Sari la conținut
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Postări Recomandate

Postat

AM NEVOIE DE AJUTORUL VOSTRU DRAGI PRIETENE

SUNT O MAMA SI O FOSTA SOTIE DISPERATA

AM SA INCERC PE SCURT SA VA DESCRIU NECAZUL MEU

DUPA O CASNICIE DE 14 ANI ,CU UN BAIETEL DE 10 ANI SOTUL MEU A CONSIDERAT CA NU MAI ERAM CEEA CE I-SI DOREA PROBIL SI SI-A GASIT O NOUA RELATIE SI EA CASATORITA LA RANDUL EI CU O FETITA DE 8 ANI.AM DESCOPERIT ACEASTA RELATIE DOATORITA NEGLIJENTEI LUI DE A NU I-SI STREGE MALLURILE.NU ERA PRIMA DATA CAND GRESEA IN FELUL ASTA,IAR CU TIMP IN URMA A AVUT PROBLEME SI CU BAUTUTA.AM TRECUT PESTE TOATE DE DRAGUL COPILULUI MEU CARE I-SI DIVINIZA TATAL DESI VEDEA TO CE SE INTAMPLA.SOTUL MEU MEREU MA DISCREDITAT IN FATA COPILULUI CAND EU IL PEDEPSEAM SAU II MAI TRAGEAM O PLAMA LA FUND INTERVENEA MEREU IN FATA LUI SI II LUA APARAREA.ACUM DUPA CE A HOTARAT SA PLECE DE ACASA SI S-A MUTAT CU NOUA PARTENERA SI FETITA ACESTEIA SI EA RENUNTAND LA FAMILIA EI PT A FI CU EL SI ASTA DUPA DOAR 3 LUNI DE RELATIE ZIC EI DESI SE CUNOSTEAU MAI DE MULT.BAIETELUL MEU A SUFERIT GROAZNIC DE MULT IAR SOTUL MEU IN TOATA ACEASTA PERIOADA NU A FACUT ALTCEVA DECAT SA-I FACA TOATE POFTELE SI SA-I DEA CAT MAI MULTA LIBERTATE ATUNCI CAND ERA CU EL.BA MAI MULT II PERMITEA COPILULUI SA I-MI VORBESCA FOARTE URAT SUNANDU-I CA BINE I-MI FACE.INTR-O SEAid="size5">RA CAND BAIATUL S-A INTORS DE LA TATAL LUI A INTRAT IN DORMITOR SA SE UITE LA DESENE IAR CAND M-AM DUS DUPA CATEVA MINUTE SA VERIFIC CE FACE ..CE CREDETI..FUGISE PE GEAM(STAM LA PARTE).DE ATUNCI ESTE LA TATAL LUI SI REFUZA CATEGORIC SA SE INTOARCA LA MINE DESI EU M-AM OCUPAT CEEA MAI MARE PARTE A TIMPULUI DE EL PANA ACUM ,TATAL LUI FACAND DOAR LUCRURILE FRUMOASE CU EL..PLIMBARI SI DISTRACTIE IN GENERAL.SUFAR CUMPLIT CA,COPILUL PE CARE L-AM CRESCUT ATATA TIMP ACUM MA RENEGA IN HALUL ASTA ...ESTE DUREROS...SI NU INTELEG DE CE SE COMPORTA ASA CHIAR DACA TATAL LUI ARE O SITUATIE FINANCIARA BUNA SI II DA LIBERTATE CATA VREA EL TOT NU ESTE CORECT SA MA RESPINGA IN FELUL ASTA .NU AM FACUT ALTCEVA DECAT SA-L CRESC SI SA AM GRIJA LUI DESI UNEORI POATE L-AM MAI CERTAT SI PEDEPSIT PE CAND TATAL LUI NU.

