silvi_2005 Publicat Septembrie 22, 2010 Raport Distribuie Publicat Septembrie 22, 2010 Pentru ca e sezonul de pus muraturi si facut zacusca si alte bunatati pentru iarna cred ca ar fi util sa avem un subiect unde sa vorbim despre ele. [flo] Eu am reusit pana acum sa pun ceva muraturi mai imi ramane de facut ceva zacusca as face o cantitate mica de tot gen cateva borcane de zacusca de fasole boabe si zacusca de vinete ( aici astept cu interes retete de la voi fara mult ulei ) [flo] si o sa mai pun ceva pasta de ardei capia tot simbolic si zarvazat la borcan. Va dau retetele care le folosesc eu la muraturi, ajustati voi cantitatile ca eu nu am spatiu sa pun foarte multe [flo] Am pus Castraveti murati reteta casei este reteta mamei mele, cu castravetii opariti si lasati in apa aceea 24 de ore, o minunatie de muratura. Am testat anul acesta o reteta luata de pe Bucataras de Castraveti bulgaresti in otet din care am pus 3 borcane de 1 litru. Am pus cateva borcanele de Conopida cu ardei capia dar nu cu foarte mult otet. Am facut salata care imi place mie mult Salata de gogonele cu zucchini/dovlecel si ceapa care sunt feliate toate si incap in burcanele mici. Si am mai pus cativa Ardei umpluti cu varza dar putini, o sa mai fac cateva borcanele. Mai inca treaba si retete [flo] dar astept si iedi de la voi, am citit mai demult prin zona retete superbe de muraturi sper sa mai apara fetele [flo] BUCATARIA SYLVIEI Adevarul, pur si simplu, este rareori pur si nu este niciodata simplu. Oscar Wilde Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri Mai multe opțiuni de partajare.
valentinag Postat Septembrie 22, 2010 Raport Distribuie Postat Septembrie 22, 2010 Anul asta am facu asa; zacusca cu ciuperci ardei capia copti la congelator vinete pentru salata ardei grasi opariti,cu niste crengute de patrunjel langa,pentru umplut la iarna castraveciori murati gogsar,conopida si morcov la murat bulion si suc de rosii,da cam putine,ca nu le-a mers bine la rosii anul asta[bang] dovlecel si morcovi taiate marunt,pentru pilaf sarbesc cam astea... "La vita e bella" Explore Romania Bijuterii hand made De mancare Dulciuri Din gradina mea Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri Mai multe opțiuni de partajare.
hristina Postat Septembrie 22, 2010 Raport Distribuie Postat Septembrie 22, 2010 Am si eu un subiect deschis pe aceeasi tema; cred ca ar trebui sa le uneasca cineva; se scrisese si acolo destul de multe! Altfel, mult spor! Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri Mai multe opțiuni de partajare.
silvi_2005 Postat Septembrie 23, 2010 Autor Raport Distribuie Postat Septembrie 23, 2010 Hristina chiar nu am gasit ca am cautat inainte sa il deschid, daca e asa sa il mute la tine [flo] eu vroiam sa vb undeva de astea. Valentina id="red">daca ai timp pls zi-mi de zacusca ta de ciuperci o pot face cu ciuperci champinion ? [flo] BUCATARIA SYLVIEI Adevarul, pur si simplu, este rareori pur si nu este niciodata simplu. Oscar Wilde Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri Mai multe opțiuni de partajare.
silvi_2005 Postat Septembrie 24, 2010 Autor Raport Distribuie Postat Septembrie 24, 2010 Am mai reusit sa pun ceva Gogonele si simple si in combinatie cu conopida si castraveti si cateva borcane mici de Verze care e varza data pe razatoare pusa la murat. In we atac actiunea zarzavat la borcan si imi ramane cealalta saptama de facut ceva zacusca. Am vazut ceva zacusca cu peste care suna tare bine. BUCATARIA SYLVIEI Adevarul, pur si simplu, este rareori pur si nu este niciodata simplu. Oscar Wilde Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri Mai multe opțiuni de partajare.
danangie Postat Septembrie 25, 2010 Raport Distribuie Postat Septembrie 25, 2010 buna ziua, SILVIA nu am sa ma satur niciodata de retetele tale. Off de-as fi asa brava ca tine macar 5%. Eu nu am pus niciodata muraturi...dar parca ma bate asa un gand!! Castravetii si conopida mi-au facut cu ochiul. O intrebare prosteasca poate....cum verifici daca sunt murati? Trebuie sa astepti un timp? Poti deschide capacul borcanului ori de cat ori vrei sa-i incerci? Castravetii trebuie pusi neaparat in borcanele? As putea incerca sai pun intr-un butoias de plastic? Sau plasticul da gust nasol? Cate intrebari!! Cand reusesti poate imi raspunzi. Pupam gospodina minunata! Mami [9cer]de [tren] Alessio Michele(2 ani si 3luni) si Mattia Gabriel(11 luni) Pozici cu noiid="size1"> Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri Mai multe opțiuni de partajare.
danangie Postat Septembrie 25, 2010 Raport Distribuie Postat Septembrie 25, 2010 Aaa si-nca ceva. Eu as vrea sa pun muraturile intr-un dulap pe balcon. Cam cate grade ar trebui sa fie afara ca sa le pot pune?Balconul nu e dintr-ala inchis. Mami [9cer]de [tren] Alessio Michele(2 ani si 3luni) si Mattia Gabriel(11 luni).......si in martie barza ne va vizita. Pozici cu noiid="size1"> Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri Mai multe opțiuni de partajare.
elaga Postat Septembrie 25, 2010 Raport Distribuie Postat Septembrie 25, 2010 Si mie mi-e teama sa le pun in balcon. Iar in casa mi se pare prea cald pentru muraturi, asa ca n-am mai facut deloc. Iau de la mama. http://mamasiiubita.blogspot.com/ Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri Mai multe opțiuni de partajare.
Alecsia Postat Septembrie 26, 2010 Raport Distribuie Postat Septembrie 26, 2010 Eu in fiecare an pun la congelator: fructe( mure, visine, zmeura), legume taiate marunt( ardei capia rosu+gogosari, telina, patrunjel radacina+pastarnac+morcov), frunze de patrunjel si marar verde(le pun separat), vinete coapte pentru salata, fasole boabe si pastai. Mai fac castraveti in otet, gogosari in otet, dulceata de visine(anul asta din lipsa de timp nu am mai facut). Mai urmeaza sa fac pasta de gogosari si dulceata de mere si pere. danangie, am pus eu intr-un an borcanele de castraveti in balcon(inchis) si din cauza frigului, noaptea au inghetat. Asa ca de atunci, cand da frigul le tin in bucatarie la temperatura potrivita. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri Mai multe opțiuni de partajare.
silvi_2005 Postat Septembrie 26, 2010 Autor Raport Distribuie Postat Septembrie 26, 2010 Alecsiaid="red"> [flo] imi poti spune te rog cum pui tu gogosarii in otet si cum faci pasta de gogosari? Am vazut ceva retete dar mi se pare prea mult otet eu la muraturi pun f putin ca regula, merci in avans [flo] BUCATARIA SYLVIEI Adevarul, pur si simplu, este rareori pur si nu este niciodata simplu. Oscar Wilde Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri Mai multe opțiuni de partajare.
Recommended Posts
Participă la discuție
Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.