clarmai Postat Septembrie 16, 2010 Raport Postat Septembrie 16, 2010 Buna ziua la toata lumea,fetita mea are 2 ani si o luna,i-au aparut dintisorii de lapte cum scrie la carte,adica nu am avut probleme ,primii dinti au aparut la opt luni si de atunci pe rand in perechi toti dintisorii inclusiv masuletele,pe la 1 an si 7 luni i-am cumparat pasta si periuta dar refuza sa ma lase pe mine sa o spal vrea sa se spele ea si morfoleste periuta in gura cu un bob de pasta de dinti,am mai spalat-o si eu din cand in cand dar cu forta si cu foarte mari tipete,mai mananca si dulciuri dar nu exagerat,o prajitura mica pt copii dupa masa ca desert dar nu in fiecare zi si miere seara si dimineata in lapte dar putina,problema e ca o masea are un bob de carie iar dintii din fata de sus au inceput de carii,precizez ca nu stiu ce sa fac sa o duc la dentist cred ca e prea mica si nu asculta comenzile asa cum trebuie,nu stie sa faca gargara si nu stie sa scuipe apa din gurita daca i se cere sau arata.Multumesc mult si astept parile voastre. Citează
rrox3 Postat Septembrie 17, 2010 Raport Postat Septembrie 17, 2010 Convinge-o sa o speli tu pe dintisori si fa-o cum trebuie. Negociaza cu ea, spune-i povesti, cauta carti educative cu spalatul dintilor, gaseste o solutie. Poti merge cu ea la cabinet, dar cauta un dentist cu experienta in lucrul cu copiii. Nu inseamna ca se infige cu freza in dintisori direct, iti va spune ce se poate face. Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005) Citează
marius Postat Septembrie 17, 2010 Raport Postat Septembrie 17, 2010 Nu pot decat sa banuiesc ca aveti o problema care sa va mentine chiar si cu o vizita la stomatolog. Consumati prea multe dulciuri (in general) si combinati cu lapte seara. Lipsa unei igiene orale cat de cat ca sa fiu diplomat = CARII. In afara de igiena orala care asta e trebuia si trebuie invatata mai asa mai altfel cred ca ar fi bine sa RECONSIDERATI la modul cel mai serios CE, CAT si CAND mananca. Eu pur si simplu / Pagina legislativa Citează
filofteia Postat Septembrie 17, 2010 Raport Postat Septembrie 17, 2010 Eu as duce-o la dentist. Cauta unul cu experienta in lucrul cu copiii si o sa fii uimita. Dentist nu inseamna numai frezat si pus plombe. O sa va invete cum sa abordati problema cu copilul, ca sa nu mai vorbesc ca la al meu toate cartile din lume au fost zero in fata plinantului de la cabinet (cum sa se spele pe dinti). S-ar putea chiar sa aiba o carenta de calciu, de fluor. Medicul stomatolog se poate pronunta. Nu o lasa asa... eu am avut dintii de lapte cariati, desi au fost la diversi medici, nimeni nu i-a indrumat pe ai mei la un stomatolog, drept urmare dintii definitivi din fata au iesit deja cariati. Citează
mamitzica Postat Septembrie 17, 2010 Raport Postat Septembrie 17, 2010 In primul rind nici un fel de miere in lapte,apoi dupa ce bea seara laptele o speli pe dinti si pina dimineata nu-i mai dai decit apa.In al doilea rind du-te cu ea la un dentist;e normal la virsta asta ca nu va sta ca un adult in scaun dar cel putin capeti o opinie profesionista. Citează
