Sari la conținut
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Postări Recomandate

Postat

acum vre-o jumatate de an, mai exact prin aprilie anul asta, am incercat sa le scot biberonul la pitici. imi intrase mie in cap ca fac carii de la biberon sau ca le strica cumva dintii. incerc sa ii spal zilnic pe dinti, de obicei seara, si le dau si zimaflor. de fapt mai mult pt fetita am vrut sa il scot pt ca are in inceput de carie pe dintii din fata, dar nu de la biberon, ci pt ca a cazut pe scara si si-a ciobit usor dintisorii din fata pe care a inceput sa se formeze un strat usor de carie, si-mi era frica sa nu avanseze de la biberon!!! si acum imi aduc aminte ce sperietura am tras cu ea, am crezut ca si-a spart toti dintii si ca are gura varza... in fine, nu asta era acum problema mea, sa revin la subiect.

la baiat, care atunci avea 3 ani si 8 luni am renuntat de tot, desi a protestat la inceput pana la urma s-a resemnat. fetita care avea aproape 1 an si 10 luni nu am reusit sa o dau pe braza si pt ca nu se culca si nu reuseam sa o adorm, plangea permanent dupa el, se trezea din 10 in 10min si il cerea asa ca i l-am dat dupa 2-3 nopti de chin. nu mai vorbesc de discutiile avute "de ce ea mai bea la bibe si el nu!". el nu a vrut sa accepte laptele nici cu cereale, nici cu nici un fel de canita. asa ca a renuntat de tot la lapte. parca imi era si ciuda[bang] pt ca lor chiar le face placere sa bea lapte si stiam ca, la un moment dat, si-l vor scoate singuri si nu vor mai bea deloc! nu as vrea sa se intample asta, consider ca e f bine sa bea lapte cat mai mult timp, poate toata viata, dar este f adevarat ca as prefera sa il bea in cana, ca oamenii mari, nu la biberon sau canita de copii mici pe post de stimulent/calmant/"somnifer" cum il beau ei. pt ca la ei asta este, trag la lapte ca bebelusii[bibe] si apoi se culca!!!

de vre-o 2 luni am renuntat si la fetita la clasicul biberon si am cumparat, la amandoi pt ca imi era ciuda ca el nu mai punea gura deloc pe lape, niste canite cu cap de latex de la "primii pasi", tot cam ca un biberon pana la urma[bang], pt ca nu am gasit alta varianta mai buna ca sa inlocuiesc bibe... aveam deja canite din celelalte cu cap tare de plastic si supapa si canite cu pai tot de la "primii pasi", insa sunt mai anevoioase, si nu reusesc sa traga din ele bine, obosesc, ii dor obrajii de la atata tras, curge fff incet, in loc sa ii calmeze si sa le induca somnul mai rau ii enerveaza, iar cele cu pai nu le poti folosi stand pe perna in pozitie de culcare cum vor ei... intrebarile mele sunt urmatoarele:

1. pana la ce varsta este cu adevarat importanat sa bea lapte, pt calciul pe care il contine, tinand cont ca branza/cascaval/iaurt/smantana nu mananca nici unul decat extreeeeeem de rar, pacaliti sau fortati, dar nu din placere!?! si nici cereale nu mananca decat poate 1 data la 1-2 saptam?!?

2. strica latexul acela dintii in vre-un fel? se pot face carii de la el? strica forma dintilor cumva sau incetinesc preschimbarea/aparitia noilor dinti cand va fi timpul?!? poate ne apuca 6-7 ani tot cu canita in dinti/gura[bang] desi nu-mi doresc asa ceva... precizez ca ei folosesc canita aceea decat cand dorm, in rest pe timpul zilei beau apa/suc din pahar normal, sau chiar direct din sticla de 2 l!?!

3. ce fel de canita imi recomandati care sa poata fi folosita pe timp de noapte stand culcat pe perna, sa nu curga nici pe la filet, nici pe la gura/tzumburuc, sa nu-ti fie teama ca a ramas pe langa ei prin pat si ca se varsa/scurge pe perna sau cearceaf, dar sa nu mai fie tutusi cu capul din latex gen biberon!?!

