Sari la conținut
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Postări Recomandate

• Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Postat

Noi am renunta la pampersul de zi la 2 ani fara o luna. Nu pot spune ca am folosit vreun truc special, pur si simplu nu i/am mai pus pampers si, dupa 3 accidente, in aceeasi zi a cerut fara probleme olita.

Ideea este ca trebuie ca si copilul sa fie pregatit fizic pentru schimbare, in sensul ca trebuie sa simta cand ii vine sa faca, pentru ca altfel nu are sens sa insisti. Noi am mai avut o tentativa in jur de 1 an jumatate care insa a fost un esec - pur si simplu nu simtea cand trebuie sa faca si se scapa pe ea. In schimb la 2 ani a fost foarte, foarte usor, in jumatate de zi a renuntat total la pampers.

Alexandra are acum 2 ani si 3 luni si inca avem pampers de noapte.

Sanatate multa

Postat

si noi tot pana in varsta de 2 ani am inceput sa renuntam la pampers. e drept ca a coincis si cu vremea calda, perioada de primavara/vara, si daca se mai scapau pe ei nu era nici un bai ca racesc. uneori se intampla sa nu vad din prima si nici ei sa nu spuna ca sunt uzi.

mai intai am cumparat olita tip scaunel, aceeasi pt fiecare casa (una la noi acasa, si cate una la fiecare pereche de bunici) ca sa nu fie cu nimic diferit daca nu suntem acasa si suntem in vizita la bunici. ne-am "imprietenit" cu ea, le-am aratat la ce foloseste, cum se aseaza pe ea etc. baiatul a facut la inceput doar pipi, la kaki ii era frica sa ii dea drumul in olita, i-a dat mai degraba drumul la wc cu colac reductor, la fetita a fost invers a facut kaka, dar pishu ii dadea drumul in pampers. cand ii vedeam ca stau chitic stiam ca se pregatesc de ceva, sau ii puneam cand credeam eu ca a trecut destul timp si ar cam fi timpul, cam la intervale de 2-3 ore. pana la urma s-au invatat sa ceara cand simteau ei nevoia, moment in care am renuntat la pampersul de zi. accidente au fost nenumarate, si intentionate (faceau pe ascuns pe ei, se piteau de mine) si neintentionate pt ca se prindeau cu joaca si spuneau abia cand se simteau uzi. dar cu rabdare se invata totul.

dupa aceea am renuntat la pampersul pe timpul somnului de pranz, pt ca nu mai faceau decat fff rar in el, in rest se tineau singuri, ii puneam la olita inainte de dupa nani imediat, iar la pampersul de noapte am renuntat cam dupa 1-2 luni fata de cel de zi. cand se trezeau plangand fara motiv sau se zvarcoleau ff tare tot fara motiv era semnal ca aveau vezica plina si trebuiau pusi la olita. am avut destule accidente si in timpul somnului, dar asta este. trebuie rabdare si pantaloni/chilotei multi de tot!!!

Eu + Rares (19 aug 2006) + Rebeca (4 iun 2008)

Postat

Pai eu cred ca ar trebui sa imi pun ceva intrebari........

Baiatul meu are 3 ani si 5 luni si inca folosim pampers de noapte si la gardinita (pt ca acolo nu este schimbat daca se scapa pe el).

Eu stiu ca trebuie multa rabdare. Am mai incercat s ail las noaptea fara scutec dar facea pe el si nu isi dadea seama ........nu spunea.

Acum am zis ca de saptamana viitoare am sa incerc din nou pentru ca are vacanta ............. dar nu cred ca va renunta asa de usor..........

Asta este .......rabdare si muuulte schimburi. Nimeni nu a ajuns la varsta adolescentei sau chiar adult sa aiba scutece..........

Postat
Citat:
citat din mesajul lui ana_maria500
Pai eu cred ca ar trebui sa imi pun ceva intrebari........Baiatul meu are 3 ani si 5 luni si inca folosim pampers de noapte si la gardinita (pt ca acolo nu este schimbat daca se scapa pe el).Eu stiu ca trebuie multa rabdare. Am mai incercat s ail las noaptea fara scutec dar facea pe el si nu isi dadea seama ........nu spunea.Acum am zis ca de saptamana viitoare am sa incerc din nou pentru ca are vacanta ............. dar nu cred ca va renunta asa de usor..........Asta este .......rabdare si muuulte schimburi. Nimeni nu a ajuns la varsta adolescentei sau chiar adult sa aiba scutece..........
align="right" id="quote2">pampersul de noapte l-am scos vara asta, dar nu pot sa spun ca asa a dorit copilul. adik, inca si acum, la 4 anisori, il mai pun o data noaptea la olita. si, cateodata, se intampla, chiar si asa, sa mai faca in pat.cel de zi l-am scos la 2 anisori, pur si simplu, a mai avut accidente, mai ales cand statea si se lua cu joaca si mai scapa cateva picaturi.totusi ... nu inteleg ... cum adica nu il schimba la gradi daca face pe el?????? nu mi se pare deloc ok, sincer. Laura [mamica] lui [copil] Daniel - 14.11.2006Poze Danielslideshow DanielMamici din IasiFulguleti noiembrie-decembrie 2006
Postat

Isabella era de-a dreptul terorizata de ideea de a face ceva in olitza. Si cum capacitatea de a se abtine era foarte buna, o lunga perioada de timp nu am reusit sa o convingem desi se aseza pe olita si statea destul de mult acolo.

