Sari la conținut
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Postări Recomandate

Postat

Noi, oraseni imbacsiti de praf si chimicale, incercam in weekend-uri sau in concedii sa fugim in natura. Sa umblam pe coclauri, sa admiram natura, sa mancam bio, sa bem apa de izvor sau din fantana.

Wekeendul trecut, am fost plecati la munte, in localitatea Belis Fantanele. Am plecat din oras cu gandul ca ne vom caza la o pensiune rustica, vom face multe plimbari, vom manca fructe de padure, ne vom relaxa si ne vom odihni. Din pacate ploaia ne-a dat ceva batai de cap dar ce sa-i faci cu mama natura nu te poti pune:)

Asa cum am spus, am mers sa cautam o pensiune rustica. Ce blasfemie! La munte in Romania pensiuni rustice? Poate 10% din pensiuni sunt rustice, restul sunt niste blocuri de beton, chicioase, cu dormitoare roz si verzi bom-bon, cu huse pentru pat de satin cu dantelute, cu hidromasaj in camere si plasme pe perete, cu restaurante in care chiciul este litera de lege, cu termopane albe de plastic, cu gazon englezesc, cu tuia peste tot , cu MTV-ul ca fundal sonor… Daca intrebi “muntenii” de ce nu se poate dormi in fan, de ce nu au foisoare de lemn ci umbrare facute din umbrele ce fac reclama la sucuri sau la bere, se uita la tine ca la un tembel si nu inteleg cum de nu-ti place blocul lor de beton?

Ce se intampla cu agroturismul montan din Romania? se transforma intr-o gluma trista?

Ce sa mai spun de incasarea banilor fara sa primesti vreun act, fara sa plateasca vreun leut la impozitele locale…

Ce sa spun de faptul ca, copiii gazdei nu mancau fructe de padure “nu sunt destul de dulci” ci ciocolata si chipsuri, ca in curti vezi gaini sau alte animale tot mai rar si “muntenii” isi fac aprovizionarea de la hipermarket-uri…

Ne-am simtit bine, una peste alta, am incercat sa vedem partea frumoasa a lucrurilor si sa trecem cu vederea peste gunoaiele din natura, am mancat afine si ne-am plimbat atata cat vremea ne-a permis, insa mi-ar fi placut la nebunie sa vad o schimbare, sa vad natura curata…Probabil o sa trebuiasca sa caut mai bine pe internet pentru ca sa gasesc ce anume ne dorim.

Sper ca Ministerul Turismului sau alte agentii acreditate sa intervina si sa impuna niste standarde mai aspre.

„Fericirea este armonia dintre ceea ce gandesti, ceea ce spui si ceea ce faci.” Gandhiid="brown">

• Răspunsuri 37
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Postat

ti-am trimis mesaj, multumesc de oferta:)

Mi-ar place sa gasesc turism natural si original si fara cunostiinte si sapaturi lungi pe internet:) pur si simplu.

„Fericirea este armonia dintre ceea ce gandesti, ceea ce spui si ceea ce faci.” Gandhiid="brown">

Postat

Cata suparare !!

Pai ce ai cu oamenii daca nu mai vor sa doarma in fan ? Si de ce trebuie sa te superi ca mananca copiii lor ciocolata si nu afine ? Care e treaba noastra ?? Mananaca ce vor, sunt si ei copii, sunt si ei oameni. De ce taranii trebuie sa doarma in fan si sa manance numai fructe de padure, doar pentru ca stau la tara? Scuza-ma, dar m-a intrigat putin revolta ta fata de ei. Au pus cazi cu hidromasaj pentru ca asta se cauta, cine se mai duce in week-end sa se spele la copaie sau la fantana? Eu una, nu. Ei de ce ar ramane sa spele hainele de mana la rau si sa-si faca baie in lighean...cand pot sa-si faca viata mai usoara ? Fiecare traieste cum vrea, iti convine te duci la ei, nu-ti convine nu te duci si cu asta basta.

Chiar nu inteleg ce ai cu oamenii...

Nu te supara, nu o lua personal, dar nu cred ca avem noi dreptul sa-i judecam ca uite domne, copiii lor nu mancau afine si mancau bomboane. Asta chiar mi s-a parut putin...rautacioasa.

Postat

anda - cand vrei agroturism vrei sa mergi la fan, fantana, sa bei lapte proaspat muls, etc.

la pensiunile care iti ofera conditii de hotel sa nu le spuna agropensiuni, sa le zica doar pensiuni. si atunci stii ca acolo ai jacuzzi, tv si mtv.

