Sari la conținut
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Postări Recomandate

Postat

Buna ziua tuturor.

Nu credeam sa fie nevoie sa scriu vreodata la acest capitol, dar iata ca am patit-o. Pe scurt, in martie 2009 am achizitionat un pachet de servicii turistice pentru Mexic, excursia urmand sa inceapa la 10 octombrie 2009 (am beneficiat de un discount important, cica pentru "early booking"). Am primit programul sejurului, contractul, ni s-a spus ca voucherele si biletele de avion le vom primi in septembrie, toate bune si frumoase pana aflu saptamana trecuta ca agentiei cu pricina i s-a retras licenta de turism iar patroana este cercetata penal pentru inselaciune (lua bani pe excursii, dar nu platea mai departe la hoteluri, avion, etc). Paravion a cerut insolventa agentiei respective pentru frauda cu bilete la ordin fara acoperire, zeci de turisti au ramas prin strainatate fara cazare, etc.

Pentru o idee mai clara asupra problemei, dau link-ul de mai jos:

http://www.ziuaconstanta.ro/rubrici/eveniment/dosar-penal-pentru-patroana-agentiei-romina-travel-24613.html

In urma retragerii licentei de turism este evident ca agentia respectiva nu mai poate onora contractul semnat pentru servicii turistice, prin urmare am cerut banii inapoi. Am scris mail-uri la toate adresele pe care le aveam de la ei, am incercat sa iau legatura cu patroana prin telefon (mobil, fix), nimic.

Am marea rugaminte la juristii de pe forum sa ma sfatuiasca si pe mine incotro ar trebui sa ma indrept si ce anume ar trebui sa reclam, ca excursia urma sa aiba loc abia in octombrie, dar lor li s-a retras licenta, deci nu o mai pot organiza (probabil nici nu aveau de gand sa o organizeze de altfel). Cam ce ar trebui sa scriu in plangere - ca am cerut banii inapoi si nu mi s-au dat? In contract exista o clauza ca te poti retrage si primi banii inapoi cu o penalizare de 10%, dar banuiesc ca nu se aplica, dat fiind faptul ca este culpa lor, nu a mea, ca si-au pierdut licenta de turism. Pe de alta parte, in acelasi contract scrie ca, in caz de insolventa, agentia este asigurata la o companie de asigurari, dar am mari dubii ca asta ar folosi la ceva pentru ca, evident, frauda nu este un risc asigurat. Ar trebui sa trimit inca data recomandat cererea de recuperare a banilor (presupunand ca o ridica de la posta) ca sa am dovada clara ca am solicitat returul sumei respective si ei nu au raspuns? In toate articolele de presa scrie ca pagubitii trebuie sa faca plangere penala la politie, dar habar nu am la care politie si ce ar trebui sa contina plangerea respectiva ca sa si fie luata in seama.

Multumesc mult pentru orice ajutor.

Daniela

• Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Postat

ar trebui sa depui plangere la ijp constanta-serviciul investigatii fraude in care sa spui tot ce s-a intamplat, depui dovezi si spui ca te constitui si parte civila astfel incat daca va fi gasita vinovata sa iti poti recupera banii de la ea. ideal ar fi daca ai afla unde are depuse celelate plangeri sa depui tot acolo ca sa se conexeze la dosar.

de asemenea daca s-a cerut insolventa firmei respective, te poti inscrie la masa credala ca si creditor. uita-te pe siteul tribunalul constanta ce nr are dosarul de insolventa si dupa ce se numeste administrator judiciar se va da un termen pt depunerea cererilor de creanta. ai grija sa te incadrezi in termenul respectiv cu cererea ta.

Postat

acest mesaj este de pe un alt forum, din sectiunea travelling, este inca din 13 mai 2009...

imi pare rau ca ai ajuns in aceasta situatie, sper sa-ti recuperezi macar o parte din bani, daca nu pe toti...

"Vin si eu cu o " recomandare"... ROMINA TRAVEL sau LEXA TRAVEL.

E o agentie din Constanta.

Stati departe de ea sa nu patiti ca noi.

AM achitat 13 familii sejururi in Halkidiki + Thassos si ne-am trezit cu niste vouchere fara acoperire.Adica am primit hartiile dar la hotel nu e nici o rezervare.

Noroc ca am descoperit. Avem de gand sa facem reclamatie in toate locurile in care se poate trimite o astfel de sesizare si daca nu ne recuperam banii sa dam in judecata agentia si pt daune morale.

Deci, stay away!!!"

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

Postat

Irina, multumesc mult de tot pentru ajutor, macar stiu de unde anume sa apuc "balaurul". Acum asta e, trebuie sa alerg, asa imi trebuie daca nu am fost atenta la toate aspectele problemei.

Corina, sa inteleg ca si voi va numarati printre pacaliti? Daca da, i-ati dat pana la urma in judecata, v-ati primit banii inapoi?

Este incredibil ce lipsa de responsabilitate pe autoritatile care le-au dat licenta, pentru ca precursoarea agentiei respective avusese tot felul de probleme si reclamatii si totusi cand au aparut aceeasi oameni cu un nou "pui" de agentie nu au avut nici o problema sa obtina licenta de turism. Am intrebat si la ANAT si am aflat ca ei au reclamat de zeci de ori activitatea agentiei cu pricina si nu au obtinut nici un rezultat pana la scandalul cu cei 60 de copii lasati de izbeliste la Paris.

Inca o data multumesc pentru raspunsuri, sper sa reusesc sa obtin banii inapoi, ca nu ma las.

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare...

• Creează nouă...