Sari la conținut
Comunitate Desprecopii a devenit CLUB DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Postări Recomandate

Postat
Citat:
citat din mesajul lui AYSHA 2
zuzunaki, sar'mna pt faza cu oulde ce e ala Bailey's ?
align="right" id="quote2">Cu placere.Asta e Bailey's:http://robahern.com.au/blog/wp-content/uploads/2009/05/baileys.jpgEu cred la 1 kg de crema nu se simte,insa copiii mei nu papa tiramisu pentru ca eu inmoi de obicei piscoturile in cafea(mai gusta putin din crema uneori).Mama de ex le inmoaie in lapte,dar nu stiu ce gust are atunci tiramisu-ul ca n-am incercat niciodata.Mami de pufulet pufilos[testoasa] si Sofiliciu-un deliciu[copil]1899id="size2">VfBid="size2">
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Postat

Crema mea pt. Tiramisu:

-4 galb de ou frecate f bine cu

-100 gr. zahar

-50-60 ml lapte

Compozitia de mai sus se fierbe pe Baine-Marie pana se ingroasa bine.Se ia de pe foc si dupa ce se raceste putin se adauga cutia de 250gr.mascarpone(Prodlacta f buna,asa cum spun fetele).

Secretul meu:-bat 2 albusuri spuma si le adaug in crema de mai sus

-250 gr frisca lichida batuta f bine,pe care de asemenea o adaug in crema.

Daca tortul e pt. copii,pun lapte,daca e pt. adulti pun lichior de ciocolata/tiramisu sau crema whisky.

 

ps:i-am innebunit pe toti cu tiramisu asta.

Va pup si LA MULTI ANI! [flo]

 

http://s106.photobucket.com/albums/m250/puricoasa/

Postat

Eu stiu o reteta de la un baiat italian (desi nu este cea originala deloc) insa a fost extrem de apreciata de toata lumea si toate colegele mele au incercat-o.

 

E ffff simpla si anume: piscoturi si crema.

 

Piscoturile le inmoi (f repede ca se moaie f mult) in cafea (sau nesquick pentru copii sau cum a mai spus cineva apa f rece cu capucino pt copii) si pun un strat in tava.

 

Crema: doar smantatana cu mascarpone si zahar. O cutie din fiecare si 4-5 linguri de zahar. nu iese f dulce. Un strat de crema, unul de piscoturi, cate vrei tu, eu am pus si clasic piscoturi/crema/piscoturi/crema si cacao presarat si cu mai multe straturi.

 

Garantat crema cu smantana, mascarpone si zahar iese extrem de buna, poti sa pui diverse fructe in ea si atunci inmoi piscoturile in altceva si nu in cafea, ci in compoturi, ananas, siropuri etc si iese tot un fel de prajitura buna buna.

 

Succes.

 

Clau [gravi] 30+ cu [fetita] si Alessia Maria [zana]13 iulie 2007

 

 

varsta bb2

 

 

 

 

Postat

wawwww, ce de idei

 

singura kestie care ma ingrijora era galbenusul crud

parca nu i l-as da copilului crud

 

dar vad va exista si varianta fiert la bain marie sau fara galbenu deloc !

eu ma gandeam sa fac un blat de tort clasic, ceva cu nuca, am vazut eu in Sanda Marin dar cred ca varianta cu picoturile e mai prcatica si se "asorteaza" cu tiramisu

 

si ideea cu fructele din compot e buna

 

va multumesc !

 

PS la crema de wiskey o sa apelez cand va fi ceva mai mare

Postat

4 oua (arunc un albus!, zahar pudra vanilat (un plic), doua cutii mascarpone de la prodlacta, doua plicuri praf de frisca, 400 gr. piscoturi, cafea (cam 400 ml) eventual 100 ml lichior de cafea (dar merge si fara, nu se imbata nimeni si nici nu pune probleme soferilor!

1. bat repede 3 albusuri cu doua plicuri de praf de frisca (pun praful de frisca direct in albusuri). pun vasul in frigider.

2. amestec cu mixerul cele 4 galbenusuri cu zaharul pana se obtine o crema fina (adica se topeste perfect zaharul). cu zahar tos dureaza cam mult de aceea recomand zaharul pudra, vanilat, si scap si de grija aromelor. adaug cele doua cutii de mascarpone, mai amestec putin cu mixerul, adaug si spuma de albus cu frisca si gata crema.

piscoturile le inmoi doar pe o parte, pret de 1-2 secunde, ca sa nu se faca pasta, le asez in tava, un strat de crema (ceva mai putin de jumatate din crema pentru ca la ultimul strat trebuie sa am putin mai multa ca sa imbrac tortul complet), iar piscoturi, iar crema si-l las la frigider de azi pe maine. prefer sa-l pudrez cu nes, imi place mai mult decat cu cacao...

am facut sambata si s-a terminat duminica. noroc ca se face repede...[cheers]

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare...

×
×
  • Creează nouă...