Cristina, mama fericita de Stefan Carol (29.12.2008) id="red">

http://b1.lilypie.com/hQRfp2.png

http://s288.photobucket.com/albums/ll162/cristi_2003/CAROL/

id="size1">

http://www.helpnet.ro/?mid=53&kinderID=256 daca doriti sa ne votati

Postat
Citat:
citat din mesajul lui anda141
Cata suparare !! Pai ce ai cu oamenii daca nu mai vor sa doarma in fan ? Si de ce trebuie sa te superi ca mananca copiii lor ciocolata si nu afine ? Care e treaba noastra ?? Mananaca ce vor, sunt si ei copii, sunt si ei oameni. De ce taranii trebuie sa doarma in fan si sa manance numai fructe de padure, doar pentru ca stau la tara? Scuza-ma, dar m-a intrigat putin revolta ta fata de ei. Au pus cazi cu hidromasaj pentru ca asta se cauta, cine se mai duce in week-end sa se spele la copaie sau la fantana? Eu una, nu. Ei de ce ar ramane sa spele hainele de mana la rau si sa-si faca baie in lighean...cand pot sa-si faca viata mai usoara ? Fiecare traieste cum vrea, iti convine te duci la ei, nu-ti convine nu te duci si cu asta basta. Chiar nu inteleg ce ai cu oamenii...Nu te supara, nu o lua personal, dar nu cred ca avem noi dreptul sa-i judecam ca uite domne, copiii lor nu mancau afine si mancau bomboane. Asta chiar mi s-a parut putin...rautacioasa.
align="right" id="quote2">parca vrei cu tot dinadinsul sa rastalmacesti cuvintele mele...eu nu am spus ca trebuie sa spele rufe la rau, sau sa doarma in fan. Am spus altceva, ca este pacat sa vezi la munte doar termopan alb, umbrele cu reclame, dormitoare roz, mancare de la hipermarket si nu mai vezi lemn, fan, lapte proaspat, oua proaspete, etc.Copiii lor normal ca pot sa manance ce vor, dar noi ne straduim sa mancam bio sa cautam produse cat mai naturale si ei care le au de la Dumnezeu nu le stiu aprecia.In fine, interpreteaza mesajul meu cum vrei.„Fericirea este armonia dintre ceea ce gandesti, ceea ce spui si ceea ce faci.” Gandhiid="brown">
Postat

Da , este trist...

Si apropo de natura , am vazut ieri un reportaj pe Animal Planet(parca) despre Insulele Galapagos.

Si cum ma uitam eu cu prietenul meu la TV m-am gandit ca sunt atatea fiinte frumoase in lumea asta si ca o ironie a sortii noi , oamenii , suntem cei mai multi si distrugem planeta cu fiecare minut care trece.

Aratau la sfarsitul emisiunii cum oamenii care au descoperit insulele pt. prima oara au ajuns acolo si au facut prapad , au ucis animalele intr-o veselie , au distrus tot ce au putut si doar bietul Darwin a descis ochii spre frumusetile de acolo.

pacat...

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/greecky/

Postat

Deus id="red">incearca Nordul Maramuresului sau Bucovina si cautati case care au acreditare de primit oaspeti nu minihoteluri daca vrei sa te simti ca la tara. Vroiam sa iti recomand Casa Elena din Voronet cand am vazut-o eu acum multi ani avea 3 margarete acum vad ca e de 4 stele http://www.casaelena.ro/ [:D] oricum e ceva deosebit si vad ca mai au cabana mica langa hotel plus ca acolo in sat sunt zeci de case care gazduiesc oaspeti si mananci inca di strachini de lut ciorba lor radauteana. In maramures la Izvorul Albastru al Izei gasesti de asemenea cabane mai rustice decat ai visa [:D] chiar cu WC in curte si dai de sufletul cald al "morosenilor" .Despre copii care manaca cioco in loc de fructe de padure [:D] putin cam exagerat mesajul...fara supararea desi stiu ce ai vrut sa zici [flo]

Adevarul, pur si simplu, este rareori pur si nu este niciodata simplu. Oscar Wilde

Postat

Si noi cautam acelasi lucru, cand plecam in vacanta...intoarcerea la natura si natural. Cautam case de lemn, traditionale, fugim de betoane si hoteluri. Preferam o gazda in locul unei pensiuni pompoase, vopsite in roz, cu termopan alb si terasa cu manele.

Termopan sa fie dom'le...da' culoarea lemnului daca se poate...ma dor ochii cand vad termopan alb combinat cu vopsele tipatoare...bine asta tine de gust...

Pana acum am avut noroc...in putine randuri am nimerit prost.

Deus, intamplator, la Belis (dar sus in sat, nu jos in statiune) am gasit o casuta incantatoare...uite aici: http://www.pensiuneasandor.ro/ro/foto.html

Roli mami de Andrei [copil](16 ianuarie 2008) si Marc [bonjovi](9 iunie 2006)

ANDREI

MARC

VACANTELE NOASTRE IN 4

BAIETII MEI IUBITI

Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare...

• Creează nouă...