Sari la conținut
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Postări Recomandate

Postat

Astazi am iesit cu copii afara, langa blocul nostru s-a deschis un nou loc de joaca si fi-mea este foarte incantata, noi stam intr-o zona unde sunt si cateva case de rromi, ii stiu ca fac multe rele insa pana acum nu am avut incidente cu ei. Acum, la locul de joaca eram doar eu cu bebe si fata si vreo 4-5 copii rromi care se jucau la ceva distanta de noi...la un moment dat o fetita din grupul lor se apropie de fi-mea si incepe sa vorbeasca foarte politicos cu ea, in gandul meu am zis " uite domnule ca pot fi civilizati" ( mare prostie), apoi ii da parul dupa ureche ( cred ca sa se uite de cercei ma gandesc eu acum), la ceva timp dupa asta fi-mea se duce la un topogan si se da de cateva ori, intre timp, grupul de copii se imparte in doua, unii urca pe scari si ceilalti urca invers pe topogan prinzand-o pe fi-mea intre ei si pana sa ma prind eu ( desi eram la cativa pasi de ei ) o iau la pipait...copii cand vad ca ma iau de ei o iau la fuga iar fata ramane plangand..o intreb ce s-a intamplat si ce i-au facut , daca i-au facut ceva si de ce plange si nu vrea sa-mi spuna nimic. Plecam de la locul de joaca in ideea de a o scoate de acolo fiindca simteam ca s-a intamplat ceva si in timp ce ne plimbam imi spune ca unul din copii a tras-o de "cuca" ( asa ii zicem noi zonei intime) si ca a durut-o foarte rau...am simtit ca imi fuge pamantul de sub picioare, efectiv nu am stiut cum sa reactionez si ce sa-i spun, m-am adunat cat de cat si i-am spus ca au facut foarte rau copii respectiv si ca nu e normal sa se intample asa ceva, iar ea imi dadea dreptate. Am ajuns acasa si i-a spus si sotului ce s-a intamplat si a tot repetat de cateva ori povestea cu incidentul ...

Cat de mult o poate influenta un astfel de incident, are 4 ani, si eu ce ar trebui sa fac, ca parca sunt lovita in cap de cand s-a intamplat asta, cum pot sa o feresc de astfel de comportamente...

Scuze daca nu sunt prea coerenta...

mamica de printesa Maria 15.11.2006 si bebe Mircea -25.09.2010id="blue">

• Răspunsuri 196
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Postat

Inbox, imi pare tare rau pentru ce vi s-a intamplat. Nu prea stiu ce sa-ti zic... ia toata vina asupra ta, cere-i iertare de mai multe ori ca n-ai aparat-o si ca n-ai prevenit asta, sa nu cumva sa creada ca are ea mititica vreo vina, spune-i ca stiai ca-s oameni rai care pot face astfel de lucruri, dar ca nu credeai ca si copiii ar putea face asta si chiar de fata cu tine. Mangaie-o si consoleaz-o si promite-i ca vei fi de 1000 de ori mai atenta de acum incolo, ca nimeni sa n-o raneasca in niciun fel. Si cere si sfatul unui psiholog!

Pene colorate... cate putin din toate!

album

gradina

Postat

olympiaid="red"> nici nu stii cat de vinovata ma simt...i-am zis sotului ca eu nu mai ies singura cu copii pe afara...chiar nu mai am curaj, am intrat intr-o stare foarte urata...

Postat
Citat:
citat din mesajul lui inbox
olympiaid="red"> nici nu stii cat de vinovata ma simt...i-am zis sotului ca eu nu mai ies singura cu copii pe afara...chiar nu mai am curaj, am intrat intr-o stare foarte urata...
align="right" id="quote2">Ei hai, ca exagerezi! Asta nu ar fi o problema dar ii transmiti si fetei starea. Pana la urma a fost un incident intre copii. Nu ii da mai multa importanta decat merita, dar concentreaza-te pe a invata fetita sa reactioneze. Nu acum, ci dupa ce te linistesti. Acum risti sa-i transmiti fetei numai teama, ori asta nu ajuta la nimic.
Postat

Imi pare rau Inbox pentru ce ai patit.Inteleg starea ta, probabil ca te invinovatesti ca nu ai reusit sa o aperi si ti-e teama ca nici de acum in colo nu o sa fii in stare. E normal ce simti.

Incearca sa te linistesti, sa nu-i transmiti fetei starea ta.Eu cred ca dupa faza asta o sa fii mult mai atenta si stiu ca esti capabila sa iti aperi copiii.

ali

Mama fericita de Andrei

Postat

Groaznic.

Nici nu am cuvinte sa ti spun ce rau imi pare pt asa un incident.

Dar, bine ca nu a fost mai rau, bine ca sunteti bine, bine ca stii ce s-a intamplat si la ce sa te astepti sa va puteti feri.

