Sari la conținut
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Postări Recomandate

Postat

Ce parere aveti despre acest articol???

http://www.coffeechat.ro/2009/08/de-ce-nu-ne-luam-concediu-de-maternitate/

Cate dintre mamele DC-iste, care opteaza o perioada mai lunga pentru CIC (6luni/1an/2ani), se regasesc intre aceste randuri:

" cele care de la bun inceput s-au declarat neajutorate si n-au muncit decat atunci cand au avut cate-un zvac creativ care le-a trecut repede - si sotul cu salariu mare, cazut in adoratie, le-a indemnat sa renunte la orice le-ar putea tulbura linistea sufletului lor delicat si fragil si sa se dedice copiilor, daca asta nu le angoaseaza prea tare-, ori acelea care oricum nu stiau sa faca mai nimic, si, decat somere, mai bine in concediu".

PS. Acest subiect nu se vrea a fi un repros adus mamelor care decid (indiferent de motiv) sa se intoarca la servici mai repede decat legea le-ar permite.

SUNT CEL MAI FRUMOS DIN ORASUL ACESTA!!!id="limegreen">[hc]

• Răspunsuri 72
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Postat

Gecko, cred ca ai scos din context exact pasajul care sa faca din subiectul asta unul cu directia zz.

S-a mai discutat o gramada pe tema "cat stam in cic" si fiecare are cazul si crezul sau. Nu exista o reteta universal valabila. Unele se simt implinite la "pampersul" copilului, altele la job. Unele nu au ce face si trebuie - ori sa stea acasa , ori sa se intoarca la servici.

Cred ca fiecare alege ce e mai bine pentru familia ei in acel moment.

Anya

Postat

eu am citit si recitit tot articolul,,,si cred ca e chiar jignitor la adresa unor mame,,,[bang][bang]

oricum ai vrea sa interpretezi si oricat de binevoitoare ai fi,,,cuvintele spuse sant aceleasi,,,

Ma mir ca o asa MARE JURNALISTA a ales sa scrie asa un articol,jignitor la adresa unor mame care dintr-un motiv sau altul au ales sa stea acasa,,,

Neajutorate ,adorate de soti,somere sau nestiutoare intr-ale meseriei,fiecare mama are dreptul sa aleaga cum isi petrece maternitatea fara ca vreo mare vedeta sa critice sau sa catalogheze,,,

Cum ar fi daca noi mamele obisnuite am critica sau cataloga toate vedetele dupa exemplul uneia care se drogheaza sau se cupleaza cu barbati doar ptr bani,,,Daca am afirma ca toate sant la fel?

Eu chiar nu ma asteptam la asa un articol!!!!

povestea unor ingerasi

Dragostea de mama face ca toate celelalte sentimente sa paleasca.

Postat

Cum am mai citit-o panaacum pe autoare, am ramas efectiv ca la dentist citind articolul...

Anya, aici deja nu mai e vorba de "fiecare are crezul sau"; aici e vorba de jigniri urate, urate!

Stau acasa cu fetita mea de 1 an si 6 luni. A trebuit sa stau si inaintea nasterii 3 luni acasa. Felicitari cui a putut merge la job pana in ultima zi de sarcina, asa as fi vrut si eu, in schimb am stat la pat, o luna si jumatate am stat in spital cu perfuzii si injectii la 4 ore ca sa nu pierd sarcina si in final am nascut cand nu implinisem nici 7 luni ale ei[alcool]. Apoi...nu stau sa explic niciunei mame care a revenit degraba la serviciu ce avere imensa castigi privind zilnic cum puiul tau creste, face ceva nou, iti zambeste, iti umple sufletul. Cine n-a trecut prin asta oricum nu va intelege.

Da, si eu am pierdut mult lipsind de la serviciu...Doctoratul la care munceam de 2 ani de zile s-ar putea sa fie un proiect pierdut (un exemplu). Altminteri, recunosc...sunt tanara doctorita, deci ma incadrez si la job cu bani putini si la categoria care nu stie sa faca (altceva) mai nimic; si, fireste, stand acasa, si la categoria intretinuta de salariul sotului. Felicitari cui a avut taria sa se intoarca mai repede, sa faca bani multi si sa aiba succes. Bine ca a avut si in grija cui sa lase copilul/copiii. Eu din pacate nu am, din familie...Si nu sunt deloc singura in situatia asta! Si nu am ales eu sa fie asa...