DATI-MI UN SFAT CA NU STIU CE SA FAC CUM I-MI POT APROPIA COPILUL DE MINE DIN NOU CAND EL SUSTINE IN FATA MEA CA NOUA PARTENERA A TATALUI SAU IL IUBESTE LA FEL CA SI MINE....LUCRU PE CARE ORICAT I L-AM EXPLICAT CA NU POATE FI ADEVARAT NU IL INTELEGE.id="Arial">

• Răspunsuri 71
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Postat

Din descrierea pe care ai facut-o (este un general al situatiei tale), eu cred ca cel mai bine ar fi (nu stiu daca este posibil), sa discuti cu fostul sot. Probabil aveti acum o legatura nu prea ok, si de-aici vin razbunarile personale, in care apar si fiul vostru (a fost inclus fara sa vrea). Acum, normal ca la 10 ani, sa-si doreasca totul, libertate, si mai stiu eu ce, fostul tau sot a stiut (din pacate) pe ce butoane sa apese asupra propriului fiu, ca sa-l indeparteze de tine. Nu cunosc detalii ca sa-ti pot spune altceva. Atata timp cat sotul nu "te are la inima" si vad ca stie sa-l atraga pe baiat de partea lui, deocamdata nu stiu ce-ar fi mai bine sa faci.

Discuta cu sotul tau, fara nervi, explica-i exact cum sta situatia (probabil ai facut-o deja), discuta cu baiatul, cat mai des, dar fara sa-l presezi, sa-l pedepsesti, sa ridici tonul, ca atunci va pleca si mai repede la tatal lui. Vorbeste cu familia ta, cu bunicii, aici iarasi nu stiu cum stati la capitolul asta.

O alta rezolvare, ar fi ca baiatul sa realizeze el singur daca a gresit mutandu-se cu tatal lui. Dar vezi, din descrierile tale, s-ar putea ca baiatul sa se fi aporpiat mai mult de tata atunci cand a-ti fost impreuna, presupun doar, iar acum facandui-se toate poftele, normal ca a plecat la el.

Este foarte greu prin ce treci, iti doresc cat mai multa intelepciune si rabdare.

Postat

Alice in primul rand incearca sa scrii cu litere mici, este greu sa parcurgi postarea ta fiind cu litere de tipar.

In al doilea rand, vazand situatia ta nu cred ca ai ce sa faci. Adica ai de ales, il aduci acasa cu politia, el fuge iar, devenitit inamici si tot asa. Parerea mea e ca, daca lui i se pare ca ii e mai bine langa tatal lui e bine sa-l lasi acolo, insa sa mentii legatura, sa iesiti seara intr-un parc, in weekend sa vina la tine, sa deveniti prieteni. Pentru ca sincer, mie mi se pare ca palmele alea la fund si educatia ta stricta isi arata acum coltii.

Nu inteleg unde e problema ca tatal a desfasurat activitati frumoase cu el? Tu de ce nu ai facut-o? De ce ti-ai asumat "mana de fier" de ce nu ai considerat ca un copil poate fi educat tocmai prin aceste activitati frumoase. Tatal si l-a apropiat si nu acum de la despartirea voastra neaparat, ci in trecut de-a lungul vietii. Mie mi se pare un tata iubitor.

Incearca sa faci abstractie de la ura si situatia in care te afli cu sotul tau (sau fostul) si sa te concentrezi cum sa-ti apropii copilul. Poate mai poti repara ceva.

Ce ti-am scris mai sus e din (oarecum) experienta personala. Fratele meu a fost foarte apropiat de fiica lui toata viata ei. I-a fost si mama si tata pe cat a putut, in sensul ca mama a considerat ca daca o hraneste in viata e de ajuns.

La varsta de 10 ani nepoata mea a hotarat sa mearga la tatal ei si oricat s-a chinuit toata lumea, nu au putut-o convinge ca e mai bine langa mama. Acum e la tatal ei. Din pacate mama a reactionat destul de rau si a pierdut-o definitiv (din cate imi dau eu seama), nepoata mea o vede de obligatie, nu de placere. Si asta fara niciun fel de influenta din partea fratelui meu. El chiar a incercat sa-i arate ca ii e mai bine langa mama ei.

Asa ca incearca sa gandesti calm si sa hotarasti ce iti doresti pe viitor.

Postat
poate aveti dreptate ca am fost mai drastica un pic cu el dar asta si pentru ca tot ce indeamna scola si educatie au fost doar pe umerii mei ,fostul sot neimplicandu-se prea mult in asta .baietelul a fost foarte rasfata de toata lumea si in special de tatal lui ....atunci cand gresea toata lumea il ameninta ..lasa ca vine ia maicata ...si copilule normal sa reactioneze asa nu asculta de nimeni ci doar de mine,desi am crezut ca stiu si cand sa-l pedepsesc si cand sa-l pup si sa-l deragalasesc insa el acum a ales asta din pacte si sufar cumplit,am pierdut tot si am momente cand ma gandesc oare pentru ce mai traiesc daca nu mai am nimic si in special pe copilasul meu
Postat

alice, inteleg ca treci printr-o situatie foarte grea; nu are rost sa despicam firul in patru cine e de vina pentru faptul ca sotul tau a ales sa-si traiasca viata alaturi de alta femeie; am retinut ca nu este la prima abatere, te-a mai inselat si in trecut, a avut si problemele cu bautura, imi imaginez ca nu ti-a fost usor sa traiesti in acest mediu, iar problemele de cuplu si-au pus cu siguranta amprenta asupra ta, ai devenit nervoasa, irascibila, lucru de inteles pana la un anumit punct.

