Sari la conținut
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Postări Recomandate

Postat

Intrebare intrebatore.. Ca tot se discuta de atata amar de vreme despre ce rau e in Romania si ce bine prin alte parti (ma rog...cunoasteti voi nuantele). De ce in alte parti se poate si s-a facut treaba iar la noi nu?Si ma refer aici la detinuti. De ce nu sunt scosi la munca? Nu detin informatii legate de numarul lor, dar din cate am tot vazut/citit in presa inchisorile sunt supra aglomerate. Ar putea sa-i scoata la munca si celor care accepta sa le fie redusa pedeapsa sau eventual oferite alte recompense (si nu ma refer la bani) in detentie. Sunt atatea locuri in care ar putea munci in folosul comunitatii. Sunt atatia bani care s-ar economisi. De ce nu se face asta la noi? Prin alte parti (ex. SUA, acolo stiu ca se practica...sau s-a practicat intens).Nu exista legi care sa reglementeze aspectul asta? Daca da de ce nu se aplica? Desigur ca aici discutam discutii, dar chiar sunt curioasa. Doar pentru ca traim in Romania sau exista si alte motive? Voi ce credeti?Alina, mami de Ana Antonia [copil] (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul [pk] (14 Feb 2003)Ana, minunea mea iubita [hippi] Luca, iubitul mamei drag! [roker]poze cu noi [hia] Povestea nasterii Anei [bibe]**************************

Emma este iubire!id="size4"> id="red">

• Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Postat

Sigur ca tot omul poate face asta. Insa eu am dat un exemplu.De ce credeti voi ca ar fi nevoie ca sa se creeze si la noi fenomenul asta? In scoli, licee, la blocul in care locuim, in inchisori (am eu ce am cu detinutii; vad munca asta si ca o unealta de reeducare).Alina, mami de Ana Antonia [copil] (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul [pk] (14 Feb 2003)Ana, minunea mea iubita [hippi] Luca, iubitul mamei drag! [roker]poze cu noi [hia] Povestea nasterii Anei [bibe]**************************

Postat

Pe de o parte cred ca ar trebui sa existe o colaborare pe plan local intre penitenciare si primarii/consilii locale, etc - nu stiu daca exista sau care este legea care prevede acest lucru.

Cu ani buni in urma detinutii de la penitenciarul local erau scosi la curatarea spatiilor verzi, chiar faceau treaba buna, dar parca ti-era putin frica atunci cand ii vedeai printre blocuri, paziti de gardieni...nu ai de unde sa stii ce infractiuni a comis fiecare si cat de periculosi sunt sau nu...pana la urma sunt detinuti si in puscarie invata multe...si rele si bune, ca sa zic asa...

Pe de alta parte, banuiesc ca pot fi scosi la munca numai detinutii inchisi pentru delicte minore, cu pedepse mici sau care se apropie de finalul perioadei de detentie, care au dovedit ca sunt detinuti-model, si numai daca vor, din cate intelesesem nu pot fi obligati...dar poate informatiile pe care am nu sunt corecte sau nu mai sunt de actualitate...

Iar reducerea pedepsei sau plata orelor muncite in folosul comunitatii se practica oricum, stiam ca la penitenciarul de femei de la Targsor detinutele care doresc pot munci la atelierul de croitorie, dar nu stiu exact cum sunt recompensate (reducere pedeapsa sau plata modica a orelor muncite). Dar in acest caz, este un alt fel de munca, in atelierul inchisorii, iar confectiile respective (camasi, parca) erau furnizate pentru uniformele celor din armata, practic se lucra pe baza unui contract.

Problema cred ca este alta : cum convingi detinutul, care are cazarea si masa asigurate, vizite si pachete de la rude, acces la TV (in anumite conditii si penitenciare), sa puna osu' la treaba pentru altii ?!? Nu cred ca reducerea pedepsei sau plata simbolica a orelor muncite ii convinge pe foarte multi dintre ei...mai ales pe cei care oricum nu au muncit fizic prea mult la viata lor si au trait din furtisaguri, mici talharii sau inselatorii...

Ca o paranteza : exista infractori "marunti" care recidiveaza intentionat, mai ales in anotimpul rece, tocmai pentru a fi incarcerati din nou, ca sa aiba unde sa stea pe perioada iernii (nu mai au familie, rude, nu mai au locuinta, de angajat nu-i angajeaza nimeni, etc.).

Nu stiu de ce, dar presimt ca subiectul deschis de tine va genera dispute pro si contra...

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

Postat
Citat:
citat din mesajul lui alina023
(am eu ce am cu detinutii; vad munca asta si ca o unealta de reeducare).
align="right" id="quote2">[wow] nu pot sa cred ca ai scris asta, Alina023 !
Postat

Acum..ca mi-am mai revenit din soc[alcool] vreau sa te intreb:

DE CE ar trebui sa fie cineva OBLIGAT sa munceasca GRATIS? Doar pentru ca e detinut? Ce oare sa facem cu ei? Sa-i ducem la cariere? La mine? Suntem cumva in epoca sclavagista si nu m-am prins eu? Sau ii selectam pe aia cu ochi albasti ii trimitem la biblioteca, iar pe ceilati afara la sapat de santuri?

A ALEGE e deja cu totul altceva.