Eu + Rares (19 aug 2006) + Rebeca (4 iun 2008)

• Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Postat

Fiica-mea are 3 ani si 4 luni. Ea bea normal, din pahar, de pe la 1 an si ceva dar la biberonul de lapte de seara nu renuntam deloc (are biberon normal cu tetina din aceea cu 3 gauti mari). Este momentul ei de rasfat: sta pe perna si isi bea laptele in timp ce eu ii citesc. Dupa aceea ne spalam pe dinti si ..la nani.

Si eu am incercat sa aflu pana la ce varsta e absolut necesar laptele dar parerile sunt impartite. Oricum, o cana de lapte pe zi nu are cum sa strice orice varsta am avea.

Referitor la canuta: noi am avut o canuta 3 in 1 de la Primii pasi care nu curge nici daca o intorci invers. Asta este: http://www.farmablu.ro/farmacie/cana-3-varste-primii-pasi. Poti folosi capacul cu ciocul de silicon (este moale nu tare). Noi o foloseam cand fetita cerea apa noapte, o lasam langa ea in pat fara tema ca va curge vreun strop.

Postat

[pup]Lorikay multumesc pt raspuns! din pacate nu am putut intra pe link-ul dat, imi zice ca pagina solicitata nu mai exista pe server. dar o sa caut canita pe alte site-uri sa vad despre care canita este vorba. o sa ma mai uit si prin farmacii sau supermarket-uri. voi de unde ati luat-o?

pana sa am tentativa aceea din aprilie de a renunta la biberon, fetita mea avea 2 biberoane, unul de apa si altul de lapte, pe care le alerga mai ceva ca la cross toata noaptea!!! intr-un fel si acesta a fost unul din motivele importante pt care am vrut sa renunte la biberon (in afara de cel cu dintii pe care l-am expicat). se trezea noaptea de 2-3 ori pt bibe de lapte si de 5-6 ori pt bibe de apa. deci in jur de 6-8 treziri pe noapte. inainte nu ma deranja, ca eram in CIC, dar de cand am inceput serv nu a mai fost absolut nici o veselie sa aleg toata noaptea dupa biberoane. eram asa de buimacita ca nu mai stiam daca vrea apa sau lapte, asa ca bibe de apa l-am inlocuit atunci cu o canita primii pasi cu cioc tare si supapa, din care trage fff avenoios, si la care a renuntat cu timpul pe timpul noptii (o vrea doar pana adoarme, sa o simta in mana, sa stie ca e acolo cu ea, dar nu o mai foloseste f mult) asa ca acum mai avem noaptea 1-2 treziri cand cere laptele baut in canita cu cioc de silicon.

Postat

Din punct de vedere al posibilitatii de aparitie a cariilor, orice lichid (lapte, ceai indulcit) baute dupa ce s-a spalat pe dinti poate favoriza. Indiferent daca e baut cu cana sau cu biberonul. Atata timp cat ritualul de culcare presupune baut lapte in pat (fara spalat pe dinti dupa) n-are nici-o importanta daca bea cu biberonul sau cu cana.

Poti lasa copiii sa bea cu ce vor ei, doar sa se spele pe dinti dupa.

Anya

Postat

anya ai mare dreptate!

sincer eu nu am intrebat nici un medic stomatolog in legatura cu cariile si igiena, insa mie imi bagase o fosta colega in cap ca fiica-sa a facut carie de la biberon pt ca toata noaptea statea cu bibe sau cu suzeta in gura. fetita respectiva are dintii aproape retezati de la jumatate din cauza cariilor.