mie nu mi se pare normal sa scrii sau sa concepi ca un copil de 10 ani ar putea sa inteleaga ca "nu e corect sa te respinga in halul acesta"; un copil de 10 ani nu-si pune problema in felul acesta, el nu poate intelege, ca un adult, faptul ca tu l-ai crescut si educat, ca ai trecut cu vederea infidelitatea tatalui si problemele cu bautura, ca ai ales sa traiesti asa doar de dragul lui, al copilului. el nu poate intelege si aprecia acest sacrificiu, e doar un baietel de 10 ani, speriat, derutat, caruia peste noapte i s-a dat peste cap viata normala de familie, caruia i se pare ca se simte mai bine si in siguranta alaturi de tatal lui si noua lui familie...

pune-te macar o clipa in locul lui si incearca sa vezi situatia prin ochii unui copil de 10 ani, daca poti : tu ce ai alege, sa stai cu mama care e suparata, furioasa, nu-mi face toate poftele ca nu are atatia bani ca tati, nu ma lasa sa fac ce vreau cum face tati,imi mai aplica si pedepse/corectii fizice, sau sa stai cu tata, care iti face toate poftele, care are o noua sotie care se poarta frumos cu mine, am si o noua surioara cu care ma inteleg foarte bine

ei ? acum ai putea sa intelegi, macar partial, de ce baietelul tau prefera sa stea cu tati ? vine o varsta in viata unui baietel cand tatal devine un fel de erou de neinvins, un superman, cand isi divinizeaza tatal si ar face orice sa fie ca el, cu el.

lasa-l o perioada acolo, discuta omeneste si civilizat cu fostul tau sot, incercati sa gasiti o solutie de compromis macar pentru moment, iar tu nu incerca sa-ti recastigi copilul denigrandu-i tatal si noua sotie, pentru ca nu vei obtine nimic bun in felul acesta, doar vei reusi sa-l indepartezi si instrainezi si mai tare...cu regret iti spun, dar in acest moment, in ochii copilului tau, care deja traieste o tragedie (despartirea parintilor si mutarea intr-o noua casa), tu ai ajuns sa fii un fel de "bau-bau" sau personajul negativ...

ai idee, atunci cand a fugit de acasa pe fereastra, o fi fost ideea lui sau l-a invatat tatal sau cum sa procedeze ? imi imaginez ca nu este foarte usor pentru un copil de 10 ani sa plece seara hai-hui singur pe strazi, cu ce a ajuns la locuinta tatalui, pe jos, cu transportul in comun, cu taxiul ? si-a luat si ceva lucrusoare sau nu ? daca si-a luat si bagajul, e clar ca toata fuga a fost premeditata, cu sau fara ajutorul tatalui si al noii sotii. oare ce le-a spus baietelul tau celor doi, cand a aparut la usa lor ? ce motive a invocat privind fuga lui de acasa ? ai reusit sa afli ?

ar fi interesant de stiut ce parere are noua sotie de toata situatia asta, daca este de acord sa preia dificila sarcina de a-ti creste si educa baiatul sau a acceptat aceasta situatie doar de dragul barbatului cu care a decis sa-si continue viata ?

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Postat

Aliceeee,id="red"> copilul tau s-ar putea sa traiasca inca o mare dezamagire (prima a fost divortul vostru), atentie!!!

Si anume, actuala sotie, dupa o vreme, sa-si "dea seama" ca nu poate locui impreuna cu baiatul tau, deoarece...si va gasi ea n motive. Atunci tata, sub influenta ei, il va aduce inapoi la tine. Si uite asa, baiatul va deveni mingea de ping-pong al adultilor. Si va suferi cumplit.

