Sari la conținut
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Postări Recomandate

• Administrators
Postat

... spune Herta Muller.

„In mod secret, prefer modul romanesc de a privi lucrurile, a marturisit scriitoarea, intr-un interviu publicat de saptamanalul Telerama pe 27 octombrie. Chiar daca scriu în limba germana, aceasta preferinta interioara se resimte în modul meu de a infasura imaginile si de a asocia cuvintele”.

[flo]

http://www.evz.ro/detalii/stiri/herta-mueller-se-inclina-in-fata-limbii-romane-910609.html

Linkurile mele: Supereva.roid="purple"> | Blogul meuid="teal">id="navy"> | DC pe Facebookid="navy"> id="Georgia">id="size2">

Postat

Bravo ei ca declara curajos ceeea ce simte .[flo] Interesanta combinatie cred ca e in mintea ei .Ar fi interesant de stiut care e "modul romanesc de a vedea lucrurile" la care se refera.Multumesc pentru articolul pus, Desprecopii.

Maminuta, mesajul tau este intr-o mare contradictie cu ideea din semnatura taid="size1">.Oricum, scriitoarea spune ca aplic#259; limbii germane modul românesc de a vedea lucrurile nu spune ca s-ar intoarce maine in Romania nici sub competenti nici sub incompetenti.id="size1">

Postat
Citat:
citat din mesajul lui maminuta
Paradoxal,insa am fost haraziti sa ne nastem intr-o tara magnifica...oriunde va merge in lumea asta,orice om nascut in Romania va avea acea dorinta de a reveni....acasa...E spiritul ala romanesc care odata intrat in suflet...iese greu...
align="right" id="quote2">[:-)))][:-)))][:-)))]Cred ca e ceva stricat la mine ca eu nu am vazut tara magnifica si n-am nici cea mai mica dorinta sa ma reintorc. Acasa al meu e in Australia si spiritul romanesc nu imi lipseste deloc.Inteleg ca unii sunt mai atasati de tara dar mesajele exagerate de genul asta sunt asa ridicole.Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
Postat

Bird..ca sa nu te mai strici de ris am sters mesajul.R u happy?

N-am chef de polemici cu nimeni.Ma bucur ca acasa pentru tine a devenit alta tara.[flo]

Nimeni nu te poate face sa te simti inferior fara permisiunea ta. - Eleanor Roosevelt

Postat

daaa.. nici eu nu pricep atata spart de ras.. poate ca si pt mine acasa e Romania.. indiferent ce coclauri bat

Dar vis-a-vis de reintoarcerea in Romania.. acu nu multa vreme Herta Müller declara intr-un interviu: "Numai cand ma gandesc la contactul zilnic cu realitatea romaneasca, imi dau seama ca as innebuni a doua oara daca ar trebui sa traiesc in Romania de azi. Este atata indiferenta in tara asta, de vina pentru tot ce se întampla este si indiferenta populatiei."id="size1">

Interesant faptul ca limba ei materna este limba germana, probabil ca a urmat si scoala in limba germana. Totusi spiritul romanesc.. ce cuprinde zic eu si limba romaneasca a influentat-o intr-atat, incat sa declare acum acestea..

..adevarata fericire in tine rasare si-n tine infloreste si leaga rod, cand ti-ai pregatit sufletul pentru ea. (Alexandru Vlahuta)

id="size1">

Postat
Citat:
citat din mesajul lui bird70

[inteleg ca unii sunt mai atasati de tara dar mesajele exagerate de genul asta sunt asa ridicole.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
align="right" id="quote2">

Bird70 ,"stricat" la tine nu e unde consideri tu acasa al tau,ci faptul ca iti permiti sa spui de altii ca scriu mesaje(sau au sentimente) ridicole.[8]
Postat

lasati dragelor..ca se practica, am vazut!...exista o "trupa de soc"...care, cum apare un subiect nou, apar ca si vulturii...si incep sa arunce cu vorbe "dulci" in stanga, in dreapta..iar moderatorii nu vad.

