Sari la conținut
Comunitate Desprecopii a devenit CLUB DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Postări Recomandate

Postat

conchita[:)] sa stii ca virgula culmea nu...am fost o femeie care vroia cariera, invatasem tot ce se poate invata in domeniu, vroiam sa lucrez si am si lucrat in echipe la mari proiecte ce durau uneori si 2-3 ani pana se finalizau, dar cand am simtit ca acum vreau copii, parca mi s-a pus pata, nimic nu mai conta[8D]...si a venit prima, si m-am socat[bang], totul mi se parea de groaza, sufeream de depresie post-natala fara sa stiu,, eu ziceam ca totul e bine...noroc cu al meu care ma remonta in fiecare zi, eu eram pe "pilot automat", el mi-o aducea in pat sa suga, el o punea la loc, el facea micul dejun, el facea cumparaturile, in fine a fost greu, dar incet incet m-am indragostit pana peste cap de ea[olala], dar mai degraba de ideea de copil ...era asa cum sa spun ireal...ceva ce nu puteam controla, un "challenge" mult mai mare decat avusesem pana atunci...plus ideea de "continuitate in eternitate"...nu sunt o fire religioasa, nici nu stiu bine sa ma definesc la capitolul asta, dar stiam ca eu ca fiinta ma continuam cumva prin ea...pe scurt: eram tare fericita, nu conta daca as fi murit in secunda urmatoare[8D].

Macrina[pup]

Sunt implinita cu copiii mei, am atata treaba cu ei incat nu stiu cum ar incapea altul in viata noastra si totusi ma gandesc cu ardoare la inca unul..

Si stii de ce, pentru ca nu vreau sa imbatranesc.

Cata dreptate iti dau, acest sentiment il am si eu...si ultima fraza ma "obsedeaza" as putea spune, parca inchid o usa cu putere in urma ea, parca cumva "maternitatea" mea, capitolul asta din viata unei femei se termina, stiu ca nu e adevarat, dar cumva asa simt.

O sa va destainui ceva, uneori cand ma "relaxez"[hot] sau cand simt ca trec pe langa un pericol, e valabil in ambele cazuri[:D] imi readuc in memorie momentele "nasterilor" mele, momentele ultime, absolute, in care am creat viata si ma simt impacata cu mine.

Ayla21 [flo] in loc de iconul de pe messenger cu imbratisarea virtuala, ti-am citit povestea si sunt alaturi de tine cu toata inima.

Mindy n-a fost chiar totul ideal, dar eu uit repede[:D]...dupa sven am pierdut o sarcina gemelara inaintata bine, si am fost chiar la pamant rau de tot, nasterile mele toate au fost naturale suta la suta, ceea ce nu e chiar raiul pe pamant, adica nici macar epidurala, pe vremea mea[bibe] nu se ajungea asa usor la chestia asta in Olanda, desi am citit de norocoase, acum e ok, e lege prin care se specifica ca ai "dreptul" la asta daca iti doresti.

Oricum e nedrept ca niste clipe atat de frumoase trec atat de repede...de-asta probabil "furnicaturile"...citeam odata un articol despre drogati, n-am incercat niciodata, deci nici nu ma pot pronunta, dar citeam ca unii dintre noi au in creier o mica "disfunctionalitate" care ii face dependenti de anumite lucruri, probabil la mine s-a declansat cand am tinut primul bebelus in brate.

Si chiar si-asa sunt foarte realista, nu ma vad "impartita" ca timp intre mai multi, desi daca nu pierdeam sarcina gemelara, acum aveam 4, in loc de 3.

Ah si da in Romania am savurat la maxim cateva zile cu vechi prieteni la mare, desi si-acolo eu ma uitam dupa cate un fundic de copil si cate o manuta grasuta care turnau nisip in cap la parinti[olala]...dar totusi am "savurat" timpul ala liber...ah si in avion la ducere m-am crucit si le-am admirat la maximum pe mamele care merg cu avionul ore si ore, la mine a fost durere[alcool] cu atata gasca.

eu si 3 banditi: ilse(1.01.2004), sven(1.01.2006) si thor(1.07.2008)

• Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Postat

eu am 2 buc teroristi, 2 baieti frumosi si destepti pe care ii iubesc enorm (mai ales cand dorm [:D] - ca sa fac o rima)

oricum, astia 2 mi se par arhisuficienti pt implinirea mea ca mama, in mod cert seara ma simt invariabil stoarsa ca o lamaie ... asa ca nu cred ca mi-as putea lua vreodata inima in dinti sa mai fac un bebe

aaa... perfect de acord, sunt cu okii sarma dupa vreo bebelusha frumoasa si bucalata, pe care as imbraca-o ca pe cea mai printesa dintre printese (ati ghicit, imi doream sa am o fata dar tati nu stie sa puna cromozomu' corespunzator [bang])

dar nici eu si nici tati nu ne gandim serios la al 3-lea sau al 4-lea sau al cat o mai fi copil

in acelasi timp, nici eu si nici el nu am alege niciodata o metoda contraceptiva radicala si ireversibila, pe pricipiul ca ... NEVER SAY NEVER [:D]

noi ne ferim de o sarcina asa cum putem, dar nici eu si nici stotul meu nu ne-am dori si nu cred ca am accepta o metoda ireversibila de stopare a posibilitatii de reproducere (e drept... nici n-am discutat despre asa ceva)

nu in ultimul rand, sunt constienta ca parte din decizia asta este si faptul ca traim in romania... si asta ne ocupa tot timpul!