kariguld Postat Septembrie 17, 2010 Raport Postat Septembrie 17, 2010 fetita mea a avut, cand era micuta asa numita careie de biberon. (stiu, am fost dusa ca i-am dat lapte cu sticluta pana pe la 3 ani) eu am inceput periajul inca de cand i-au iesit dintisorii, adika de pe la 9, 10 luni. nu vroia sa o spal eu, de independenta la putere, dar faceam o intelegere, te spal eu prima data si apoi te las si pe tine. dintii au fost foarte albi, dar negrii sus la baza. si numai 4 dinti de sus. mersul la dentist n-a ajutat prea mult, ca nu statea pe scaun sa-i puna freza in gura. la doi ani, e prea mic copilul sa priceapa, oricat de tolerant ar fi dentistul. acuma are dintii in perfecta stare, maselele definitive sigilate. Bazar general pe DCid="Script MT Bold">id="size4"> ********************* VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITAid="red">id="size3"> Speranta si incredere pentru Davidid="red">id="size3"> id="red"> _____________________id="red">M-am nascut pentru succes!id="purple">id="size1"> Citează
clarmai Postat Septembrie 17, 2010 Autor Raport Postat Septembrie 17, 2010 vA MULTUMESC MULT DE TOT PENTRU RASPUNSURI,AS vrea totusi sa va raspund,de cand ii dau miere mananca mai bine a capatat pofta de mancare si nu ii pun multa si o jum de lingurita la 210 ml lapte pentru ca altfel nu vrea sa-l bea,iar fara lapte nu adormim,e un ritual,am sa incerc sa intreb dr ei daca ar trebui sa o duc la dentist si daca imi recomanda pe cineva,de biberon noaptea nu o pot dezvata,il cauta si in somn,suzeta nu a vrut-o niciodata dar biberonul e nelipsit,bea si cu cana si cu paharul,si cu sticla dar la culcare musai biberon,eu va multumesc mult si am sa iau in considerare sfaturile va pup si bafta cu micutii. Citează
mamitzica Postat Septembrie 18, 2010 Raport Postat Septembrie 18, 2010 Fata draga,ai de ales intre a o dezvata de un obicei prost sau a ii distruge dintii. Iti doresc succes in ceea ce decizi.Personal cred ca noi ca parinti sintem datori sa ne crestem copii cit mai bine cu putinta si sa ii rasfatam in anumite limite. Copilul trebuie dezvatat de biberon la virsta de 1 an(asta spune asociatia americana de pediatrie);eu nu am facut asta dar la virsta de 2 ani am zis ajunge si nu i-am mai dat biberon.Ce a facut?A facut greva timp de 2 luni seara bea 2 guri de lapte.Si ce s-a intimplat?...nimic.Dupa 2 luni a inceput sa bea la fel de mult lapte seara ca inainte. Intimplator sint dentista si poate de-aia copilul meu la 5 ani jumate nu are nici o carie.De ce?Pentru ca am fost ferma in spalatul pe dinti,nu biberon in pat si nu biberon dupa 2 ani.Am facut bine?L-am traumatizat? Nu stiu,dar stiu ca nu l-am supus la trauma plombelor,anesteziei si dentistilor pentru o placere care de fapt poate fii educata si controlata. Citează
adra_bell Postat Septembrie 18, 2010 Raport Postat Septembrie 18, 2010 Eu sunt ingrozita de pericolul cariilor si o spal pe dinti cu pasta de cand avea 9-10 luni. Atunci statea, apoi a avut o perioada cand protesta, dupa un timp am reusit sa o spal cu o marioneta d-aia care se baga pe mana, si era foarte amuzata de cum o spala marioneta pe dinti. Acum vreo luna se juca si s-a uitat in gura mea cu o lanterna. A observat ca am molarii imbracati, pe interior cu metal si i-am spus ca am dinti de fier:D ca nu m-am spalat pe dinti cand eram mica. De atunci s-a rezolvat problema cere ea sa se spele, sa nu-i puna si ei doctorul dinti de fier adra_bell si [zana]Eva-Elena (14 nov 2007) about Eva secolul XX la subiectiv Inseamna si asta ceva dar nimeni nu intelege ce Citează
clarmai Postat Septembrie 18, 2010 Autor Raport Postat Septembrie 18, 2010 Multumesc mult mamitzica pt sfaturi am sa o dezvat,sper sa nu planga prea mult,si de spalat pe dinti am sa insist sa ma lase pe mine sa o spal cum trebuie sper sa gasesc o metoda prin care sa nu mai urle.Multumesc mult si multi pupici. Citează
Postări Recomandate
Alătură-te conversației
Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.