hilar e ca mereu sunt aceeasi...cei "mai"...de pe forum.

mie mi-e deja scarba sa imi mai dau cu parerea, desi, de multe ori, sunt subiecte frumoase, inteligent scrise, problema data spre dezbatere bine pusa, de actualitate...unele iti dau de gandit, altele de evaluat, unele rascolesc amintiri, din altele inveti..si tot asa.

se observa clar ca de o vreme sunt rare subiectele noi...oare de ce?[:D]

id="red">

Blackmoon Lady&lipishtocul [copil]id="Book Antiqua">id="teal">id="size3">

Citat:
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Senecaid="black">id="size1">id="navy">
id="left">id="Georgia">
align="right" id="quote2">id="red">
Postat

E destul de greu sa ...

Nu stiu cum sa ma exprim sa nu calc diverse bataturi.

Femeia asta a trecut prin iad in Romania. Viata ei a inceput sa vada lumina doar cand s-a vazut iesita de aici.

Noi habar nu am avut de ea pana sa nu devina laureata. Si ne mandrim acum cu ea, dar nu cred ca meritam vorbele ei frumoase.

La fel ne-am mandrit si cu Ionesco si cu multi altii pe care spiritul romanesc i-a fortat sa plece.

N-avem dreptul sa ne mandrim cu Herta Muller. O admir, dar mi-ar fi rusine sa imi asum cea mai mica parte din faima ei recent dobandita, fie si afirmand ceva de genul "este romanca, la fel ca mine"

E ca si cum ti-ai alunga de acasa un copil apoi afland ca a ajuns mare avocat te-ai lauda prin vecini "ala era fi-miu pe care l-am vandut pe un televizor"

Frumoase vorbe din partea domniei sale, dar nu le meritam.

[gravi]21

• Administrators
Postat

Bird, nu inteleg de ce ne-ar fi rusine sa ne declaram dragostea pentru limba materna. Inteleg ca tu consideri acest lucru desuet, dar nici prea multa detasare de valori nu e buna.

In general, am observat la diaspora un fenomen care mie personal nu imi place. Sau de care incerc sa fug daca imi da tarcoale. Si imi da si mie, de ce sa nu recunosc. E vorba de un anume sentiment de superioritism vizavi de cam tot ce e neaos romanesc. E o capcana. Deny-ul unor sentimente nu duce decat la o lenta descompunere a sufletului. If you know what I mean. [:I]

Mi se pare un subiect foarte bun.[flo]

Linkurile mele: Supereva.roid="purple"> | Blogul meuid="teal">id="navy"> | DC pe Facebookid="navy"> id="Georgia">id="size2">

Postat
Citat:
citat din mesajul lui Katya
Bird70 ,"stricat" la tine nu e unde consideri tu acasa al tau,ci faptul ca iti permiti sa spui de altii ca scriu mesaje(sau au sentimente) ridicole.[8]
align="right" id="quote2">
Daca spunea: oriunde merg in lume mi-e dor de Romania, etc, era ok, fiecare are parerea lui. Dar sa declari asa pompos si exaltat pentru toata lumea ca orice om nascut in Romania, oriunde s-ar duce in lumea asta, ramane cu dorinta aia nestapanita sa se intoarca si sa se contopeasca cu spiritul romanesc, mie personal mi se pare ridicol. Mi-ar place sa nu se mai scrie asa in numele tuturor, mai ales cand cineva care poate nici nu a trait afara din Romania vine si isi da cu parerea despre ce simt si isi doresc cei plecati. Eu nu am prieteni romani care sufera dupa Romania, e adevarat ca sunt oameni realizati, stabiliti, cu cetatenie si situatie, nu din cei plecati ilegal sau la capsunit. Perspectiva asta melodramatica despre Romania am intalnit-o in general la cei care nu au o situatie stabila si traiesc de pe o zi pe alta.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare...

• Creează nouă...