Sari la conținut
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Postări Recomandate

Postat

Buna,

Va rog stie cineva care e proportia corecta ( functie de varsta ) intre Flixotide - fiole de 0,5 mg/2ml si ser fiziologic pentru aerosoli ? Eu am un baietel de 1an si 2 luni care a facuit laringita, am fost cu el la urgenta si doctorita care era de garda mi-a spus sa pun 1 fiola Flixotide si 2 fiole ser fiziologic- problema e ca in comert sunt fiole de ser de 5 sau 10 ml...

• Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Postat

Buna!

Cunosc problema, sunt patita din vara. Am cautat fara exagerare cam tot orasul dupa fiole de 2 ml; le-am gasit greu; pana sa le gasim, am mers iara la dr si i-am zis ca nu gasim de 2 ml; ne-a zis sa mai cautam si dc nu si nu, sa revenim pt schimbarea retetei.

Iti scriu totusi macar sa-ti spun ce ne-a zis noua: in nici un caz sa nu luam de 5 ml si sa impartim noi, sa incercam sa adaptam proportiile; pt ca la cele de 5 ml alta e concentratia de substanta activa!

Asa ca, parerea mea, dc nu gasesti de 2 ml, mergi la medic, spune-i ca nu se gasesc si poate schimba reteta.

Cecilia, mami de Nicolle Adelina

www.ajutopedenisa.ro

Postat

Noi facem la 3,6 ani concentratie mai mare 2mg/2ml jumatate de fiola adica 1 ml flixo + 2 ml ser

Cand era mai mica si faceam de 0,5mg/2ml puneam o fiola de flixo intreaga adica 2ml + 1ml ser

ideea e ca trebuia sa ajungem la un total de 3ml solutie pt a functiona corect nebulizatorul (are si un semn pe paharut)

personal, mi se pare ca doua fiole, chiar si de 5ml, ar fi cam mult... ajungi in total la 12 ml solutie si nebulizarea dureaza foarte mult, copilul isi pierde rabdarea

eu abia pot s-o tin pe mandra 8-10 minute cat dureaza la noi cu 3 ml

dar poate sunt diferente...voua v-a prescris pentru laringita, noua pentru wheezing recurent...

poate reusesti sa mai intrebi un medic

multa sanatate!

Mamibiutza si bb Nora (3 mai 2007)

Postat

Exista ser fiziologic si in sticle mari, de 0.5l. Poti sa tragi cu seringa de acolo.Nu stiu daca in fiole de volume diferite (2,3,5ml, 0.5l) concentratia de substanta activa este diferita. Daca ar fi asa, atunci medicul care prescrie reteta ar trebui sa specifice si concentratia substantei active, nu doar volumul de ser,nu credeti?

Ana : 4 ani si 7 luni:0.3 ml ventolin+2 ml ser fiziologic.

Alina si Ana (15 martie 2006)

Postat

Ser se poate folosi la orice tip de "imbuteliere",doar ca de cel la 0,5 l pediatrul nostru ne-a zis ca nu e ok deoarece dupa deschidere trebuie folosit in 24 de ore.In spital ne face injectiile cu ser dintr-asta dar acolo 0,5 l se consuma in 2 ore cel mult,asa ca nu e pb.Si inca nu am patit sa nu gasim la fiole de 2 ml.Pb cu cel la 10 ml e ca e muuult mult mai scump decat cel la 2 ml(pret/cantitate).

Si Daria(1 an si aproape 3 luni) face aerosoli cu Flixotide,0,5 ml cu 1,5 ml ser.si cum fiola de Flixotide e de 2 ml,si se foloseste in maxim 12 ore dupa deschidere,noi aruncam jumate de fiola,dar nu ma oftic,daca se face fata bine dau oricat pe medicamente .

sanatate maxima tuturor[pup]

Luminita,mami de 3 nazdravani:

tero Stefan-Alexandru 02.09.2005

shoricica Sara-Maria 30.05.2008

trompetzica Daria-Ioana 03 08 2009

Postat
Citat:
citat din mesajul lui Alex@Sara
Ser se poate folosi la orice tip de "imbuteliere",doar ca de cel la 0,5 l pediatrul nostru ne-a zis ca nu e ok deoarece dupa deschidere trebuie folosit in 24 de ore.In spital ne face injectiile cu ser dintr-asta dar acolo 0,5 l se consuma in 2 ore cel mult,asa ca nu e pb.Si inca nu am patit sa nu gasim la fiole de 2 ml.Pb cu cel la 10 ml e ca e muuult mult mai scump decat cel la 2 ml(pret/cantitate).Si Daria(1 an si aproape 3 luni) face aerosoli cu Flixotide,0,5 ml cu 1,5 ml ser.si cum fiola de Flixotide e de 2 ml,si se foloseste in maxim 12 ore dupa deschidere,noi aruncam jumate de fiola,dar nu ma oftic,daca se face fata bine dau oricat pe medicamente .sanatate maxima tuturor[pup]Luminita,mami de 3 nazdravani:tero Stefan-Alexandru 02.09.2005shoricica Sara-Maria 30.05.2008trompetzica Daria-Ioana 03 08 2009
align="right" id="quote2">buna seara,baietelul meu tocmai a terminat o serie de cefort injectabil, care se dilua cu ser fiziologic. injectiile i le-a facut o asistenta din spitalul de copii, a folosit ser la 0.5 l care a stat acoperit cu o bucatica de vata cu spirt si tot tratamentul a folosit aceeasi sticla de ser.imi vine greu sa cred ca nu se poate folosi decat 24h.parerea mea. [flo]Laura [mamica] lui [copil] Daniel - 14.11.2006Poze Danielslideshow DanielMamici din IasiFulguleti noiembrie-decembrie 2006

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare...

• Creează nouă...