Poate, acum ca ei sunt la inceput, noua sotie vrea sa-l impresioneze pe sotul ei, acceptandu-l pe fiul tau in casa ei. Dar nu ai de unde stii ce sentimente adevarate are. Este doar o presupunere.

Sper sa nu se ajunga aici.

Ce poti face tu este sa te apropii mult acum fata de baiat, arata-i dragostea ta, si lasa-l un timp asa, el va sti daca se va simti in continuare bine cu tatal sau nu.

Postat
Citat:
citat din mesajul lui CorinaDani

ai idee, atunci cand a fugit de acasa pe fereastra, o fi fost ideea lui sau l-a invatat tatal sau cum sa procedeze ? imi imaginez ca nu este foarte usor pentru un copil de 10 ani sa plece seara hai-hui singur pe strazi, cu ce a ajuns la locuinta tatalui, pe jos, cu transportul in comun, cu taxiul ? si-a luat si ceva lucrusoare sau nu ? daca si-a luat si bagajul, e clar ca toata fuga a fost premeditata, cu sau fara ajutorul tatalui si al noii sotii. oare ce le-a spus baietelul tau celor doi, cand a aparut la usa lor ? ce motive a invocat privind fuga lui de acasa ? ai reusit sa afli ?

align="right" id="quote2">

cand aveam eu 9 ani jumate, parintii mei in divort, eu crescuta pana la 7 ani de bunicii paterni si apoi "plasata" si nefericita la bunicii materni (care de altfel "voiau sa faca OM din mine"), am pastrat un bilet de autobuz vreo doua saptamani, pana am avut "loc" sa plec. Si am plecat. La bunicii paterni.

Mama,cu care de altfel nu aveam mai deloc relatii ( o vedeam cand venea in vizita la bunici) a ales sa reactioneze prin nenumarate procese de incredintare, prin explicatii mature mult peste varsta mea bazate in principal pe critici si reprosuri la adresa-mi.

Imi amintesc in special apelativul "fetito", care ma urmareste negativ pana in ziua de azi, imi zgarie efectiv creierii si acum, dupa 26 de ani.

Concluzia mea este, daca mai vrei sa ai vreo sansa sa-ti apropii cumva baietelul, e sa-l lasi acolo, sa-l vezi cand vrea el sa te vada si sa speri ca se va intoarce singur.

Cu orice alta forma de abordare, copilul se va indeparta si mai mult. Maximul de emotie pe care am reusit eu sa-l traiesc revazandu-mi mama dupa ceva ani (pentru ca intre timp am refuzat asta)a fost stanjeneala. Atat si nu cred ca asta iti doresti.

P.S. oare s-a intamplat ceva de baietelul a ales sa fuga, ceva...in seara aia, care poate tie ti s-a parut neinsemnat.
Te intreb pt ca la mine declick-ul s-a produs cand mama si bunica materna mi-au interzis sa mai merg in wkd-uri la bunicii ceilalti.

Oana si Mara 11.08.2004

Noi
Postat

buna corina si multumesc mult pentru sfaturi

in seara cand a figit de acasa tocmai se intorsese de 5 min de la tatal sau pe care nu i-am interzis niciodata sa-l viziteze

nu stiu daca a fost idee lui sau au facut un complot cum s-ar zice cert este ca in 5 minute tatal il si recuperase ...de unde nu stiu ca nu mi se dau amanunte doar ma snat sa ma intrebe unde este cand eu il cautam inebunita pe strazi si mi-a zis e la mine nu il mai cauta

Postat

buna oana si multumesc pt timpul acordat sa citesti randurile mele

nu i-am interzis niciodata sa-si vada tatal tocmai pt ca stiam ca il divinizeaza nu il puteam face sa sufere intratat dar sunt constienat ca din el alege sa fie acolo ocmai fiindca stie ca pe mine ma va avea mereu langa el i-am repetat asta de nenumarate ori insa pe taicasu are senzatia ca il pierde iar fetita femeii cu care el este acum ii va lua locul in inima tatalui sau ...sau poate ma insel

Postat
Citat:
citat din mesajul lui ALICEEEE
are senzatia ca il pierde iar fetita femeii cu care el este acum ii va lua locul in inima tatalui sau ...sau poate ma insel
align="right" id="quote2">

Daca e "numai" asta, atunci se va intoarce singur cand va fi pregatit.

Multa intelepciune si rabdare iti doresc.[flo]

Oana si Mara 11.08.2004

Noi

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare...

• Creează nouă...