Sari la conținut
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Postări Recomandate

  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Postat

Pentru 400 de grame de piscoturi eu fac urmatoarea crema:

2 cutii crema mascarpone de la prodlacta(ca e mai ieftina)

4 oua (dar atentie sa fie foarte proaspete

4 linguri de zahar

Se freaca spuma galbenusurile cu zaharul.Crema mascarpone se bate bine cu mixerul apoi se adauga cele 4 galbenusuri cu zaharul.Albusurile se bat spuma si se adauga la crema.Este crema pe care o folosesc pentru prajitura TIRAMISU.Dar nu stiu daca o poti folosi pentru un tort cu blat deoarece este destul de subtire.Sau poate folosesti piscoturi?

Postat

Eu fac tiramusu f des si iti recomand sa faci tu crema nu sa cumperi prafuri. nu mai stiu exact cantitatile dar stiu ca puneam de fiecare data 500ml frisca lichida, 2 cutii mascarpone de prodlacta, zahar, galbenus de ou (cred ca 2), 1 strop esenta migdale. Mixezi frisca si mascarpone separat apoi le amesteci cu zaharul , esenta si la urma galbenusurile.

Cand ajung acasa iti dau cantitatile exacte

 

Postat

Eu o fac asa (cantitatile sint aproximate):

 

Bat 6 galbenusuri cu 150 gr de zahar (pina e spuma).

Adaug un pic de esenta de rom (de fapr eu pun rom-rom...dar tu il faci pentru un bebelac). Adaug la galbenusurile spuma cam 500gr de mascarpone (de fapt cam 460gr).

Separat bat 250ml de frisca lichida (cea ca o smintina groasa).

 

Amestec crema de mascarpone cu frisca batuta spuma cu miscarea de sus in jos (sa fie cit mai spumoasa)...si gata.

 

Anamaria

 

"With sufficient thrust, pigs fly."

id="red">
Postat
Citat:
citat din mesajul lui kiki31
Galbenusurile se pun crude de aceea am spus ca ouale trebuie sa fie foarte proaspete.
align="right" id="quote2">Dap, si eu le pun intregi unul cate unul, zaharul prefer pudra si il bag in mascarpone cam 2 linguri
Postat
am facut si eu odata in viata mea tiramisu dar mi s-a parut crema cam moale am pus smintina in loc de mascarpone n-am gasit ,si l-am bagat la congelator toata ziua ,cind sa-l tai ..na belea ca nu se taia de beton ce era ziceai ca e inghetata si de atunci am zis ca n-o sa-l mai fac[:D]
Postat

Eu nu pot sa mananc oua crude in niciun preparat,asadar iata crema mea pt tiramisu FARA OU:

-2 cutii mascarpone(2x250g=500g)

-o cescuta de zahar pudra

-1 plic Bourbon Vanilie(sau simplu ,zahar vanilat)

-500ml frisca ( o iau lichida si o "snopesc"[:)])

-1-2 lingurite Bailey's

 

Daca e pt copii,poti adauga ce fructe vrei,eu am incercat-o cu capsuni[pofta]

 

Mami de pufulet pufilos[testoasa] si Sofiliciu-un deliciu[copil]

 

1899id="size2">

VfBid="size2">

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare...



×
×
  • Creează nouă...