Sari la conținut
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Postări Recomandate

Postat

Multumim pt voturi id="size3">[flo]cristal1995 [flo]mcrissa [flo]mamagiuliei [flo]miki-miki [flo]luck [flo]adrianaady [flo]LucaLuca [flo]bytzi [flo]balanta_tm [flo]Lidia74 [flo]lavinia78 [flo]Looana

Cap1id="red"> Cap2id="red"> Cap3id="red"> Cap4 id="red"> Cap5id="red"> Cap6id="red"> Cap7id="red"> Cap8id="red"> cap9id="red"> cap10id="red"> cap11id="red">Informatiiid="black"> id="size4">Avortul spontanid="red">(art in engleza)Avortul spontan id="red">(art din Revista farmacist)Avortul spontan – tipuri, cauze si simptomeid="red">(art pentrumamici.ro)Cauzele genetice ele avortul spontan id="red">(art semnat de dr.Tutunaru)Trombofiliile-implicatii obstreticaleid="red"> Trombofilia in timpul sarciniiid="red"> art in englezaProfil trombofilieid="red">(art synevo.ro) Profil sindrom antifosfolipidicid="red">(art synevo.ro) Protocol de explorare biologic-hematologica/Ginecologie-obstetricaid="red">postat pe DC de Luca-Luca[flo] Sarcina si bolile tromboemboliceid="red">(art materno-fetala.ro) Strategii de administrare a medicatiei anticoagulante (ANTICOAGULAREA LA PACIENTA GRAVIDA)id="red">Despre trombofilie, ce tb sa stim/facemid="red"> art in engleza Patologia imunologica a implantarii oului id="red"> sursa Pierderea sarcinii din cauze imunologiceid="red">

Utile id="black">id="size4">Analize Synevoid="orange"> (obs: pt analize de trombofilie bifati sectiunile Biologie moleculara-PCR si Hematologie)Informatii despre analizeid="orange"> Synevo RomaniaAparat pt ascultarea inimiorei lui bbid="orange">Prospect Clexaneid="orange"> Cum se administraza heparinaid="orange">
Suplimente nutritiveid="black">id="size4"> Tabel cu medicamente si catit de B-ri incluse in eleid="blue"> B6 100mg (1/zi)de aiciB12 500mcg (2/zi)de aiciCele mai bogate surse de B12: ficatul de vita (850 g - 60 mg)Atentie!! In sarcina ficatul este interzis!!, tonul (550 g - 1,32 mg), pestele (850 g - 0,85 mg), puiul (850 g - 0,36 mg), laptele slab (1 pahar - 0,95 mg). Acid folic 5mg (1/zi) din farmaciiMetafolin acesta (acid folic natural mult mai bun decat acidul folic sintetic, intra in celule si converteste homocisteina in metionina mai repede ) Info aiciVitamina C 750mg/zi informatiiMultivitamine pt MTHFR : Neevo, Neevo DHA[/url]
Avertizariid="black">id="size4">1. Nu consumati alimente care contin vitamina K Alimentul (100 g) Vitamina K (micrograme)varza creata ..................... 500spanac ............................... 350varza de Bruxelles ................ 230broccoli ............................... 210fetica .................................. 200nasturel .............................. 200laptuca ............................... 120conopida ............................. 80fasole verde ......................... 45castraveti ............................. 30dovlecei ............................... 30rosii .................................... 10Tabel cu alimenteid="blue">id="blue">
ANALIZE:id="size4">Analize pentru Sindromul antifosfolipidic (SAFL) + Trombofilie id="red">id="size4">
  • Răspunsuri 198
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Postat

miki[flo][flo][flo]

La multi ani!id="size4">id="red">dragutza,multe bucurii,fericire si sa ti se indeplineasca visul mult dorit[pup][pup]

dumnezeu ma va ajutaid="purple">[ruga]

Postat

mikyid="red">

LA MULTI ANI !!!!id="size4">id="red">

[bum][batetoba]

sa fii sanatoasa si iubita si cel mai mare vis sa ti se implineasca !!!

[pup][pup][pup]

Postat

Buna.

Am tot citit despre trombofilie pe internet. Am avut si eu acum 3 luni o sarcina oprita in evolutie la 6 saptamani. Dupa chiuretaj mi s-au facut analize dar nu cele despre care am citit si mi s-a spus ca inca nu e cazul sa facem investigatii mai complexe. Dar nu am primit nici un raspuns referitor la pierdere. Se intampla frecvent fara un motiv anume asa mi s-a spus. Voi cum v-ati dat seama de trombofilie? Se manifesta in anumit fel sau se depisteaza doar in urma analizelor?

