Sari la conținut
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Postări Recomandate

• Administrators
Postat

http://s2.postimage.org/3MfAA.jpg

Dupa 30 de ani, Sony a decis sa opreasca productia Walkmanului.

Acum 30 de ani, Walkman-ul era cel mai popular aparat portabil de ascultat muzica. Lansat la 1 Iulie 1979, Walkmanul a suferit diverse transformari, mai ales la introducerea CD-ului dar conceptul a rezistat. Aparatele MP3 l-au ucis.

Multora Walkmanul ne-a marcat tineretea, fie ca-l aveam, fie ca ravneam la unul. Cand aveam vreo 11 ani, tatal meu a fost in Germania intr-o delegatie si mi-a adus un Walkman. Din pacate l-a declarat la vama si i-au cerut vama de vreo 3 ori costul produsului. Spre ghinionul meu, parintii mei au decis sa renunte la el. Parca mai simt si acum din tristetea de anunci...

Mai tineti minte caseta audio? Cum o derulam cu creionul ca sa nu consumam bateriile de la casetofonul portabil? Cum se agata banda si ne chinuiam sa o bagam la loc in caseta?

O zi buna Echipa Desprecopii.com

• Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Postat

He, he, saptamana trecuta m-a sunat mama ca face ordine in subsol si a gasit o cutie cu casete audio. Ma intreba daca poate sa le arunce. I-am raspuns "nuuuuuu, casetele mele, cum sa le arunci ?..."

Walkman-ul insa e dus de mult... Si, da, si eu derulam cu creionul casetele, sa nu se consume bateriile. Da' nu se derulau bine si apoi se prindea banda.

Mai am si niste viniluri si pe alea le pastrez.

Punem de-ul muzeu, ceva pentru copii nostri ?

Postat

Mai am inca Walkman-ul - e cam decrepit - si mai am si o gramada de casete. Avea si un felde switch pentru Fe si Cr, daca imi amintesc exact.

Casetele de '90 se agatau cel mai des si le derulam cu creion de forma hexagonala.

Imi amintesc ca anul trecut a avut fi-mea o problema la fizica cu o banda de magnetofon care se derula cu o viteza de... ma rog. Si s-a blocat pentru ca nu vazuse in viata ei o banda de magnetofon.

Si mi-am zis atunci: "ia uite, astia au scos de la naftalina problemele pe care le faceam eu acum 25 de ani...

Disparitia lui, imi produce aceeasi melancolie ca incetarea aparitiei revistei Pif.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit

vivi

Postat
Citat:
citat din mesajul lui viviana
Disparitia lui, imi produce aceeasi melancolie ca incetarea aparitiei revistei Pif.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
align="right" id="quote2">

Dar stii ca dupa ce si-a incetat aparitia, prin anii '80, a mai avut o serie in ultimii 6 ani - pana si-a dat obstescul sfarsit anul trecut.
Si eu, in aceeasi nostalgie, le-am luat pentru fiu-meu - pe care insa nu l-a interesat deloc (este drept ca era si mult mai prost decat in vremurile bune).

Ei bine, eu am derulat cu creionul pana am primit o scula - un fel de rasnita din plastic de marimea unei casete, si cu o manivela. Aparatul nu-l mai am, dar chestia aia a supravietuit pana de curand (m-am uitat o ora la ea, nu-mi aminteam la ce folosea...)

Eu cred ca ne este dor (si) de noi, nu numai de "lucrurile" copilariei noastre!

"Procesele iti rapesc timpul, banii, tihna si prietenii." (Proverb englezesc).
Postat

eu nu intelegeam niciodata de ce in excursii nu imi mergea Walkman-ul.Da chiar niciodata acasa nu avea nicio treaba si cand ajungeam in autocar[bang][:D]. Si mai aveam si doua la mine care mai de care colorate fel de fel de casete.

deya

Postat

Oh, da Mediajust,

Intotdeauna cand ma gandesc la lucrurile astea trecute imi amintesc si sentimentele avute atunci.

Este atat de reconfortant!

vivi

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare...

• Creează nouă...