Sari la conținut
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Postări Recomandate

Postat

Am sa incerc sa fiu scurta, am nevoie de ajutorul si sfaturile voastre.

Am inceput clasa a 2 a la alta scoala si implicit alta invatatoare, alti colegi. Motivele nu stau sa le enumar, e vorba de fosta invatatoare care nu a facut decat sa ii timoreze (batai la palma la cei care nu erau cuminti, facut de rusine in fata clasei cel care a gresit si multe altele care ne-au condus la decizia clara de a-l muta din clasa si din scoala).

Alex este un copil cuminte, destul de timid si (inca) un pic timorat,cred - desi lui tratamentele de mai sus nu i s-au aplicat, ca nu a fost nevoie, dupa opinia fostei doamne. Si vreau sa il ajut sa treaca mai usor peste aceasta schimbare; la fosta scoala avea in clasa cativa colegi cu care fusese si la gradi, se stiau bine si erau prieteni. Aici nu cunoaste pe nimeni, ceilalti copii se stiu de anul trecut, s-au format deja prietenii si lui Alex ii este cu atat mai greu cu cat, asa cum am zis, este un copil timid.

Ca sa va dau un exemplu, l-am intrebat ce face in pauza (ii pun zeci de intrebari, ca singur nu povesteste mare lucru) si mi-a zis ca sta in banca, in timp ce copiii celilati (baietii) ies afara in curte si se joaca. El de ce nu iese? Ii e teama ca nu apuca sa ajunga la timp in clasa cand suna clopotelul. L-am linistit spunandu-i ca nu e o problema sa iasa si el la joaca in pauze, ca doamna este foarte draguta si nu ar fi o problema (cum ar fi fost dincolo).

Pe langa asta, il simt ca ii este greu, pe cat de mult ii place sa se joace cu copii (are gasca lui in parc dupa scoala), cu atat ii este greu sa se apropie acum de noii colegi.

Si eu si tati il incurajam in fiecare zi sa "se bage in seama" cu colegii, sa afle cum ii cheama, sa se prezinte singur, ii spunem ca o sa fie bine si o sa se acomodeze, o sa lege noi prietenii, dar...nu stiu efectiv ce sa ii mai spun, ce solutii sa mai gasesc. Stiu ca este timid si il iau asa cum este, nu vreau nici sa-l presez si sa ii spun eu ce sa faca....nu vreau decat sa il ajut sa-si depaseasca aceasta timiditate, atat cat se poate.Credeti ca e posibil?

Astept cu nerabdare sfaturile voastre.

Cris si Alexutzu

"Tinteste spre luna, chiar daca nu reusesti macar vei fi printre stele."

• Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Postat

Si eu am un baietel cam ca al tau si acum are 5 ani iar eu deja calculez si imi fac o mie de ganduri unde il voi inscrie la scoala tocmai pentru ca nu vreau sa-l mut pentru ca stiu ca ii va fi greu sa se integreze avand o fire asa timida.

Daca as fi in situatia ta pe langa incurajari si stat de vorba cu el, ascultat, povestit, etc. as cere neaparat ajutorul invatatoarei. Si ea are un rol foarte important ca sa il faca pe baiatul tau sa fie acceptat de ceilalti.

In afara de ea: as incerca sa ii fac 1-2-3 preiteni din clasa si in afara clasei, incearca sa afli daca fac activitati extra poate puteti si voi merge si daca se intalnesc si acolo poate se imprietenesc. Sau invita copii din clasa la voi acasa sambata sau duminica.

Si fa ceva ca sa combateti si firea asta timida a lui, ceva care sa-i stimuleze increderea in sine, sa fie mai independent. Un sport ceva, noi o sa incepem aikido.

Mult succes!

Blogul graseiid="orange">

Androix Bijouxid="red">

Niste copii si toti copiii! [;)]

Postat

Crisdima cred ca te ingrijorezi prea devreme. Da-i putin timp. O sa se convinga si el ca noua doamna a altfel si o sa capete curaj. La fel si cu colegii. Probabil simte nevoia sa-i observe mai intai.

Daca in parc relationeaza OK cu copii, nu ai de ce sa-ti faci probleme deocamdata. Au trecut doar cateva zile. Ai incredere in el si nu-l presa. Asta o sa-l streseze si mai mult. Abordeaza subiectul doar la initiativa lui.

Daca dupa o perioada mai lunga - o luna sa zicem - nu sunt schimbari, poti incerca sa-l ajuti. Vorbind cu invatatoarea in primul rand. Atitudinea ei e foarte importanta la varsta lor. Ea ii poate facilita integrarea, practic ea da tonul.

Si poate invitand colegii la joaca, la aniversare (daca e cazul) sau asa ceva.

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

Postat

daca ai bani suficienti, organizeaza o mica petrecere unde sa fie invitati cativa dintre noii colegi, si baieti si fete

imposibil sa nu aveti in constanta un astfel de loc unde se organizeaza petreceri pentru copii; mcdonalds sa fie ultima voastra optiune, daca nu gasesti ceva.

sau, organizeaza un mic grup si mergeti la acvariu, delfinariu, muzeu, cinema, teatru, concert, etc.

si asa cum a scris si rrox, abia a inceput scoala, abia s-a terminat prima saptamana, lasa-l putin sa se familiarizeze; daca ar fi trecut 3 luni, as fi zis ca e cazul sa-ti faci probleme, insa e prea devreme acum...

nu stiu daca ar functiona un mic truc : sa-si serveasca colegii cu bomboane, chiar daca nu e ziua lui, sa spuna ca e cu ocazia inceperii scolii, ca vrea sa-i cunoasca mai bine si sa-si faca prieteni...insa ar trebui sa ceri parerea d-nei invatatoare, poate iti da si ea cateva sfaturi, isi cunoaste mai bine elevii...