ma refer la chestii de ordinul nivel de trai, (ne)siguranta zilei de maine etc

ideea e ca daca tot ai aceste framantari - daca vrei sau nu vrei, daca poti sau nu poti sa mai faci/ cresti un bebe - eu cred ca nu m-as grabi sa fac 'pasul' cu vasectomia (oricum nici sotul tau nu pare sa se grabeasca, scuze de gluma [:D])

exista si alte metode contraceptive, unele chiar cu rata mare de succes, intre timp veti putea sa alegeti momentul oportun pt un nou bebe (sau, cine stie, sa aleaga Doamne-Doamne in locul vostru... [asia])

Aid="red">Nid="green">Aid="orange">Mid="blue">Aid="purple">Rid="green">IAid="red">id="Verdana">, mami de 2 baieti ca in filme:

[bonjovi] Nascut pe 4 iulie (2000)

si

[cri] Vineri, 13 (iunie, 2003)

poze cu frumosii mei (si nu numai [;)] )

Blogul meu... under construction [olala]

Doar pentru ca cineva nu te iubeste asa cum vrei tu,

nu inseamna ca nu te iubeste cu toata fiinta sa! id="teal">id="size2">

Postat

Azi am revenit cu o introspectie pe care mi-o fac uneori, nu zilnic[8D] si cu o "frica" care salasluieste cumva in subconstientul meu si anume aceea de a-mi pierde copiii[q].

La orice tragedie care se intampla, o aud, vad la stiri-care implica copii, ma pun imediat in locul parintilor respectivi si sufar pana la lacrimi, eu de felul meu nici nu pot citi lucruri triste ca simt un junghi in inima, cum sa fac sa depasesc "starea asta"?

Adica cred ca deja e ceva mai mult acolo in subconstient[:I]...si care probabil din instinctul asta de "supravietuire" exacerbat pe care-l am ma indeamna sa ma "reproduc" in continuare...suna foarte primitiv ce spun, dar sunt ganduri asa "crude" culese chiar de la sursa.

Mai mult de exemplu se duce sotul cu toti 3 la un loc de joaca si eu raman acasa, nu va zic ce ganduri imi trec prin cap, uneori...altadata chiar planific sa-mi trimit printesa cu avionul in Romania dupa 6-7 ani la bunici cu insotitoarea de bord[:)], deci cum vedeti extreme...sau am fetita si baiatul mijlociu, la scoala, respectiv gradinita si sunt acasa doar cu thor, deja imi trec prin cap tot felul de chestii cand vad camerele goale[bang], cum ar fi fara ei...nu stiu ma torturez singura...oare sa fie o depresie post-natala intarziata dupa ultimul, sa fie faptul ca tocmai am intarcat si e ultima mea data[q] deocamdata[:I], caci imi mai las un pic timp...de introspectie.

Mai sunt mame cu asa ganduri negre, uneori, mentionez ca in genrela n-am nicio greata sa las gasca ba cu socrii, ba cu cumnata, ba cu ai mei si sa o tai undeva singurica, cu sotu sau cu prietenii...ba folosim si baby-sitter-e, 2 fete de 17-18 ani, atunci de unde vin gandurile astea?

Cum sa le facem fata?

eu si 3 banditi: ilse(1.01.2004), sven(1.01.2006) si thor(1.07.2008)

Postat

O, da, Ilse, te inteleg perfect. Eu am doi baietzi si desi tin la cariera mea, as sacrifica-o fara nici un regret pentru copii.

Si da, mai vreau si eu un bb. Dar inca nu stiu cand, sotzul nu e ff pregatit, eu am avut niste probleme serioase cu al doilea copil. Oricum eu cred, in mod clar, sunt ferm covinsa ca voi mai face un copil. astept doar sa ma mut intr-un apartament mai mare..

Motivele..ii iubesc ff mult, nu concep viata fara copii, dar cred ca mai e si o chestie (poate pare si o chestie de inacceptare a trecerii timpului, nu stiu) legata de faptul ca eu nu pot sa concep ca am terminat cu maternitatea (maternitatea in sensul de copii mici, alaptat, sarcina etc.) Am si senzatia ca asociez maternitatea cu tineretea..[:I].Adica stiu ca in viata femeii ca momente importante (strict personale) sunt nasterea, casatoria, maternitatea si ..gata s-a terminat. Bine..sunt si cresterea si casatoria copiilor si toate celelalte..dar eu ma gandesc strict la ceea ce fac eu "direct" ca femeie..

In fine, nu stiu daca are vreun sens ce indrug eu pe aici..

Cert e ca mai vreau copil / copii. Si e atat de frumos cand sunt mai multi, de cand il am si pe al doilea..e cu totul altceva, casa e plina de viata cu ei, am pentru ce sa traiesc.

Asa ca eu, personal, nu as concepe sa apelez la o metoda de contraceptie ireversibila [:I].

[flo]

Baietzii mei

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare...

• Creează nouă...