Sari la conținut
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Postări Recomandate

Postat

... si uite cum, usor - usor, vom ajunge cel mai probabil sa nu mai putem cumpara sirop de patlagina daca cel mic tuseste, pentru ca marile companii farmaceutice au decis sa scape de competitie, interzicand dreptul fiecaruia dintre noi de a alege un anume tratament, fie el si naturist.

Mi se pare inacceptabil si o grava incalcare a drepturilor noastre, sa nu mai putem cumpara banalul ceai de tei (?) sau siropul de patlagina, sau alte zeci si zeci de preparate din plante, despre care se stie de mii de ani ca functioneaza ca remedii in diferite afectiuni.

http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/International/202454/Adio-medicina-naturista-UE-va-interzice-medicamentele-homeopate.html

http://gaia-health.com/articles301/000301-big-pharma-scores-big-win-medicinal-herbs-disappear-eu.shtml#here

Si daca parerea noastra conteaza, putem sa trimitem scrisori adresate guvernantilor nostri, a caror date de contact le gasim aici:

http://www.europarl.europa.eu/members/public/geoSearch/search.do;jsessionid=4E0D5C95A2822083A3B63D9D1077175D.node1?country=RO&language=EN

Despre glutation si Immunocal

• Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Postat

Eu recunosc ca nu sunt o mare admiratoare a acestui tip de terapie - dar nu vad cine m-ar putea impiedica sa jumulesc teiul din curte si sa-mi fac ceai.

"Procesele iti rapesc timpul, banii, tihna si prietenii." (Proverb englezesc).

Postat

In Suedia e interzisa medicina homeopata, DAR cum au spus si fetele nu e acelasi lucru cu medicina naturista. Exista magazine cu produse naturiste, acestea nu se vand prin farmacii, dar eu cumpar mereu pentru fete siropuri de tuse din plante de la acel magazin. Acolo sunt si ceaiuri de toate plantele si foarte mult produse naturiste(inclusiv dulciuri si creme, sampoane si deodorante care sunt scumpe). Nicidecum nu sunt interzise si au mare cautare si aici. Medicina homeopata insa e cu totul altceva, nu le confundati! [asia]

fii alaturi de Mihaitaid="Book Antiqua">id="maroon">id="size4">

vid="red">oid="purple">rid="blue">bid="maroon">e id="teal"> did="green">eid="purple"> cid="navy">oid="red">pid="orange">iid="limegreen">lid="blue">...id="Georgia">

id="size2">

Hobbyid="Book Antiqua">

id="right">id="size2">

calator de profesieid="Book Antiqua">

Postat

Bagindu-mi eu nasul prin lege ( http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=DD:13:44:32004L0024:RO:PDF ), inteleg ca nu se interzice medicina naturista traditionala. Legea are ca scop adunarea de date asa cum se cere pt orice medicament, tocmai pt a asigura siguranta consumatorilor si pt a ajuta doctorii in hotarirea tratamentului. Cu alte cuvinte din "leac babesc" sa il transforme in "medicament acceptat". Asa cum pt orice produs medicianal industria farmaceutica trebuie sa faca o inregistrare la autoritati si sa depuna un dosar, asa va fii nevoie acum si pt medicamentele din plante traditionale. Ba chiar pt aceste produse se cer mai putine date decit pt medicamente normale.

Nu inteleg care e baiul sa se stie mai mult despre aceste medicamente traditionale, chit ca se iau de sute de ani. Si in plus, nu vad care e cistigul industriei farmaceutice, cine credeti ca le fabrica? Baba Leana in garaj? [:D]

Iar daca inteleg eu bine, daca ceaiul de tei e vindut pe post de aliment si nu cu scop de medicament, intra sub legea alimentelor si nu a acestei legi...

------------------

Still looking for pieces of heaven...

Postat

Citeam undeva desprea administrarea gresita a produselor naturiste, din necunoastere. Adica dupa ureche, dupa sfatul vecinei.