Am lasat-o si fara diaper, dar nici accidentele nu au convins-o. Totul pana am inceput sa o punem pe olita cam la fiecare ora. O convingeam cu cartea de povesti, si stateam langa ea. La daycare nici nu se apropia de wc-urile lor (asta si datorita uneia din ingrijitoare care mi-a pus-o pe WC-ul mare si a scapat-o in WC[bang]).

Tot punand-o la fiecare ora pe olita, am prins-o intr-un moment cand nu se mai putea tine. Saraca era ingrozita si plangea, dar am tinut-o pe olitza si am imbratisat-o si mangaiat-o. I-am zis intr-una ca e in regula si nu-i nimic de speriat. A facut treaba mare, apoi am lasat-o sa-si duca olitza la baie si sa traga apa.

De atunci totul a mers mai bine. Am avut o perioada in care a trebuit sa-i reamintesc sa mearga sa faca la olitza. Acuma vine si imi spune, si nu mai avem probleme nici cu WC-ul mare.

Madalina

mami de [zana] Isabella Andreea si [gravi] 38+ [baietel]

http://www.picasaweb.com/bogdanmabo

AMR 10 zile, dar bebe nu se grabeste id="red">

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=124758

"Dumnezeu are numai 2 maini, de aceea a creat mamicile"

Postat

nici mie nu mi se pare ok sa nu il schimbe la garadi daca face pe el. asta e chiar culmea! le doare mana sa ii dea alta pereche de chilotei si pantaloni?

sa-ti povestesc ceva. la 2 ani de zile l-am dat pe baietel la cresa, iar dupa 1 luna jumate l-am retras. pe langa faptul ca racea destul de des si mi-o imbolnavea si pe fetita care pe vremea aceea avea doar 3-4 luni, cel mai tare ma enerva ca ne cerea pampers, si de cum intrau pe usa lor primul lucru pe care il faceau era sa le puna pampersul pe ei. eu ma chinuisem toata vara sa ii scot pampersul ca sa ce?!? sa il duc toamna la cresa si sa-i puna pampersul pe el la care renuntase deja de 2-3 luni? plus ca baiatul nici nu il mai suporta, il simtea rece, umed, il deranja la cuculet si fundulet, nu se mai misca in voie...

le-am explicat cu frumosul ca nu sunt de acord sa-i puna pampers pe el, in situatia in care copilul spune si nu prea are scapari (tragea pe oricine de mana sa fie dus la wc cand simtea nevoia sa faca), ca il consider un regres enorm pe care il fac in detrimentul copilului si al parintilor. bieninteles nu au fost intelegatori pe motivul ca "asta e cresa, nu gradinita! avem multi copii si nu ne putem ocupa de fiecare in parte, nu putem sa ducem pe fiecare cand are nevoie, ii ducem de 2 ori pe zi la baie pe toti incolonati, in rest au pampers".

asa ca am renuntat, l-am retras de la cresa fara nici un regret si l-am dat dupa vre-o jumatate de an la un camin unde am gasit multa intelegere. sunt extrem de incantata de acest camin, si da! este in romania!!! baiatul avea 2 ani si vre-o 8 luni si mai era si in mijlocul anului, dar mi l-au primit. si pe fetita mi-au primit-o anul acesta la 2 ani si 3 luni, conditia a fost sa nu faca la pampers. s-a mai intamplat sa se scape, dar i-am adus 1 schimb acolo, asa ca nu e problema. ea de regula nu se scapa, dar are momente de nervozitate cand nu ii convine ceva, si plange mult si fara motiv, nu accepta usor sa fie impacata, si atunci se mai scapa. s-a intamplat de vre-o 2-3 ori pana acum. dar o schimba mereu, ba chiar ii spala si pantalonasii si ii usuca pe calorifer! unde este vointa si drag din partea personalului se poate orice.

Eu + Rares (19 aug 2006) + Rebeca (4 iun 2008)

• 3 săptămâni mai târziu...
Postat

Noi am scapat de pampers pe la 2 ani si vreo 3 luni, dupa lungi insistente. Intr-o zi m-am enervat si am pus scutecele in alt loc. Cand s-a dus sa imi aduca unul, a constat ca nu mai sunt si i-am spus ca pentru fetite asa de mari nu se mai fabrica si ca trebuie sa faca la olita. Asa ca, dupa ce a facut de cateva ori pe ea, a vazut ca nu are alternativa si s-a conformat. Seara, ii aduceam, chipurile, un scutec de la bebe din bloc, care ni-l imprumuta. Si in 2 saptamani am scapat si de scutecul de noapte.

http://picasaweb.google.com/cristina.catana

http://puppa.wordpress.com/

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare...

• Creează nouă...