Sari la conținut
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Postări Recomandate

Postat

Dimineata am cumparat pastai...initial am vrut 3kg, dar m-am pricopsit cu 4 kg. Si as vrea sa pun si pt iarna, dar nu congelate, ci in borcan. Ma ajuta cineva cu o reteta?

 

[flo]Povestea unui Licuriciid="red">id="size3">

 

Pozeid="blue">, Just Meid="blue">

Infertilitatea este o boalaid="red">

 

Bazar pt Mihaitaid="size3">id="blue">

 

[sofer] ambitioasaid="navy">


Sa fii domn e o-ntamplare, sa fii OMid="red">id="size2"> e lucru mareid="blue">

 

  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Postat

FASOLE VERDE LA BORCAN :

 

-5 kg. fasole verde

-3 kg. rosii(daca sunt acrisoare ajung 2 kg sau daca nu aveti rosii 1 litru de bulion)

-300 ml ulei

-frunze de telina si de patrunjel verde

Fasolea se spala f bine si se rupe cat de mare doriti voi,dupa care se pune pe un prosop(la uscat).

Rosiile se taie marunt(mie imi plac fidelutza).

Frunzele de telina +patrunjel se taie marunt,de asemenea.

Intr-o oala inalta,dupa ce pun cei 300 ml ulei, incep sa asez in straturi:fasolea,peste rosiile,sare,frunze si se repeta pana se termina materia prima(deasupra inchei de obicei cu rosii).

Se foloseste sare mare,grunjoasa,nu iodata.

Oala o acopar cu 2 capace,unul mic ce preseaza compozitia,iar deasupra il pun pe cel al oalei si se da la foc mic,se fierbe pana se inmoaie fasolea.

Eu pun f putin salicil,fasolea fiarta o pun in borcane de 800 gr(720ml),si sterilizez borcanele pline cu fasole(la foc mic),dupa care asez borcanele la "dormit" in haine...

 

 

ps: Este singura reteta care ne place,iarna este fff buna,fasolea isi pastreaza gustul,aromele,etc si in 10-15 min. supa este gata(sa nu puneti nimic in oala, in afara de smantana).

Ma iertati daca nu m-am exprimat f bine,oboseala...sper sa fiti multumite de reteta.

Va pup,o seara placuta![flo]

Sare se pune dupa gust,la sf. fiecarui strat de ingrediente.

 

http://s106.photobucket.com/albums/m250/puricoasa/

Postat
Eu o fac mai simplu:oparesc pastaile(de spalat,curatat se stie)neaparat in apa fierbinte cu un pic de sare,le las sa se racoreasca si le asez in borcan cat mai ingramadite,si peste ele torn zeama in care au fiert.Adaug in borcan crengute de marar,capsez si sterilizez f bine.Un sfat:sterilezeaza borcanele inainte de folosire,sunt foarte perisabile pastaile.
Postat

Bag borcanele in cuptor si le las pana ce in cuptor sunt 200 grade (cand ajunge la 200 gr la cuptorul meu se opreste ledul).

 

Nu folosesc congelatorul deoarece pana la Craciun ar trebui sa le consum,am porc la tara si trebuie conservat.

Postat

Cand sterilizez borcanele nu pun apa in tava,efectiv asez borcanele pe gratar.

Cateva minute le las,sa ajunga la temperatura maxima si apoi le opresc.Sa nu faci vre-o boacana din cauza mea zic sa probezi la cuptorul cu flacara 1 borcan..Stateam si ma gandeam ca la aragazul clasic n-am sterilizat,la tara cand produsul e aproape gata pun borcanele curate pe rama plitei(plita din aceea de fonta,)si ele se incalzesc de nu le pot tine in mana.Am trecut de la flacara de lemne direct la electric.

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare...



×
×
  • Creează nouă...