motanik Postat Septembrie 16, 2010 Raport Postat Septembrie 16, 2010 Am citit ieri in Metro, ca s-a votat legea care interzice femeilor musulmance sa mai poarte burka pe teritoriul Frantei. Legea se aplica inclusiv turistelor. Exista o amenda daca imi amintesc eu corect de aprox 150 euro. Barbatii care isi forteaza sotiile sa poarte burka pot face pana la un an inchisoare. Ce parere aveti despre asta? In Franta traiesc aproximativ 5 milioane de musulmani. Nu stiu cate femei poarta burka dar imi imaginez ca destule din moment ce s-a ajuns aici. Nu deschid subiectul pt a-l vedea la ZZ in cateva ore, am speranta ca putem discuta civilizat, chiar si pe o tema mai sensibila cum s-a dovedit ca e tot ce e legat de islam in anii petrecuti pe DC. Sunt curioasa daca priviti aceasta lege ca pe o incalcare a drepturilor omului (desi nu stiu daca exista un articol care sa apere dreptul la a te imbraca asa cum doresti ) sau daca vi se pare normal. -------------------- Andra si bebe Theodora Angels wanted to do the moonwalk so God sent one to bring Michael Jacksonid="red"> We Are the World for Haiti -help now!id="right"> Citează
Gabi_K Postat Septembrie 16, 2010 Raport Postat Septembrie 16, 2010 Exact aa cum tarile musulmane obliga turistele la o tinuta anume (nu stiu exact cat de stricte sunt aceste legi, dar stiu ca nu prea te plimbi in pantaloni scurti, si nu te prezinti topless la plaja, etc) la fel, Franta obliga turistele musulmane sa intre in randul frantuzoaicelor. Dar daca ma uit mai atent, asta va insemna excluderea femeilor musulmane din Franta, pentru ca nici una (ma refer la cele credincioase) nu va renunta la burka. Insa chestia cu inchisoare barbatilor care-si forteaza sotiile sa poarte o tinuta anume (si asta in mod general, nu numai burka) imi place la nebunie[:D] Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002) Povestea nasterii: Lili si Robert Citează
Ingrid S Postat Septembrie 16, 2010 Raport Postat Septembrie 16, 2010 Mi se pare normal. Drepturile omului (femeii) sunt incalcate prin purtarea acestui vestmant, nu prin dezbracarea lui. Ingrid S si Diana Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede. Vauvenargues Citează
Mediajust Postat Septembrie 16, 2010 Raport Postat Septembrie 16, 2010 M-am tot gandit la asta de cand am citit stirea, ba chiar am avut o dezbatere "publica" in casa. Eu cred ca este exagerat sa fie interzis portul valurilor, dar as putea fi de acord cu sanctionarea celor care le-ar obliga pe femei s-o faca. Intr-un spatiu atat de generos (multi)cultural, cu o imigratie la cote ridicate, mi se pare normal sa intri in aceasta diversitate pastrandu-ti identitatea. Daca acele femei vor sa le poarte, foarte bine. As pedepsi, deci, doar fortarea lor la gesuri pe care nu le doresc. Mai este un aspect asupra carui nu am suficiente date pentru a emite pareri personale (doar am citit) - siguranta nationala, usurinta cu care s-ar putea ascunde sub burka teroristi, inarmati etc. In acelasi sens insa as lua in considerare si eventualele consecinte ale acestei hotarari, venite din lumea musulmana. Riscurile sunt multe - scaderea turismului, plecarea celor care studiaza sau fac afaceri - pana la (acelasi) terorism. "Procesele iti rapesc timpul, banii, tihna si prietenii." (Proverb englezesc). Citează
Luna1 Postat Septembrie 16, 2010 Raport Postat Septembrie 16, 2010 Gabi sunt de acord cu tine pana la un punct. Doar pentru ca exista tari islamice extremiste care obliga o femeie europeana sa se imbrace adecvat religiei lor, nu inseamna ca avem si noi europenii o scuza sa devenim extremisti. Ca pana la urma democratia e propovaduita ca fiind: libertate de exprimare (chiar si prin port), liberatea mintii (chiar si prin religie), toleranta (a tuturor religiilor). Acum au interzis burka, au expulzat tiganii, maine interzic tatuajele, poimanie filmele politice, raspoimaine exprimarea libera. Cu ce ma deranjeaza pe mine ca o femeie poarta burka? Cu nimic. Personal nu pot socializa cu o femeie careia nu-i pot vedea chipul de aceea nu am astfel de prietene in anturaj. Insa am cunostinte musulumance, care isi acopera capul, nu ma deranjeaza cu nimic, la fel cum pe ele nu le deranjeaza fusta mea mini si decolteul adanc. Citează