Dar nu cred ca, vorba lui Mediajust, o sa ma opreasca cineva sa culeg tei (eu oricum beau ceai de tei cules direct din pom), sa fac siropuri de toate buruienile sau alte chestii din acestea. Oricum am mai mare incredere decat in ceea ce cumpar de la Plafar.

Rufus, Tora si iadele[foto] Retrospectiva 2008 Retrospectiva 2009

"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde

Postat
Mihaela_s, in Suedia nu exista chiar nici o farmacie unde sa gasesti produse homeopate? Ca in Finlanda exista, una singura,de care stiu eu, desi medicina homeopata nu se practica nici aici, interzis mi se pare totusi prea mult spus[:D]
Postat

Vauva, am googalit acum si am gasit ca in Suedia sunt aproximativ 3000 de terapeuti homeopati(nu scrie ca sunt medici). Cred ca m-am exprimat putin dur spunand ca e interzis...

Magazine e posibil sa fie, la noi pe insula nu am vazut insa. Dar Suedia e mare...:)). Scuze pentru dezinformare. [flo]

fii alaturi de Mihaitaid="Book Antiqua">id="maroon">id="size4">

vid="red">oid="purple">rid="blue">bid="maroon">e id="teal"> did="green">eid="purple"> cid="navy">oid="red">pid="orange">iid="limegreen">lid="blue">...id="Georgia">

id="size2">

Hobbyid="Book Antiqua">

id="right">id="size2">

calator de profesieid="Book Antiqua">

Postat

Hai sa va povestesc ceva.

Acum ceva timp mi-a povestit la randul sau un medic despre o domnisoara care a ajuns la urgente cu intestinele pline de...clei.

Mai precis de niste depozite de argila.

Domnisoara facuse o entuziasta cura cu argila dupa capul ei si a unor doverse reviste care cred ca se documenteaza in stilul Netty Sandu inainte sa scrie vreun articol.

Tatal meu a descoperit acum cativa ani internetul. Si a inceput, ipohondru patologic fiind, sa scotoceasca toate siteurile posibile si imposibile pentru diverse boli pe care decidea brusc ca le are dupa ce citea diverse articole. Conform analizelor si investigatiilor medicale era sanatos tun, conform multor "homeopati" putea crapa si maine.

M-am trezit cu el in Bucuresti rugandu-ma sa il ajut sa dea de urma unui mare academician, asa de mare ca uitase sa precizeze si CE academie onorase cu prezenta, care avea niste leacuri homeopate din alea de vindeca tot, de la chelie la prostata si de la rinichi la cancer. Medicamentele erau facute din nu stiu ce insecte care ar fi avut niste vagi proprietati miraculoase.

Tata s-a intors imbufnat ca Scarlet O'Hara dupa ce-a respins-o gagicul, atunci cand l-am informat ca singurul otiv pentru care as cauta adresa reala a acestui cacademician ar fi sa-i ard vreo doua suturi in fund.

La nici 2 saptamani dupa, apare la stiri una care isi luase unul din produsele minune, contra caderii parului. Ce sa vezi, chelise. Cacademicianul disparuse ca magarul in ceata

Eu sunt de acord ca exista interese mari in industria farmaceutica, dar bine ar fi ca UE sa nu taie de tot homeopatia de pe lista ci doar sa elimine acest puhoi de vraci, academicieni, bioenergoterapeuti, pisatori de gandaci, vanzatori de lut, bratari magice si mai stiu eu ce alte tampenii.

Sunt mult prea multi sarlatani pe piata la ora actuala care au reusit nu doar sa usureze buzunarele naivilor dar sa-i si bage in spitale pe multi. Nu spun ca asa sunt toti, in nici un caz, dar printre institutiile care studiaza in mod real s stiintific homeopatia ca tratament alternativ se strecoara tot felul de Babe Dochii din astea pe care i-as dori mai curand la coada sapei decat la pistilul eprubetei.

Parerea mea.

[gravi]20

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare...

• Creează nouă...