Delphinas Postat Iulie 14, 2009 Raport Postat Iulie 14, 2009 Dimineata am cumparat pastai...initial am vrut 3kg, dar m-am pricopsit cu 4 kg. Si as vrea sa pun si pt iarna, dar nu congelate, ci in borcan. Ma ajuta cineva cu o reteta? [flo]Povestea unui Licuriciid="red">id="size3"> Pozeid="blue">, Just Meid="blue"> Infertilitatea este o boalaid="red"> Bazar pt Mihaitaid="size3">id="blue"> [sofer] ambitioasaid="navy"> Sa fii domn e o-ntamplare, sa fii OMid="red">id="size2"> e lucru mareid="blue"> Citează
ANITA75 Postat Iulie 14, 2009 Raport Postat Iulie 14, 2009 Delphinas si eu as pune dar nu stiu ,asteptam raspunsuri de la gospodine,apropo cum e vremea in tanzania? Citează
lz_cecilia Postat Iulie 14, 2009 Raport Postat Iulie 14, 2009 FASOLE VERDE LA BORCAN : -5 kg. fasole verde -3 kg. rosii(daca sunt acrisoare ajung 2 kg sau daca nu aveti rosii 1 litru de bulion) -300 ml ulei -frunze de telina si de patrunjel verde Fasolea se spala f bine si se rupe cat de mare doriti voi,dupa care se pune pe un prosop(la uscat). Rosiile se taie marunt(mie imi plac fidelutza). Frunzele de telina +patrunjel se taie marunt,de asemenea. Intr-o oala inalta,dupa ce pun cei 300 ml ulei, incep sa asez in straturi:fasolea,peste rosiile,sare,frunze si se repeta pana se termina materia prima(deasupra inchei de obicei cu rosii). Se foloseste sare mare,grunjoasa,nu iodata. Oala o acopar cu 2 capace,unul mic ce preseaza compozitia,iar deasupra il pun pe cel al oalei si se da la foc mic,se fierbe pana se inmoaie fasolea. Eu pun f putin salicil,fasolea fiarta o pun in borcane de 800 gr(720ml),si sterilizez borcanele pline cu fasole(la foc mic),dupa care asez borcanele la "dormit" in haine... ps: Este singura reteta care ne place,iarna este fff buna,fasolea isi pastreaza gustul,aromele,etc si in 10-15 min. supa este gata(sa nu puneti nimic in oala, in afara de smantana). Ma iertati daca nu m-am exprimat f bine,oboseala...sper sa fiti multumite de reteta. Va pup,o seara placuta![flo] Sare se pune dupa gust,la sf. fiecarui strat de ingrediente. http://s106.photobucket.com/albums/m250/puricoasa/ Citează
ni-na Postat Iulie 15, 2009 Raport Postat Iulie 15, 2009 Eu o fac mai simplu:oparesc pastaile(de spalat,curatat se stie)neaparat in apa fierbinte cu un pic de sare,le las sa se racoreasca si le asez in borcan cat mai ingramadite,si peste ele torn zeama in care au fiert.Adaug in borcan crengute de marar,capsez si sterilizez f bine.Un sfat:sterilezeaza borcanele inainte de folosire,sunt foarte perisabile pastaile. Citează
ANITA75 Postat Iulie 15, 2009 Raport Postat Iulie 15, 2009 nu sunt mai bune la congelator? cum se sterilizeaza borcanele inainte? Citează
ni-na Postat Iulie 15, 2009 Raport Postat Iulie 15, 2009 Bag borcanele in cuptor si le las pana ce in cuptor sunt 200 grade (cand ajunge la 200 gr la cuptorul meu se opreste ledul). Nu folosesc congelatorul deoarece pana la Craciun ar trebui sa le consum,am porc la tara si trebuie conservat. Citează
ANITA75 Postat Iulie 16, 2009 Raport Postat Iulie 16, 2009 pui apa in tava sau le pui fara? cite min le lasi eu nu am cuptor electric Citează
ni-na Postat Iulie 16, 2009 Raport Postat Iulie 16, 2009 Cand sterilizez borcanele nu pun apa in tava,efectiv asez borcanele pe gratar. Cateva minute le las,sa ajunga la temperatura maxima si apoi le opresc.Sa nu faci vre-o boacana din cauza mea zic sa probezi la cuptorul cu flacara 1 borcan..Stateam si ma gandeam ca la aragazul clasic n-am sterilizat,la tara cand produsul e aproape gata pun borcanele curate pe rama plitei(plita din aceea de fonta,)si ele se incalzesc de nu le pot tine in mana.Am trecut de la flacara de lemne direct la electric. Citează
Postări Recomandate
Alătură-te conversației
Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.