Mediajust Postat Septembrie 16, 2010 Raport Postat Septembrie 16, 2010 In esenta, gestul de a le obliga religios la burka este egal cu cel al crestin-ortodicsilor care nu te primesc in pantaloni/fusta scurta. In Grecia, sunt manastiri unde nu intri nici in pantaloni lungi. In orasul meu, este o biserica in care parohul nu permite intrarea femeilor cu capul neacoperit. I se spune "popa caciulita" - dar in ciuda ironiilor, cine vrea sa mearga acolo se conformeaza. Deci daca vrei sa respecti acest gest traditional - trebuie sa fii libera s-o faci, la fel de libera ca atunci cand nu-l mai vrei. Fara constrangeri. "Procesele iti rapesc timpul, banii, tihna si prietenii." (Proverb englezesc). Citează
inaioana Postat Septembrie 16, 2010 Raport Postat Septembrie 16, 2010 Este o masura ce s-a luat ca parte din lupta impotriva terorismului. Au fost, din nefericire nenumarate cazuri de talharii si altele mai grave , savarsite de persoane (mai ales barbati, dar si femei) care si-au ascuns identitatea sub un astfel de vestmant. In Franta, ca si in restul Europei, manifestarile extremistilor radicali islamici sunt un pericol din ce in ce mai serios si sunt convinsa ca fetele musulmane de pe DC se disociaza de acestia, care fac un mare deserviciu perceptiei Islamului. Prin urmare nu cred ca acest subiect va ajunge la ZZ. Pot vedea partea care incalca libertatea individuala, dar avand in vedere reversul despre care vorbeam, cred ca se poate accepta acest compromis, asa cum acceptam si checkul la aeroport, sa fim filmati de camere de supraveghere in anumite spatii publice si asa mai departe.Cu totii facem compromisuri in legatura cu gradul nostru de libertate individuala in anumite situatii care o impun tocmai pentru a ne proteja, pana la urma, chiar viata. Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si . Citează
Luna1 Postat Septembrie 16, 2010 Raport Postat Septembrie 16, 2010 Ioana aceasta masura insa s-a luat deja, nu mai aveau voie vesminte si accesorii religioase in scoli si institutii publice. Mi se pare de ajuns. Ce port pe strada pana la urma e treaba mea. Ca daca vrem sa furam nu trebuie neaparat burka, pot sa ascund ce fur si sub fusta mea mini. Citează
carmaw Postat Septembrie 16, 2010 Raport Postat Septembrie 16, 2010 Citat:citat din mesajul lui motanikAm citit ieri in Metro, ca s-a votat legea care interzice femeilor musulmance sa mai poarte burka pe teritoriul Frantei. Legea se aplica inclusiv turistelor. Exista o amenda daca imi amintesc eu corect de aprox 150 euro. Barbatii care isi forteaza sotiile sa poarte burka pot face pana la un an inchisoare.Ce parere aveti despre asta? In Franta traiesc aproximativ 5 milioane de musulmani. Nu stiu cate femei poarta burka dar imi imaginez ca destule din moment ce s-a ajuns aici. Nu deschid subiectul pt a-l vedea la ZZ in cateva ore, am speranta ca putem discuta civilizat, chiar si pe o tema mai sensibila cum s-a dovedit ca e tot ce e legat de islam in anii petrecuti pe DC. Sunt curioasa daca priviti aceasta lege ca pe o incalcare a drepturilor omului (desi nu stiu daca exista un articol care sa apere dreptul la a te imbraca asa cum doresti ) sau daca vi se pare normal. --------------------Andra si bebe TheodoraAngels wanted to do the moonwalk so God sent one to bring Michael Jacksonid="red">We Are the World for Haiti -help now!id="right">align="right" id="quote2">DA am nevoie si eu de un raspunsce ai tu cu Franta???????1 stai acolo?2 esti macar cetatean francez dar stai aiurea?3 sau poate....Ia zi ca sa stim care din astea?12 sau3????????????? Citează
ladyJ Postat Septembrie 16, 2010 Raport Postat Septembrie 16, 2010 Burka, adica vesmintele negre inclusiv pe fata? Sa inteleg ca o musulmanca e libera sa isi acopere parul,da? Citează
Postări Recomandate
Alătură-te conversației
Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.