ai mei beau laptele neindulcit dupa care se culca, nu au tinut suzeta decat 2 luni pe perioada colicilor apoi au aruncat cu ea amandoi si nu am mai insistat sa o primeasca. biberonul il beau si il pun langa ei, nu il sug gol noaptea. dar recunosc ca nu prea respectam igiena dentara asa cum trebuie, in senzul ca ii spal pe din o sg data pe zi, in general seara inainte de culcare, insa laptele in beau dupa acea spalare in pat si nu le mai fac alt periaj la dinti dupa lapte. daca raman particule de mancare/lichide in gura pe timpul noptii ele vor actiona intr-un fel si cu timpul se va vedea efectul negativ. ar trebui sa schimb ceva in privinta asta, dar nu prea stiu cum pt ca la ei canita de lapte era ca un calmant, un mod de a se linisti, de a nu mai carcoti sau comenta pe ideea "ai primit canita, acum faci nani, nu mai ai voie sa cobori din pat, sa faci scandal sau sa pierzi vremea de nici un fel"...

Postat

ce vastra are copilul/copii tai?

as vrea sa aplic si eu aceeasi regula insa cu o fetita de 2 ani si aproape 5 luni imi este cam imposibil sa fiu f autoritara si drastica in masurile luate. cand este restrictionata sau privata de ceva, sau nu ii convine ceva, reactioneaza destul de nasol. incerc sa evit pe cat posibil astfel de momente de agitatie fara rost mai ales inainte de somnul, cand trebuie sa fie calma, linistita, impacata. mai ales ca, dupa cum ziceam, canita este ca o "rasplata" pt ca face nani singura fara scandal, dupa ritualul bine stiu. daca le-as da cana de lapte si apoi as veni repede peste ei sa-i spal pe dinti automat i-as deranja, i-as agita, s-ar da jos din pat la joaca,in cel mai bun caz, sau la cearta, urlete si proteste. la urma urmei nu e ca si cum as veni sa le dau o jucarie noua sau o ciocolata ca sa le faca placere si sa fie bucurosi, as veni sa ii spal pe dinti, o activitate nu f apreciata de ei pe care oricum o realizam cu dificultate si inainte. cam grea treaba...

as renunta de tot la cana de lapte daca ar manca alte produse lactate, dar cum nu mananca nimic... si ce ritual de nani sa le fac astfel incat sa ii conving sa intre in pat fara scandal si sa nu se mai ridice de acolo?!? noi gasisem faza cu canita si era perfecta! ce sa gasesc altceva care sa inlocuiasca canita?

Postat

A mea face in curand 3 ani si tot se mai trezeste noaptea sa bea lapte,o data sau de 2 ori.Bea cam 180 o data.Seara la culcare iarasi bea.Pe zi cam 500 ml.Dar ii dau lapte praf,pt ca n-am incredere in laptele din comert.Nu cred ca contine nici un pic de calciu.Si daca va uitati bine la ingrediente,nu contine chiar deloc,la putine am vazut.

Ii dau cu biberonul,cu canita nu merge.Am incercat sa nu-i mai dau,sa ii dau apa,dar nu merge,se apuca de plans si nu inving cu ea.Si cand se trezeste ma striga si specifica in gura mare ca VREAUUU LAPTEEE!!![:D]

Carii nu a facut pana acuma,din contra,are niste dintisori foarte frumosi.Nu ma deranjeaza ca ma trezesc noaptea,pentru ca adoarme imediat si deja m-am obisnuit.Dar ma intreb daca e ok pentru stomacelul ei,nu ar trebui noaptea sa se odihneasca???

Ramonel,mami de [aerob] Beaid="red">(08.11.2007) si [gravi]7+

2 sarcini oprite din evolutie la 5s si 7s-MTHFR C677T heterozigot, PAI1 4G/5G genotip heterozigot

tratament aspenter 1/zi,femibion 1/zi,acifol 1/zi,magneB6 2/zi,utrogestan 400,clexane 0,4

id="size1">id="teal">id="Tahoma">

In cartea vietii, un înger a scris despre nasterea copilului meu. Apoi, închizand cartea, a murmurat: "Prea frumos pentru acest pãmant!"id="red">

id="size1">id="Script MT Bold">

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare...

• Creează nouă...