Un lucru e limpede: cand ma voi intoarce la munca, alta va fi valoarea tuturor lucrurilor pt mine, altele vor fi prioritatile, altele ambitiile, altele renuntarile. Sunt alt om si asta pt ca am stat acasa mult cu copilul meu. La serviciu, oricare ar fi ala, am stat si voi sta o viata, fara sa ajung sa aflu si sa capat bogatia pe care o simt acum in sufletul meu[flo]

Natyid="purple">

mamica [copil] Iuliei Elena-esenta tare in sticluta micaid="purple"> (30.01.2008) id="red">

DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC! id="Arial Black">id="red">

Postat

Cred ca indiferent de decizia fiecareia, de a se intoarce ori nu la munca , nimeni n-ar trebui sa se preteze la astfel de comentarii.

Vor exista mereu pareri diferite dar asta nu inseamna ca mamele care aleg intr-un fel sau altul trebuie blamate, criticate sau luate peste picior pt decizia lor.

Plus, nu poti judeca situatia cuiva dupa aparente.

Cum o fi mama care nu stie sa faca mai nimic? Ocupata doar cu facutul copiilor?[:-@]

Fericirea are chipul tau... Andra ,[comoara] noastra!id="Georgia">id="size1">

id="right">

Cum a intrat Andra in viata mea...id="size1">id="Georgia">

Mandra bea laptic si iata... a mai crescut un pic...id="size1">

Postat

Pana la urma s-a inteles de ce am postat articolul.

Departe de mine sa judec vreodata mamele care se intorc mai repede la servici (fiecare isi stie casa ei) ci doar citind, culmea la o cafea, articolul respectiv (care troneaza intr-un banner DC) am gasit jignitoare categoriile vazute de autoare pentru mamele ce decid sa ramana mai mult in CIC.

SUNT CEL MAI FRUMOS DIN ORASUL ACESTA!!!id="limegreen">[hc]

Postat

Revin cu aceeasi precizare pe care a facut-o si Gecko: a nu se intelege din ce am spus ca e un repros la adresa celor intoarse la munca mai devreme, dimpotriva, am si zis ca din anumite puncte de vedere le admir. Rau e anu intelege ca fiecare si le stie pe ale lui si a pune asemenea etichete jignitoare...

Natyid="purple">

mamica [copil] Iuliei Elena-esenta tare in sticluta micaid="purple"> (30.01.2008) id="red">

DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC! id="Arial Black">id="red">

Postat

nici eu nu critic sau gandesc jignitor despre o mama care se intoarce la servici sau alege sa ramana acasa,indiferent de conditiile sau motivatia ei,,

Dar m-a socat de-a dreptul articolul si autoarea ,,,despre care aveam o parere buna,,,se vede ca aparentele insala,,nu stiu ce a facut-o sa lanseze asemenea declaratii,oricum orice ar zice dupa,,parerea mea s-a schimbat total despre gandirea ei,,,pacat

e chiar strigator la cer sa troneze articolul cu jigniri gratuite pe prima pagina la DC,,oare ce gandesc mamele care chiar sant obligate sa stea acasa cu copii? care au renuntat la cariera si bani ptr ca chiar nu au avut ce face cu copilul? cresa nu este ,in bone nu poti avea incredere,familie multe nu au sa le ajute,,,si raman acasa obligate de imprejurari,,,,cum se simt mamele acelea care sant catalogate ff urat de o MARE JURNALISTA?

Oare ce mai urmeaza? oare cum ne-or mai cataloga pe noi muritorii mari jurnalisti sau marile vedete[bang][bang][bang]

povestea unor ingerasi

Dragostea de mama face ca toate celelalte sentimente sa paleasca.

Postat
Citat:
citat din mesajul lui gecko
Pana la urma s-a inteles de ce am postat articolul.Departe de mine sa judec vreodata mamele care se intorc mai repede la servici (fiecare isi stie casa ei) ci doar citind, culmea la o cafea, articolul respectiv (care troneaza intr-un banner DC) am gasit jignitoare categoriile vazute de autoare pentru mamele ce decid sa ramana mai mult in CIC.SUNT CEL MAI FRUMOS DIN ORASUL ACESTA!!!id="limegreen">[hc]
align="right" id="quote2">EXACT! Ce cauta acest articol pe DC???Natyid="purple"> mamica [copil] Iuliei Elena-esenta tare in sticluta micaid="purple"> (30.01.2008) id="red"> DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC! id="Arial Black">id="red">
Postat

Acceasi jurnalista a mai scris recent un articol despre Sarah Jessica Parker si gemenii ei nascuti din mama surogat.

Atunci mi-am dat seama ce gandire are, deci nu ma surprinde deloc cu articolul asta! :)

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare...

• Creează nouă...