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Postat

Multumesc mult de raspunsuri.

Sa le iau pe rand: stiu ca e prea devreme sa imi fac griji asa ca am decis sa nu il mai presez, sa il las sa ia singur initiative si sa se descurce, desi de vorbit stam de vorba seara - nu il mai intreb, astept sa spuna singur chestii, pe masura ce isi aduce aminte.

E o idee sa invitam colegii in vizita, destul de greu ca nu cunosc parintii, am fost la o sedinta, ne-am vazut si atat, toata lumea a plecat repede. Dimineata cand il duc nu e nimeni, ca ii lasa in fata portii si intra toti singuri cand se deschide scoala, parintii nu au voie; iar la pranz il ia bona. Poate doar sa vorbeasca el cu copii, sa ii invite, o sa incerc sa vedem ce o sa iasa.

Androix, noi o sa incepem inotul peste o saptamana, si aici convins greu sa mearga si doar impreuna cu un prieten din parc, sper sa fie bine. Am mai facut karate acum 2 ani dar nu a mai vrut sa mearga si nu l-am fortat.

Off, greu tare, si petrecerea e o idee buna, dar mai asteptam putin ca urmeaza ziua lui si ii vom invita atunci.

Cu invatatoarea voi sta de vorba negresit, merg saptamana viitoare la ora de consiliere si sper sa avem si suportul ei.

Cris si Alexutzu

"Tinteste spre luna, chiar daca nu reusesti macar vei fi printre stele."

Postat

Uite o idee,eu am copila la gradinita,merge deja al doilea an aici,dar sa nu crezi ca am cum sa cunosc toti parintii,sunt 66 copii si 23 de natiuni.

Ce am facut recent,invitatii pt ziua de nastere a copilei mele pe care am scris locul unde e,ziua,ora si telefonul nostru.

Copila mi-a spus cui vrea sa dea invitatii si le-a impartit.Acum, pärintii, de au ceva de spus ma contacteaza telefonic iar la ziua copilei vin isi lasa copiii si apoi ii recupereaza la ora stabilita.

Si crede-ma, ca nu cunosc personal decat vreo 5 parinti iar copila mea a invitat 20 de copii.

Asta e o idee de petrecere dar ce-i important e ca tu si tatal lui sa-i fiti cei mai buni prieteni si sa-l laudati si sa fiti mändrii de el.Eu sunt atat de mändra de copila mea si o laud mereu,chiar si atunci cand din greseala cade cu bicicleta,ii spun ca asa cazatura grazava nu am vazut niciodata,ii spun mereu ca-i cea mai cea si-cred eu-ca de aici avem un copil care nu stie ce-i aia timiditate.

Sa nu mi-o iei in nume de rau,eu nu spun ca voi nu-l laudati dar s-o faceti mai des ca pänä acum,mai multa atentie si mai mult timp petrecut impreuna..astea mereu fac minuni.

mami de fetita cu ochii albastrii ca marea,04-10-06

Postat

Si eu sustin ideea de invitatii scrise, astfel iau si parintii la cunostinta (ca daca vine fiu-meu de la scoala si imi zice ca sambata e invitat la X, nu stiu daca sa il iau in serios, pentru ca ei mai isi fac invitatii si asa, fara sa stie parintii, invitatii pe care nici ei nu le iau in serios). O petrecere intre colegii de scoala e o idee buna pentru a-i ajuta sa se imprieteneasca mai usor. Iar eu as opta pentru a invita toata clasa, ca sa nu iasa divergente pe aceasta tema (oricum, probabil nu vin toti, dar intentia conteaza, sa nu se simta nimeni marginalizat).

Succes!

Tisina

Postat

Nu e nevoie sa coci prajiturele. Poti lua 1-2 cutii de bomboane. Pe post de "ma bucur sa va cunosc".

Eu zic sa nu-ti fci griji si sa-l lasi in pace. Se va adapta in ritmul lui.

Fi-mea se adapteaza greu in situatii noi. Adica ii ia mai mult de o luna, poate chiar 3-4 luni sa cunoasca copii, sa intre in vorba, etc. Acum e in cls II-a. Am schimbat gradinita in pregatitoare, apoi a intrat la scoala, deci 2 ani la rand cu colegi noi, educatoare/ invatatoare noua. Acum, in cls II-a li s-au schimbat profii de sport si de italiana. Inca nu s-a adaptat la italiana, pe noua profa de sport o cunostea de anul trecut deci i-a fost mai usor.

Schimbari de colegi si de profesori vor fi mereu - pur si simplu trebuie sa invete sa se adapteze. Iar "timpul de adaptare" difera de la copil la copil.

Tu cand iti schimbi jobul cat iti ia sa te simti "in elementul tau" la noul job? As ghici ca mai mult de o saptamana ....

Sorana si Monica (28.09.2002)

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare...

• Creează nouă...