Daria & felina fioroasaid="Trebuchet MS">id="red">[zana]GIULIAid="Trebuchet MS">(2004 08 16)id="Trebuchet MS">id="red"> cuid="Trebuchet MS">id="red"> [buburuza] Selaid="Trebuchet MS">id="red">

_____________________id="red">"Meglio sole, che mall`accompagnate !"id="red">id="size1">

Postat

oribil !

in primul rand nu o lasa pe fetita ta sa vada cat esti de afectata si suparata de acest incident, pentru ca ii va acorda mai multa importanta decat ar trebui sau ar putea sa aiba sentimente de vinovatie, frica, repulsie...

daca mai pomeneste de incident, spune-i ca nu e vina ei, ca acesti copii sunt obisnuiti sa se joace altfel decat voi; incearca sa o pacalesti ca ar fi vrut de fapt s-o ciupeasca de picior sau de burtica, nicidecum de "cuca", sa nu cumva sa aiba fetita ta o reactie aiurea si sa ramana cumva traumatizata sau obsedata de asta.

in orice caz evita o perioada acel parc sau evita sa stai acolo cu fetita cand vezi ca sunt si acei tiganusi...macar pana mai uita de intamplare...

apoi, peste cateva saptamani, explica-i fetitei tale ca nu are voie nimeni s-o atinga in acea zona, nici macar in joaca, cu exceptia voastra (parintilor), bunicii si medicul sau asistenta medicala.

avertizeaza-le si pe celelalte mamici/bone/bunici, sa stie si sa fie vigilente

si nu in ultimul rand, cand ii mai vezi pe respectivii tiganusi, ameninta-i ca ii vei da pe mana politiei daca se mai ating de ceilalti copii si le mai fac rau; ori se joaca frumos cu ceilalti copii din parc, ori sa se joace doar intre ei si sa-si dea si cu pietre in cap daca asa le place

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Postat

Am stat si m-am gandit toata noaptea...acum sunt si usor labila dupa nastere si orice eveniment ia o mare amploare in capul meu, de aceea cel putin pana imi mai vin in simtiri voi evita sa ies singura pe afara...

M-am gandit deci si nu imi dau seama ce s-a intamplat de fapt, fiindca v-am spus copii au vorbit foarte frumos si s-au purtat frumos pana la incident, apoi ii stiam ca mai vin pe la locul de joaca, ii vad zilnic ca se duc la gradinita si chiar am crezut ca se joaca frumos cu alti copii. In grupul care s-a urcat pe topogan erau 3 fetite si un baiat, doua fetite si baiatul mai micute (4-5 ani) si o fata mai mare ( care cred ca are grija de ei- are undeva la 10 ani), cea mare s-a urcat invers pe topogan si s-a produs o busculada, cea mare e cea care a ciupit-o... nu stiu ce a fost in capul ei, sau cu ce intentie, fiindca mai pe seara fata mea mi-a spus ca au ciupit-o si de obraz....incep sa cred ca a fost un gest fara importanta pentru cea care l-a facut ( plus ca am vazut si adulti facand gesturi din astea copiilor mai mici in semn de gluma si nu m-as mira ca fata respectiva sa fi vazut in anturaj asa ceva si sa i se fi parut amuzant )insa fi-mea care nu e obisnuita cu apropierile fizice de niciun fel mai ales de necunoscuti ( eu tot timpul am fost cu okii pe ea si tot timpul mi s-a reprosat ca sunt prea protectoare si sa-i dau mai mult spatiu) .

Ce ma intristeaza, este faptul ca ea, cand se intampla ceva, cand au loc certuri intre copii sau alte minuni, nu reactioneaza in niciun fel, nu se apara, nu zice nimic, e victima perfecta, sta daca e nevoie si incaseaza apoi se pune pe plans, cel mult pleaca din mijlocul evenimentului si vine si imi spune...mor cand o vad asa...nu stiu cum sa o schimb, cum sa o fac sa reactioneze.

Azi nu a mai zis nimic despre ce s-a intamplat, dar daca mai aduce discutia despre asta ii voi spune ca fata respectiva a crezut ca glumeste cu ea dar ca nu sunt normale astfel de glume.

Postat

si mie mi se pare absolut oribil!! [q] nu as minimaliza deloc incidentul in mintea mea :(. foarte bune toate sfaturile fetelor, inclusiv acela ca in fata fetitei tb sa dai o importanta mai mica evenimentului, desi totusi tb discutat cu ea despre asta... Grea situatie intr-adevar, o piatra de incercare.

Mami de id="navy">fetitaid="maroon"> [8**] si de baietel [copil][baietel]id="blue">id="teal">

Noi, 2 minuni:id="green">

es1.jpg

es2.jpgid="size1">

Everything is hard before becoming easy...id="green">id="size1">

Postat

mare grija cand sunt busculade de genu asta, oricunde ati fi si nu numai voi , oricare, pentru ca se putea intampla sa-i zmulga cerceii din urechi si sa fuga...este o posibilitate si urmarile sunt mai mari si greu de suportat decat ce s-a intamplat.Fara sa vreau sa fiu rasista sau cum se numeste, dar avand in vedere ca aceste lucruri se practica in mod frecvent in comunitatea roma, mai mult decat in alte locuri, eu as merge printre ei , dar fara obiecte de valoare asupra mea, gen aur sau altele care ar atrage atentia.

Nu o luati in nume de rau ceea ce am spus, eu sunt patita si de aceea poate suflu si in iaurt.Si am patit-o mare fiind , si tot fara aparare am fost, aceasti tehnica, inprejmuirea prazii si fara putinta de fuga.Daca eu mare nu am putut reactiona , ma gandesc cum ar putea un copil mic...

Sper sa fiu bine inteleasa in ceea ce am scris si nu sa se inceapa cu teorii ..vai ce ai contra romilor...nu am nimic cu cei buni , dar restu sa stea deoparte.

Eu una as ocoli zona cand as vedea ca sunt acolo, sau as sta numai daca mai sunt si alti parinti acolo, atenti , cu ochii pe copii lor, nu asa la o barfa pe marginea santului.

roxy mamica lui Alex (17 august 2007)si Cristi (05 iunie 2000)

[i]

Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...