeaza...desi am incercat sa-i explic de mai multe ori.

Acum cel mult stie ca dupa ce doarme la amiaza vine tati, si dupa ce doarme noaptea mergem la gradi.

Stie ziua si noaptea....spune ca..."ziua luna se culca si soarele se trezeste, si noaptea se culca soarele si se trezeste luna" - asta a scos- strict din capsorul ei.

*******************************************************id="pink">

[8**]raluca[8**]id="pink"> mami fericita de [il]alexia[il]id="pink"> (07.09.2006)id="red">
Postat
Depinde ce intelegi prin trecerea timpului. Adelise la 3 ani stie cu exactitate ce face ziua urmatoare si la cine merge (ea merge doua zile la bunica dinspre tata, doua la gradi si o zi cu mama mea) deci cand o intreb unde merge a doua zi stie. Insa in vocabular daca vrea sa povesteasca despre ceva ce a facut acum o ora de ex zice ca a facut ieri.[:D]
Postat

Simona, cred ca acum e timpul ca baietii nostri sa invete ce e timpul ! Si eu am avut aceste problemute cu Dragos si educatoarea mi-a spus ca notiunile de ieri, azi, maine si alte notiuni de timp trebuie achizitionate in jurul acestei varste, practic trebuie stiute cand merg la scoala. Eu am incercat sa il tot intreb ce urmeaza dupa azi, cum se cheama ziua care a trecut si am lucrat ceva pana a raspuns corect: maine, poimaine, ieri. Intreaba frecvent cate zile mai sunt pana in week-end sau pana la o anumita aniversare de care stie ( si numara zilele pe baza noptilor pe care le-a dormit). Daca vine vorba de timp spune ca mai vrea sa se joace 10 minute, sau mai bine, 10 ore. Teoretic spune ca o ora are 60 de minute, si o zi 24 de ore dar practic ....

Edit: eu am o alta problema insa, nu intelege de nici un fel notiunea de a intarzia sau de a ajunge la timp. Dimineata daca nu sunt eu foarte pe faza sau ma trezesc mai tarziu cu un sfert de ora decat normalul e jaleeee...

Postat

(Ce nostalgie mi-ati trezit cu acest subiect!)[flo]

Fiul meu avea vreo 5 ani, era la gradinita, si doamna le-a spus sa aduca maine un ou fiert, sa-l incondeieze.

Mi-a spus a doua zi dimineata ca le-a cerut doamna sa aduca "maine" un ou, asa ca am plecat linistita. A fost singurul care n-a avut ou, a capatat unul, s-a intristat, a plans si a avut o zi rea. (Pana atunci nu ma gandisem ca lipsa orientarii in timp este o problema).

Am confectionat un ceas mare din carton, cu un ac mobil, si in loc de ore am desenat activitatile (la 1 o masa si soarele dormind - la pranz mancam, noaptea dormim, la 8 copiii de la gradinita si un dus) si tot asa. Ne-am jucat vreo doua saptamani de-a timpul, cu povesti care aveau asemenea repere - "peste doua ore, a venit mama" - miscam acul doua ore, "maine va merge la circ" - si miscam 24 de ore, mancam, dormeam, ne sculam, "peste 2 zile plecam la mare" - miscam de doua ori 24 de ore, si tot asa. Apoi am introdus si orele.

Sa nu ma-ntind, s-a luminat, dar intelegerea, orientarea si "simtul" timpului s-au definitivat abia in clasa I, odata cu activitatile repetitive in acelasi interval (ora-recreatie, luni-vineri, sambata-duminica).

Si off: dupa aceea a aparut nebunia cu distantele - calatoream, si intreba cat mai avem. 20 de km nu insemna nimic, trebuia sa traducem in timp - 30 de minute, de ex. Apoi aprecia distantele comparativ - cat este de departe orasul Y? Cat si pana la X, ii raspundeam! (la X fusese, la Y nu. Degeaba ii spuneam 100 km).

Multumesc ca mi-ati amintit de ceasul povestilor!

"Procesele iti rapesc timpul, banii, tihna si prietenii." (Proverb englezesc).

Postat

Baietelul cu care fac meditatii are 4 ani si nu stie ce inseamna timpul. Sau nu stie foarte clar. Daca ii spun ca mai vin martea viitoare ma intreaba cand e martea viitoare, maine? Si ii zic ca nu ca mai e pana martea viitoare, ca sunt mai multe zile pana atunci.

Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.

Postat

baietelul meu de 4 ani, acusica, acum deprinde notiunile. noi folosim ceasul. de ex. vrea sa se mai joace 5 minute. inainte numara 1,2,3,4,5 si gata au trecut 5 minute. i-am tot explicat ca nu e asa, ca fiecare minut are 60 de secunde, adica e ca si cum am numara pana la 60 si asta e doar un minut, deci 5 minute e ca sicum am numara pana la 60 de 5 ori. apoi ne uitam la ceas, e si 10, cat trebuie sa fie ceasul ca sa fie peste 5 minute ... calculam si ne da 15. si, cand ajunge ceasul sa fie 15, e gata timpul.

stie cum e cu maine, adica maine e dupa somnul de noapte. si dimineata imi spune: mami, a venit maine? adica azi, acum e maine? si facem nu stiu ce lucru?

cam atat stie deocamdata. dar, cred, ca are tot timpul sa invete. de multe ori, pentru el, timpul trece f incet, altadata f repede. nu intelege de ce 5 minute cand asteapta la coada la inghetata e enorm si 5 minute cand se joaca e ffff putin. [:)]

dar mi se pare fff faina ideea lui mediajust, recunosc ca ma voi inspira [:D]

Laura [mamica] lui [copil] Daniel - 14.11.2006

Poze Daniel

slideshow Daniel

Mamici din Iasi

Fulguleti noiembrie-decembrie 2006

Postat

baietelul meu spunea 'maine' si la azi si la maine si la orice zi [:D] pana pe la 6 ani, acum are 7 si stie si de poimaine si sa clculeze cate zile mai sunt pana luni sau marti sau ce zi il intreb. nu va speriati, invata ei [pup]

k1.jpg

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare...

• Creează nouă...