Postat

Aha! M-am lamurit! [:D]Unde am scris eu ca ar trebui OBLIGATI? Am scris clar ca ar trebui recompensati prin diverse metode si astfel stimulati sa-si doreasca sa faca asta. Nu stiu de ce ai inteles tu altceva.Cand am spus unealta de reeducare m-am gandit la responsabilizarea intr-o mica masura a unor oameni care erau obisnuiti sa insele, poate, pentru a obtine bani. Ar vedea ca se pot obtine beneficii si prin munca.Gandirea mea. Nu mi se pare deloc din epoca sclavagista. [:)]Alina, mami de Ana Antonia [copil] (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul [pk] (14 Feb 2003)Ana, minunea mea iubita [hippi] Luca, iubitul mamei drag! [roker]poze cu noi [hia] Povestea nasterii Anei [bibe]**************************

Postat
Citat:
citat din mesajul lui CorinaDani
Pe de o parte cred ca ar trebui sa existe o colaborare pe plan local intre penitenciare si primarii/consilii locale, etc - nu stiu daca exista sau care este legea care prevede acest lucru. Cu ani buni in urma detinutii de la penitenciarul local erau scosi la curatarea spatiilor verzi, chiar faceau treaba buna, dar parca ti-era putin frica atunci cand ii vedeai printre blocuri, paziti de gardieni...nu ai de unde sa stii ce infractiuni a comis fiecare si cat de periculosi sunt sau nu...pana la urma sunt detinuti si in puscarie invata multe...si rele si bune, ca sa zic asa...Pe de alta parte, banuiesc ca pot fi scosi la munca numai detinutii inchisi pentru delicte minore, cu pedepse mici sau care se apropie de finalul perioadei de detentie, care au dovedit ca sunt detinuti-model, si numai daca vor, din cate intelesesem nu pot fi obligati...dar poate informatiile pe care am nu sunt corecte sau nu mai sunt de actualitate...Iar reducerea pedepsei sau plata orelor muncite in folosul comunitatii se practica oricum, stiam ca la penitenciarul de femei de la Targsor detinutele care doresc pot munci la atelierul de croitorie, dar nu stiu exact cum sunt recompensate (reducere pedeapsa sau plata modica a orelor muncite). Dar in acest caz, este un alt fel de munca, in atelierul inchisorii, iar confectiile respective (camasi, parca) erau furnizate pentru uniformele celor din armata, practic se lucra pe baza unui contract.Problema cred ca este alta : cum convingi detinutul, care are cazarea si masa asigurate, vizite si pachete de la rude, acces la TV (in anumite conditii si penitenciare), sa puna osu' la treaba pentru altii ?!? Nu cred ca reducerea pedepsei sau plata simbolica a orelor muncite ii convinge pe foarte multi dintre ei...mai ales pe cei care oricum nu au muncit fizic prea mult la viata lor si au trait din furtisaguri, mici talharii sau inselatorii...Ca o paranteza : exista infractori "marunti" care recidiveaza intentionat, mai ales in anotimpul rece, tocmai pentru a fi incarcerati din nou, ca sa aiba unde sa stea pe perioada iernii (nu mai au familie, rude, nu mai au locuinta, de angajat nu-i angajeaza nimeni, etc.).Nu stiu de ce, dar presimt ca subiectul deschis de tine va genera dispute pro si contra...Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
align="right" id="quote2">Corina, tu ai pus punctul pe "I". Este foarte adevarat ca avand masa, casa, TV, pachete de acasa, etc, putini ar fi cei impulsionati sa iasa la munca. Si totusi, un confort minim in detentie este mai bun decat "acasa" in libertate? Stiu ca exista si multi detinuti care nu mai au acest "acasa", dar nu pot crede ca sunt majoritari.Cat despre cat de periculosi ar fi pe strada...nu cred ca ar putea iesi criminali de exemplu. Insa gem inchisorile de hoti. Acum ca ai scris tu, parca imi amintesc ca eram in liceu si vedeam detinuti sapand la spatiile verzi. Dar asta se intampla cu ani buni in urma. De ce nu se mai practica si acum?Alina, mami de Ana Antonia [copil] (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul [pk] (14 Feb 2003)Ana, minunea mea iubita [hippi] Luca, iubitul mamei drag! [roker]poze cu noi [hia] Povestea nasterii Anei [bibe]**************************
Postat
Citat:
citat din mesajul lui alina023
Aha! M-am lamurit! [:D]Unde am scris eu ca ar trebui OBLIGATI? Am scris clar ca ar trebui recompensati prin diverse metode si astfel stimulati sa-si doreasca sa faca asta. Nu stiu de ce ai inteles tu altceva.Cand am spus unealta de reeducare m-am gandit la responsabilizarea intr-o mica masura a unor oameni care erau obisnuiti sa insele, poate, pentru a obtine bani. Ar vedea ca se pot obtine beneficii si prin munca.Gandirea mea. Nu mi se pare deloc din epoca sclavagista. [:)]Alina, mami de Ana Antonia [copil] (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul [pk] (14 Feb 2003)Ana, minunea mea iubita [hippi] Luca, iubitul mamei drag! [roker]poze cu noi [hia] Povestea nasterii Anei [bibe]**************************
align="right" id="quote2">Alina...atunci cred ca ar trebui sa exprimi gandirea prin alte cuvinte. Un detinut este de cele mai multe ori o persoana cu tulburari anti-sociale. Pe asta nu le rezolvi trimitandu-l sa sape santuri. A-i oferi POSIBILITATEA de a munci in folosul comunitatii, cu o recompensa(reducerea pedepsei sau bani) este deja cu totul altceva. Plus ca, aceasta posibilitate nu o poti da tuturor detinutilor, pentru ca efectiv nu sunt ´´recomandati psihologic´´ pentru asta. Intelegi?Si nu, nu este o metoda de reeducare. Este pur si simplu o metoda de a-l face pe om UTIL, la dorinta LUI.

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare...

• Creează nouă...