V-am pupat.

Postat

La multi ani MIKI!id="red"> sanatate ,fericire si implinirea celei mai mare dorinta pe care o ai.id="blue">id="size3"> [flo][flo][flo][pup][pup]

Looana

Postat

Floryid="Arial">id="size2">id="navy">[flo], in primul rand, imi pare rau ca ai pierdut o sarcina si ca medicii au spus ca nu necesiti investigatii mai complexe...E groaznica atitudinea asta a medicilor, cand nu ii intereseaza sa gaseasca motivele pentru care ai pierdut sarcina...

Eu nu am pierdut nici o sarcina, dar incerc sa raman insarcinata de aproximativ un an si nu reusesc. Dupa investigatiile minimale facute, concluzia a fost ca sotul meu are oligospermie si ca unica solutie sa avem un bebe este FIV+ICSI. Nu mi s-au recomandat analizele de trombofilie, dar am citit la capitolul asta experientele nefericite ale fetelor care au pierdut sarcini obtinute natural sau prin FIV, am vazut ce consecinte dramatice da profilul de trombofilie si am decis sa imi fac si eu niste investigatii in directia asta. In urma rezultatelor, am avut surpriza neplacuta sa aflu ca am doua mutatii genetice: mutatia protrombinica si mutatia genei MTHFR C677T; deci, si eu am un risc crescut de tromboze. Pentru mine e foarte, foarte, important ca am aflat acum ca am doua mutatii si ca sunt expusa trombozelor, fiindca inainte de a incepe FIV-ul, pot sa iau masuri si sa fac tot ce depinde de mine ca sa sustin o eventuala sarcina.

Simptome care sa ma puna pe ganduri, nu am avut niciodata. Am niste varice de pe la 20 de ani, care pana acum insa nu s-au agravat. Mai mult, in Mai am facut o ecografie Doppler venos la membrele inferioare (pentru varice) si rezultatul a fost ok, in sensul ca nu s-au gasit trombi. Am intrebat-o pe doctora care mi-a facut Doppler-ul venos daca merita sa imi fac analize de depistare a trombofiliei si mi-a spus razand ca nu, ca nu am eu trombofilie...Daca era sa ma iau dupa ea, nu faceam nici o analiza si nu as fi aflat inainte de a incepe FIV ca am probleme de trombofilie...

Iti doresc succes si sper sa aflii motivul pentru care ai pierdut sarcina.

Da-mi Doamne puterea sa accept ceea ce nu pot schimba, da-mi curajul sa lupt pentru ceea ce pot schimba si da-mi intelepciunea de a deosebi pe una de cealalta!id="Tahoma">id="size2">id="teal">

Postat

Fetelor [flo], va rog, daca va pricepeti, lamuriti-ma si pe mine: Folgardid="Arial">id="size2">id="navy"> este echivalent cu Medyn forteid="Arial">id="size2">id="navy"> sau cu Vita 3Bid="Arial">id="size2">id="navy">? Incerc sa 'sap', sa vad de unde imi pot face rost de vitaminele pentru mutatia MTHFR C677T, dar intai am nevoie sa stiu ce sa cer [:)].

Va multumesc anticipat!

Da-mi Doamne puterea sa accept ceea ce nu pot schimba, da-mi curajul sa lupt pentru ceea ce pot schimba si da-mi intelepciunea de a deosebi pe una de cealalta!id="Tahoma">id="size2">id="teal">

Postat

[hopsieu] am revenit si eu, ma mai tineti minte?[:D]

Am fost plecata 3 sapt din tara, m-am bronzat taciune[:D], am pus alte 3kg pe mine pt ca nu am rezistat tentatiilor, am mai pus un an [q]... app Bytzi[pup], Luk[pup], Loona[pup] multumesc pt urari. Mi-a fost dor de Romanica nostra, de oraselul meu, de casuta mea si bineanteles de DC[:D] A fost frumos dar s-a dus si tb sa revin la oile mele.

Eu nu fac ET-ul pana nu trec caldurile astea si pana at imi fac lectiile sa nu mai plec la drum nepregatita. Am gasit ceva util noua, un tabel lung cu alim care contin K , bun de pus pe prima pagina aici : http://www.drgourmet.com/md/warfarincomprehensive.pdf .

Va rog sa ma trageti de maneca care vreti modificari in listuta.

Bun venit fetelor noi !!

Mikiid="blue"> Anul asta pun de-un pui [^]

DOAMNE AJUTA!!

Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...