Sari la conținut
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Postări Recomandate

Postat

Ce spuneti de asta? Mie mi se pare o initiativa foarte buna.

http://www.gandul.info/societatea/bebelusii-amprentati-la-nastere-mamele-fara-acte-fotografiate.html?3932;4613217

Octavia mami de Vesna, minune micaid="red"> (16.10.2008)

Asa crestem noiid="red">, Ce stim sa facemid="red">

[img=http://lb1f.lilypie.com/qAxIp3.png]

"The lunatic, the lover and the poet

Are of imagination all compact"

• Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Postat

"Conform statisticilor, 369 de copii au fost parasiti in maternitati si in alte unitati sanitare în perioada ianuarie - martie 2009, iar în 2008 au fost înregistrate 1.317 astfel de cazuri."

Din nefericire,nu cred ca amprenta picioruselor le va impiedica pe acele mame sa-si abandoneze puiutii,ar trebui sa se rezolve cauza nicidecum consecinta,parerea mea.

http://picasaweb.google.com/home

Postat

nu se pune problema ca amprentarea sa le faca sa nu'si mai abandoneze copiii... dar poate asta e inceputul implementarii unui sistem care va ajuta autoritatile sa le gaseasca mai repede... multe dintre cele care isi abandoneaza copiii vin la spital cu acte false, sau fara... ceea ce face sa fie aproape imposibil de gasit...

si cata vreme familia biologica nu e identificata si nu isi da acordul, copilul respectiv nu poate fi dat spre adoptie, ceea ce inseamna ca ramane in sistem. si cred ca toti stim ce inseamna asta...

e incredibil cati bani si cate resurse se cheltuie pentru gasirea familiilor celor care isi abandoneaza copiii (pentru ca, repet, este singurul mod in care copilului i se poate clarifica situatia, si i se poate oferi o sansa). de asemenea, toata treaba asta dureaza enorm...

deci, cred ca e binevenita orice procedura care poate duce, in final, la imbunatatirea sanselor copiilor abandonati de a duce o viata normala...

(cu toate ca mai nou, de cand cu alocatia de 200 lei pana la 2 ani, a scazut rata abandonurilor in maternitate...)

mami de brotac rocker id="green"> [pk]
id="right">

Povestea unui Licuriciid="Comic Sans MS">id="red"> [flo][flo]

Postat

Ma gandesc ca ar fi o idee buna sa se ia amprente si mamelor fara acte, pe langa faptul de a le fotografia. Stiu, suna cam aiurea dar ar fi o masura in plus de prevenire a abandonului in maternitate.

Octavia mami de Vesna, minune micaid="red"> (16.10.2008)

Asa crestem noiid="red">, Ce stim sa facemid="red">

[img=http://lb1f.lilypie.com/qAxIp3.png]

"The lunatic, the lover and the poet

Are of imagination all compact"

Postat
Citat:
citat din mesajul lui miereamara

Nu mi s-a parut deloc aiurea, este o masura de precautie care nu strica.

align="right" id="quote2">

in ce sens precautie? care ar fi temerile sistemului in ce te priveste?

eu n-am citit articolul, asa ca nu stiu despre ce e vorba in propozitie:D, am o problema cu calculatorul si nu pot deschide nici un link, dar m-a surprins afirmatia taid="size1">
Postat

aici se ia amprenta piciorului imediat dupa taiarea cordonului si amprenta digiatala a mamei si are ca obiectiv asigurarea integritatii binomului mama-fiu, identificarea noului nascut si evitarea schimbului de copii in spital si in afara lui

roxana [gravi] 6+ si [copil] ivan (2.12.2006)

Postat
Citat:
citat din mesajul lui fdoina
Citat:
citat din mesajul lui miereamaraNu mi s-a parut deloc aiurea, este o masura de precautie care nu strica.
align="right" id="quote2">in ce sens precautie? care ar fi temerile sistemului in ce te priveste?eu n-am citit articolul, asa ca nu stiu despre ce e vorba in propozitie:D, am o problema cu calculatorul si nu pot deschide nici un link, dar m-a surprins afirmatia taid="size1">
align="right" id="quote2">Exista posibilitatea ca bebelusii sa fie incurcati (schimbati) la nastere, nu din rea vointa, ci pur si simplu accidental, exista posibilitatea ca cineva sa iti rapeasca copilul (desi e f greu aici pt ca au niste bratari electronice atasate de piciorus care incep sa tiuie in momentul in care treci de coridor). Pagina cu amprenta mea si amprentele lui a fost dovada nasterii si identitatii copilului pana in momentul in care am primit certificatul de nastere (care este expediat in aproximativ 2-3 saptamani prin posta). Baby GatorFineArt galleryListen to your children when they're young, and they'll listen to you when they're old.

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare...

• Creează nouă...